Hae
VillaNanna

Valmistaudumme talveen

Valmistaudumme talveen

Nyt on se hetki kun valmistaudumme ottamaan vastaan talven. Ja Suomen talvessa yksi tärkeä asia pukeutumisessa on kerrospukeutuminen. Kaikki alkaa siis alusvaatteista ja tietenkin parasta on jos alusvaatteet ovat tiettyyn asiaan valmistettuja. Mutta nyt kyseessä on ihan vain poikien pitkälahkeiset aluspöppylät.

Valmistaudumme talveen

Ihan tavalliseen arkeen tulee hankittua vain tavallisia alusvaatteita, rinteeseen ja muuhun talviulkoiluun on sitten omat kerrastonsa, joka pääasiassa on merinoa. Mutta ei mennä siihen. Olen koittanut selättää ompelujumiani sekä päästä jälleen ompelumanian pariin, joten pojalle lähdin ompelemaan pitkiksiä Suuri käsityölehden 9/22 kaavoilla. Pöppylöitä ei ole vielä testattu, joten niiden istuvuutta en osaa sanoa. Mutta sekin aika koittaa kun poika joutuu ne vetämään jalkaansa jotta pysyisi lämpöisenä ulkona. Kangas on tilattu Kangastukusta ja ompelin kankaasta myös itselleni leggarit, ihan vain oloneuvosajatuksella. Eli oloneuvosleggarit oli saatava minulle myös. Mutta niistä toiste.

Nuorille on erittäin vaikea saada myytyä näitä lämpimiä vaihtoehtoja, kun nuoret tykkää kulkea alasti myös talvisin, itse olin nuorena niin kova, että kuljin ilman pipoa mutta koska siihen aikaan muotia oli pitkävartiset saapikkaat hapsuilla, niin ne oli pakko saada jalkaan itsekin. Tosin omissani ei ollut minkään sortin hapsuja. Onneksi olen voinut nyt aikuisena senkin asian korjata ja hapsusaapikkaita löytyy kaapista muutamatkin.

Valmistaudumme talveen

Tuleekohan meidän 13 vuotias käyttämään talvella pitkiksiä?

Vaikea sanoa mutta toivon, että poika nuokin jalkaansa vetää housujen alle. Parempi se on lämpimässä kulkea talvella kuin kylmissään. Ottakoon ne pois sitten koulussa ja pukee taas kun lähtee koulusta. Kukaan ei kuitenkaan katsele housujen sisälle, millaisia kalsonkeja kukin käyttää. En ole vielä nähnyt töissäkään, että nuoret olisivat rivissä tutkimassa toistensa alusvaatteita. Mutta en voi tietää mitä he tekee sitten koulussa.

Pojalle on vielä hankittava talvisaapikkaat ja se olisi sitten siinä, talvitakkeja on moneen lähtöön. Ehkä neuleen neulon jos neuloosi pitää pintansa. Nyt en ole vuorokauteen neulonut työtäni, joten vaikuttaa sille, että neuloosi on häipymässä. Mitä tulee tilalle? Vaikea sanoa, voi olla ettei mitään. Tauko voisi tehdä hyvää käsitöissäkin.

Valmistaudumme talveen

Rentoa lauantaita kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

14 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    On nuo pitkikset ainakin hauskan värisiä. Toivottavasti tulee myös käytettyä.
    Minä kun muistan näitä talvivaatteiden hankintoja, tulee kylmät väreet helteelläkin. Täällä pärjää kahdellä kenkäparilla per vuosi: läpsyttimet kesäksi ja koulukengät 😀

  2. petra kirjoitti:

    Mie vaihdoin about 19vuotiaana pitkikset paksuihin sukkahousuihin, aluskerrastot on sellainen vaateryhmä jota tällä hetkellä mun kanssani käyttää ainoastaan meidän vauva 😅 en ole saanut lapsia pukemaan pitkiksiä niin eipä niitä ole tullut hankittuakaan heille, mutta eivät onneksi myöskään ole valittaneet kylmää. 😊 Nämä sun tekemät ei edes näytä pitkiksiltä, hienot on, toivottavasti pääsevät käyttöön! 😊

    • villananna kirjoitti:

      Olen sitä mieltä, että niin sukkikset kuin pitkiksetkin pitää näyttää ja tuntua mukavilta päällä. Sen ei väliä vaikkei kukaan niitä nää.

  3. Riitta kirjoitti:

    Kivoja pitkiksiä! Ja nimenomaan: järisyttävää, miten vähissä tamineissa nuoriso kulkee talvisin. Hrrrr! Olisipa lämmin nuorisomuoti!

    • villananna kirjoitti:

      Kyllä, edelleen nuoriso kulkee aika vähissä tamineissa. Yleensä tosin nilkat paljaana, edelleen. Muuten voikin olla toppatakki päällä.

  4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    joo kyllä sitä itsekin laittaa nykyään enemmän vaatetta päälle kuin parikymppisenä

  5. Tuula / Tuula’s life kirjoitti:

    Onpa kivoja pitkiksiä. Lämmin on myös kaunista. Nuoret sitä eivät oikein ymmärrä 🙂 Toivottavasti nämä mukavat pitkikset pääsevät käyttöön.

  6. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Nämä ovat kyllä niin kivan näköiset, että luulisi kelpaavan! Mutta toisaalta, teinien ajatusmaailma… 😀

  7. Anne N kirjoitti:

    Hyvännäköset pitkikset! Mikä siinä on, että edelleenkin teinit haluaa kylmettää itsensä 😀 Toivottavasti niin ei käy teillä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *