Hae
VillaNanna

Kirpparit – intohimoni

Minua harmittaa, harmittaa niin vietävästi…Nyt kun tuo uusi aktiivimalli on tuonon someen jälleen köyhyyskeskustelut. Itsessään minua ei harmita köyhyyskeskustelut mutta toki siinäkin välillä mennään ojasta allikkoon. Varsinkin silloin kun on henkilöitä, jotka ovat hyötyneet esimerkiksi työharjoitteluista ja nollasoppareista ja ovat näitä puolustamassa. Ihmiset ajattelevat ihan liikaa asioita itsensä kautta, eikä näe kokonaiskuvaa. Aktiivimalliin en ota tässä kantaa mutta siihen otan, että miksi minua nämä keskustelut sitten aina harmittaa…

Aina keskusteluihin tulee mukaan se, että köyhä ei voi syödä hyvää ruokaa, on vaatteet hankittava kirppiksiltä yms. Se tosiaan harmittaa, että edelleen kuvitellaan, että kunnon ruokaa ei voida syödä tai että kirpparit on paikkoja missä on myynnissä jotakin yököttävää. Olen monet kerrat kirjoittanut samasta asiasta, kirpparit eivät enää nykyään ole köyhyyden mittari vaan kirppareilla käy monenlaista tallaajaa. Kirpparit ovat täynnä myös merkkivaatteita ja sellaisia vaatteita, joita et enää löydä kaupoista. Voit luoda erilaisia tyylejä itsellesi pelkästään kirpparivaatteita ostamalla. Toki myös erilaisia syitä löytyy taustalta miksi ostaa kirppisvaatteita. Oli se sitten raha tai kierrätys tai mikä muu tahansa.
Minulle se on aika iso paketti: Raha, kierrätys, ekologisuus, tyyli, löytämisen riemu, aarteenmetsästys. Samaa ei ole kun menee tavalliseen rättikauppaan. On totta, että kirppiksillä myydään myös aivan käsittämätöntä kuraa ja lumppua, mutta onneksi voimme aina kävellä niiden ohi kuten uusien tavaroiden kaupoissakin.
Kävin joululomalla kiertämässä parit kirppikset, kävin Nihtisillassa, itiksessä Kiertiksessä sekä Kontissa ja tietenkin tuossa meidän Fidassa tuli käytyä. Se tavaran nopea kierto saa hukkomaan henkeä. Juuri kauppoihin tulleet vaatteet sekä joululahjat olivat jo myynnissä monessa paikkaa. ihmisiä valtavasti ostoksilla ja kaikenlaista ihmistä oli liikkeellä. Ja hienoa oli nähdä se, että ne kaikki uutuudet ja lahjat olivat siellä myynnissä, ei roskiksessa. Ainut ei hyvä juttu oli se, että löysin aivan ihanat lappuhaalarit mutta ne oli rikki. Haluan normaalisti ostaa ehjät ja rikkinäiset sitten ilmaisoastolta. Kontissa vaan ei tällaista upeutta ole. Ostin ne kuitenkin ihan siitä syystä kun minun oli saatava ne, olinhan niitä pitkään etsinyt ja osaan korjata moiset rikkinäiset kohdat.

Onko nämä ihmiset käyneet kirppareilla aikoihin? Käyvät niin vähän etteivät tiedä mitä siellä nykyään on ja miten nopeasti tavara kiertää? Miksi vanhanaikanen ajatus kirpputoreista elää edelleen? Miksi miksi? Samoja kysymyksiä pyöritän mielessäni koko ajan.

Jos kirppistelyt, tuunaukset, hävikkiruoka sekä ilmaiset menoideat kiinnostaa, niin klikkaa itsesi lukijaksi, niin saat heti lukea mitä täällä tapahtuu. 
Blogiani voi seurata eri somekanavissa, kuten:
Facebook
Theblogjungle
Bloglovin
Blogit.fi
Muualla:
Kerään erilaisia ideoita kotiin, pukeutumiseen sekä tuunauksiin, jaan myös omia idoitani
Pinterest
Enemmän henkilökohtaisempia juttuja esillä, enemmän myös kirppisjuttuja mitä täällä
Instagram

Nähdään jossakin somekanavista!

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

16 kommenttia

 1. lilli kirjoitti:

  Onpa kivat lappuhaalarit! Itse pidän myös kirpputoreista palon!

 2. Hanna-Mari Autioniemi kirjoitti:

  Kirpparit on ihan parhaita! Siellä rentoutuu 🙂

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

 3. Metsäntyttö kirjoitti:

  Mikäs mielenkiintoisen näköinen jakku tuossa ylimmässä kuvassa on? Onko se neule, ja noissa reunoissa, onko niissä kangaskanttaukset? Hauskan näköinen:)

 4. Jael kirjoitti:

  Kirppikset ovat ihania,ja niistä voi tehdä hyviä löytöjä. Harvemmin käyn, mutta mulla esim. yksi ihana kirpiksestä hankittu hame,joka nyt tällä hetkeillä ei mene kiinni mutta ehkä tulevaisuudessa;D

 5. Melissa L kirjoitti:

  Nää lappuhaalarit on kyllä niin ihanat. Mun lempparit 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on kyllä totta, kirppareilla rentoutuu niin täydellisesti.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Se on kokonaan ihan kangasta, ei neulosta. Villasekoitteen tyylistä mutta ei kuitenkaan talvitakki.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kirpparit on todella ihania. Aarteenetsintä on ihanaa puuhaa 😀

 9. hannamaria kirjoitti:

  Mä itse käyn kirppareilla miten sattuu. Joskus on kausia kun käyn enemmän, joskus kun käyn vähemmän ja joskus teen hyviä löytöjä. Jyväskylän tarjonta vaan meinaa välillä olla hiukan heikkoa.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 10. Minna kirjoitti:

  Tulee kyllä nykyään ostettua melkein kaikki vaatteet ja asusteet kirppiksiltä! Se on aina yhtä jännää, kun ei koskaan tiedä mitä tulee vastaan ja mihin hintaan 🙂 Itselläni toinen iso syy kirppisten suosimiseen on ekologisuus, maailmassa on vaatetta jo ihan tarpeeksi!

 11. Minnea Muru kirjoitti:

  Mun kirppistely on lisäänytnyt pojan myötä valtavasti! Hän kuluttaa vaatteita sitä tahtia, että olisin kohta perikadossa, jos ostaisin kaiken uutena. Ja miksi ostaa uutena, kun kivempiä ja edullisempia saa kirppareilta.

  Ihailen kyllä sun kierrättämistä ja itsetekemisen taitoa!

 12. Melissa L kirjoitti:

  Helsinki onkin ihan loistava paikka kirppistellä. Täällä tavara kiertää nopeasti ja on paljon erilaisia merkkitavaraa ihan myös ilmaisosastolla.

 13. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on niin totta, ikinä ei tiedä mitä ihanaa löytää 🙂 Ja uusia vaatteita ja kenkiä on turha ostaa kun käyttämättömiä vaatteita ja kenkiä on aina myynnissä kirppiksillä. Täällä Helsingissä ainakin.

 14. Melissa L kirjoitti:

  Totta, lapset kuluttaa vaatteet nopeasti ja ei kyllä minullakaan tee mieli ostaa juuri uutena mitään.

 15. Nicola kirjoitti:

  Itsekkin tykkään kierrelöä kirppiksillä, kun koskaan ei voi tietää, että mitä löytää. 🙂

 16. Melissa L kirjoitti:

  Ja välillä itse kirpparit on jo isoja yllätyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *