Hae
VillaNanna

Oma tyyli omin käsin

Oma tyyli omin käsin

Minulle ompelu on monta asiaa, yksi tärkeä asia on tehdä oma tyyli omin käsin, mutta ompeluun liittyy paljon muutakin kuin tyylin luominen itselle, sen tyylin, jota muiden on hankala jäljitellä. Voin luoda jotakin mitä ei kaupasta ihan heti saa ja tietenkin voin poistaa stressiä ja huonoa fiilistä ompelemalla. Ihanaa on myös se, kun sun fiilis nousee kun näät lopputuloksen ja tajuat, että olen tehnyt tämän ihan itse. Samoja fiiliksiä tulee siitä, kun oppii uutta. Ompelulla on myös aivoille terveysvaikutus. Pelkkä ruoka ja liikunta ei riitä aivojen hyvinvoinnille, vaan tarvitaan jumppaa erikseen. Yksi sellainen hyvä tapa jumpauttaa aivoja on juurikin ompelu.

Ompelulla saa myös ajatukset muualle, arjen hektiset vaiheet unohtuu ja voi ompelemalla unelmoida toisesta maasta, toisesta ajasta tai vaikka matkustaa maailman ympäri. Tai sitten suunnitella seuraavaa viikkoa. Tai mitä nyt ikinä samaan aikaan ajatteleekin tai ei ajattele mitään. Ompelulla on paljon hyviä puolia ja vaikka joskus epäonnistuu, voi aina hyödyntää epäonnistuneet uudelleen. Tämä homma ei ole niin vakavaa, vaikka jotkut tekee siitä kovin vakavaa, niin se ei ole sitä.

Oma tyyli omin käsin Oma tyyli omin käsin

Oma tyyli omin käsin

Minun tyylini ei ole koskaan ollut samanlainen kuin muilla, vaatteeni ovat aina olleet jotakin ihan muuta mitä muilla on ollut päällään. joskus olen tosin koittanut sitä sen hetkisen muodin mukaan menoa mutta se on ollut hyvin lyhyt kestoista, myös testannut jos jollain on ollut hyvä tyyli, niin kokeillut toimiiko se minulla. Eipä ne oikeen toimi, parasta on tehdä juuri sitä ihan omaa juttua vain. Mitä vanhemmaksi olen tullut sen enemmän olen antanut mielikuvitukselle ja kokeiluille köyttä, että olen voinut tehdä ihan mitä tahansa vanhoilla vaatteilla, kankailla ja vaikka leikkuujätteelle. Tänne on hyvä ollut taltioida kaikki mitä käsilläni olen saanut aikaan.

Tämän artikkelin asu on kokonaan myös minun käsialaani, toki kaavat ovat ihan muiden tekemät, joten suunnittelu ei ole ollut tässä avainasemassa. Molemmat vaatekappaleet ovat myös kaavoista muokattuja, eivät siis ihan sellaisia mitä kaavassa on. Housut on tehty jo yli 10 vuotta sitten, paljon ennen kuin muutimme tänne Helsinkiin. Housut on moneen kertaan korjattu ja tuunattu, ennen kuin ne sitten lopulta muodoistuivat tähän pisteeseen ja näin ne saavat ollakkin.

Kaava tiedot:

 • Housut: Kaava löytyy lehdestä, Suuri Käsityö 8/2013. Housut on pienennetty paljon valmistumistumisen jälkeen. Lahkeet on lyhennetty monta senttiä. Näin niistä tuli toimivammat ja kivemmat.
 • Paita: Kaava löytyy lehdestä, Suuri käsityö 6/18. Paidan helma on lyhennetty reilusti ja helmaan laitettu frilla. Paita on ommeltu Euriksen miesten paitakankaasta, jota löytyi palaoista.

Nämä kaksi vaatetta yhdessä luovat ihan uuden ja erilaisen asun. Molempia voi yhdistellä muihinkin vaatteisiin ja yksi kiva yhdistelmä on tuo paita ja leveälahkiset farkut. Ja valkoisia capreja taas voi käyttää vaikka sinisen raitapaidan kanssa. Vaihtoehtoja löytyy monen monta.

Nautinnollista viikonloppua!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Vanhasta paidasta suloinen röyhelöpaita

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

Tilkuista tehty neulemekko

Pieniä korjauksia vaatteisiin

8 kommenttia

 1. Marjut kirjoitti:

  Kiva asukokonaisuus, etenkin paidan frillat on super ihanat. <3

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tiedätkö. Vilkaisin nopeasti ensimmäistä kuvaa ja kuvittelin jo nähneeni siinä lunta 😀

 3. Marjo kirjoitti:

  Minusta oman tyylin löytäminen on tärkeintä ja sinä olet tässä onnistunut loistavasti! En voisi edes kuvitella sinun pukeutuvan mitenkään muuten kuin mitä juuri nyt teet. Olet äärimmäisen taitava myös näkemään potentiaalia vaatteessa, joka on päätynyt jo ilmaisosastolle kirpparilla/kierrätyksessä. Keep on going!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Joo, en minäkään osaisi kyllä pukeutua muulla tavoin mitä nyt pukeudun. TOsin kaipaan aika paljon noita mun hörhelöitä 😀

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Itse tekemällä saa yksilöllisiä vaatteita ja sen näköisiä vaatteita, kun haluaa. Toivottavasti joskus löytäisin vielä aikaa ommella 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Näin on. Toivotaan, että pääset itsekin pian ompelemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *