Hae
VillaNanna

Ysärin hittihame tuli takaisin

Minulla on aika kova kesäfiilis jo, vaikka nyt tällä hetkellä täällä etelässäkin on lämpötilat painuneet nollaan ja yöllä on ollut pakkasta. Siitä huolimatta olen hypistellyt kovasti viime kesän suloisia vaatteita ja suunnitellut muutaman uudenkin, jonka teen kesäksi tai kesällä. Tässä kun on vähän sellainen olo, ettei tässä juurikaan tarvitse tehdä mitään uutta, kun viime vuotisia on vielä kuvaamatta sekä edellis vuotisiakin vielä löytyi, joita en ole ehtinyt esitellä ollenkaan teille. Joten olenkin ajatellut, että keskityn pitkälti niihin mutta koska rakastan puuhata, niin on itsestään selvää, että meikäläinen kuitenkin jotakin pientä tekee, varsinkin tuon Käsityön teemavuoden innostamana pitää jotakin pientä haastaa itsensä tekemään…

Yksi iso hitti tänä keväänä diy tubettajilla sekä diy bloggareilla on ollut tämä hauska ysäri hittihame, toki tällä kertaa nämä hameet ovat lähes poikkeuksitta lyhyempiä mitä silloin kun olin nuori aikuinen. Itsellänikin oli maksi versioita parikin kappaletta mutta mielestäni tämä lyhyt toimii paremmin tänä aikana, hiukan modernimpi vaikka näitäkin silloin näki. Yleensä tosin niitä makseja.
Minusta on aivan mahtavaa, että ammennetaan muista aikakausista ja muokataan tyyli moderniksi, vaikka olisikin vanhoja tyylejä päällä. Tällaiset tyylitaiturit ovat ihan parhaita ja heiltä oppii paljon.

Tämmöinen hamonen on todella helppo tehdä, eitarvitse osata kuin ommella suoraa. Muistan miten näihin hurahti aikanaan nekin, jotka eivät yleensä ommelleet mitään. Halusivat tehdä omansa ja ne olivat kyllä niin hienoja, mitä kaikki teki.
Nämä mieheni vanhat ja rikkinäiset farkut löytyivät kasasta, joten kasaprojekti jatkuu hitaasti mutta varmasti…Tarkoitus on ollut, että olisin korjannut nämä mutta mieheni nyt totesi, ettei käytä näitä sitten kuitenkaan kun on sen verran jo ”kasvanut” tämän vaiheen ohi ja käyttää toisenlaisia farkkuja nykyään.

1. Avaa lahkeiden sisäsaumat.
2. Leikkaa haarasaumat litsiin sekä takakappaleen paksuimpaan kohtaan, johon kaarroke loppuu.
3. Ompele ensin haara sauma pois.
4. Leikkaa hame sopivan mittaiseksi.
5. Asettele lahjeosa etu ja takakappaleiden halkioiden kohdalle, näin tulee kiila.
6. Ompele kiinni.

Valmis!

Nyt tosiaan toivoo ja odottaa sitä hetkeä, että voi saada tämän hamosen päälleen. Tätäkään kun ei tarvitse pukea paksun neuleen kanssa, vaan ihan t-paidan tai topin. Mikä ikinä sopii omaan tyyliin. Myös kengät voi vaihtaa sen mukaan mistä eniten tykkää, maihareista ja lenkkareista kesäkenkiin. Jo niin näen hameen päälläni ja seikkailun Helsingin keskustassa…Sit saa kesä tulla, kiitos!

10 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Monia farkkuhameita minullakin on ehtinyt olla ja joitakin olen tuolla tavoin itsekin tehnyt. Viimeisin tekemäni farkkuhame viime syksyltä on tässä: https://vaatekomerolla.blogspot.com/2018/08/farkkuhame-vanhoista-farkuista.html
  Mutta se oli tiukka jo alkajaisiksi ja tuskin mahtuu päälle nyt:(

 2. Melissa kirjoitti:

  Farkkuhameet on niin ihania <3

 3. Jasu kirjoitti:

  Farkkuhameet on ihan huippuja! Pitänee tsekkailla, jos kirppareilta löytyisi kesälle joku yksilö. Mulla on viimeksi ollut sellainen yläasteella 🙂

 4. Melissa kirjoitti:

  Mulla on aina farkkuhame kaapissa. Sellainen vaan pitää aina olla 😀

 5. Tuula's life kirjoitti:

  Tulipa kiva farkkuhame. Pitäisikö kesäksi hankkia farkkuhame. Ei ole yhtään kaapissa eikä shortsejakaan.
  Kivaa sunnuntaita!

 6. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, ehdottomasti kannattaa hankkia farkkuhame kesäksi <3

 7. Art LilyKristin | M.Hartikainen kirjoitti:

  Ompa kiva <3 En olekaan vuosiin käyttänyt farkkuhametta 🙂

 8. Meikkiholisti kirjoitti:

  Tästä tuli tosi nostalginen olo, näitä hameita käytettiin paljon teiniaikoina :D.

 9. Melissa kirjoitti:

  Itsellä on aina ollut farkkuhame, nykyään enemmänkin noita volankihameita mutta muitakin löytyy. Ihan paras vaate.

 10. Melissa kirjoitti:

  Eikös vaan tule ihanan nostalginen fiilis…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *