Hae
VillaNanna

Terveydelliset haasteet

Terveydelliset haasteet

Terveydelliset haasteet ovat olleet nyt elämässäni. Siltikään, vaikka voisimme osoittaa, että kaikki ongelmat ovat rokotuksista lähtöisin, en kadu rokotteitani, enkä pelkää ottaa niitä. Totuus on se, että emme voi tietää miten elimistö reagoi mihinkin. Mutta koska emme voi varmaksi sanoa mihinkään mitään, niin hengitellään vain.

Terveydelliset haasteet

Hiukan taustaa, sairastan basedowin tautia, joskin minua hoidetaan vajiksena, sillä minulla ei ole enää kilpirauhasta. Kuitenkin leikkauksesta huolimatta minulla on voimakkaita silmäoireita. Kilpirauaslääkitys on jo vuosia ollut sama, ja veriarvot ovat olleet hyvät. Olokin on ollut hyvä, jos ei silmäoireita oteta lukuun. Silmäoireet on kuitenkin todettu johtuvan erittäin kuivista silmistä, ei niinkään basedowin taudista.

Otin ensimmäisen koronarokotteen keväällä ja aika pian elimistöni meni sekaisin ja aloin saamaan erilaisia kilpirauhasvaivoja ja verikokeessa huomattiin, että lääkitystä on muutettava, pienennettävä ja pian tilanne rauhoittuikin vaikka muutamia kummallisuuksia vielä tunsinkin. Sovittiin lääkärin kanssa vielä toinen kontrolli seuraavaan kuukauteen.

Tässä hötäkässä sitten ompelin sormeeni, 30 vuoden ompelun jälkeen ompelin sormeeni. Nähtävästi ompelukone ei erottanut ommeltavaa nahkaa minun nahastani, joten jälki oli sitten sen näköistä. Sain siis jäykkäkouristusrokotteen. Samana iltana sain oireita, jäykistymistä, huonovointisuutta ja superhikoilua. Tämä hikoilu ei sitten jättänyt minua rauhaan ollenkaan. Flunssakin iski ja oli siirrettävä korona rokotetta eteen päin. Superhiki jäi päälle, mikään ei siihen auttanut. Tiistaina minulle lyötiin tehosterokote. Ensin rokotekohta turposi ja alkoi punottaa, kättä oli vaikea nostaa. Olin yhteydessä lääkäriin ja sovittiin lisäverikokeet samalla kertaa kun otetaan kilpparikokeet. Seuraavana päivänä sain hillittömät silmäoireet ja migreenin tyylisen kohtauksen, hiki virtasi niin, ettei muu enää toiminut. Mikään ei pysynyt sisällä, kaikki tuli suun kautta ulos. Suoraan päivystykseen.

Paita: Novita syksy/2018. Housut: Tuunattu jumpsuitista. Baskeri: Kierrätyskeskus.

Mitä päivystyksen jälkeen?

Nyt päivystyksen jälkeen olen lopulta nukkunut koko torstain ja perjantain, ensimmäisen kerran hoipertelin ylös eilen iltapäivällä ja vihdoin sain vähän syötyä jotakin. Nyt lauantai aamulla kaikki edellä mainitut oireet ovat poissa ja olo on aika normaali, tosin erittäin väsynyt. Rokotekohta kutisee erittäin kovin, mutta turvotus on laskenut ja punaisuus on myös hiukan vaalentunut, kiitos hyvien allergialääkkeiden. Vaikka haastetta on ollut, en voi sanoa, että kaikki johtuu rokotteista vaikka mahdollisuus siihen onkin. Koska autoimmuunisairaana on aina mahdollisuus sairastua uuteen autoimmuunisairauteen, niin toivon kuitenkin, ettei näin tapahdu. Toivon myös, että kaikki on vain sattumaa, eikä liity rokotteisiin ollenkaan. Toivon luonnollista selitystä näille. Tokikin olen erittäin herkkä lääkkeille, jonka vuoksi minua pääasiassa aina hoidetaan lääkkeettömästi.

Onneksi nyt istun ilman vaappumista ja huoneen heilumista ja voi pitää silmiä vihdoin kunnolla auki. Liikkuminenkin on normaalia ja tavarat pysyvät käsissä. Uskon, että selviän tästäkin haasteesta. Vaikka miten uskoo, että asiat on kunnossa, ne eivät aina ole. Vielä menee aikaa, ennen kuin asiat ovat oikeasti ihan kunnossa, mutta hitaasti mutta varmasti eteen päin. Tänään lähden pienelle happihyppelylle vihdoinkin.

Nautinnollista lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Sullapa on ollu kaikenlaista. Itselleni ei ole tullut koskaan rokotteista mitään. Ei ole tullut näistä koronarokotteistakaan, tosin vasta maanantaina sain toisen rokotteen, mutta luulen ettei siitä ole tullut mitään.

  Isälleni on taas ilmestynyt kauheaa kutinaa. En tiedä oliko hänellä jo ennen koronarokotteiden ottamista, mutta hän epäilee, että rokotekin voi olla syynä. Stressikin voi aiheuttaa kutinaa ja hikoilu. Itselläni on aika herkkä iho ja esim. hikoilu saattaa aiheuttaa kutinaa sekä vaikka stressi. Mistä näistä asioista tietää mikä johtuu mistäkin. Sanoin isälle, että kannattaa mennä lääkäriin, jos kutina jatkuu.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, nyt oli kaikenlaista ja saisi sitten jo loppu. Edelleen aika kauhea olo, mutta ei sellainen, etten kykenisi toimimaan.

 2. Jael kirjoitti:

  Voi kurjuus jos rokotteet vaikuttaneet tuolla tavoin. Minulla on astma ja alussa mietin miten vaikuttavat rokotteet,mutta eivät mitenkään itselläni. Toivottavasti ei tule lisäioireita ja että nuo uudet oireet menevät ohi. Toisaalta oireita, mutta sairastettu korona voi olla vielä pahempi juttu: esim. täällä lähes kaikki sairaaloissa olevat vakavasti koronaan sairastuneet ovat sellaisia jotka eivät ottaneet lainkaan rokotteita, ja monta rokottamatonta kuollut, ja se olisi voitu estää. Tsemppejä sinulle.

  • villananna kirjoitti:

   Itsellä ei juuri ollut vaihtoehtoa kun lähipiirissä on sen verran paljon riskiryhmäläisiä ja toki toisessa vaakakupissa painoin matkustelu. Toki mietittiin sitä, että jos ei rorkotetta, niin ollaanko valmiit sitten elämään rajoituksin. Ei olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *