Hae
VillaNanna

Aurinkoinen lauantai

Aurinkoinen lauantai

Aurinkoinen lauantai sai aikaan meillä monta asiaa, jotka teimme. Yksi sellainen asia oli se, että saimme vihdoin tyhjennettyä pojan koulupöydän ja kiikutettua pöydän jätelavalle. Kyllä, me laitoimme rikkinäisen ja huonossa kunnossa olevan pöydän sinne. Sieltä saa sitten osaava ihminen napata pöydän, jos haluaa. Tyhjennettiin myös kirjahylly, osa kirjoista laitettiin jakoon naapureille ja rikkinäiset kirjat meni sitten minun askarteluihin tai sitten suoraan roskiin. Joka tapauksessa päästiin hienosti siivouksen alkuun. Uusi pöytä vain pitää käydä hakemassa seuraavaksi, niin saadaan huone vihdoin valmiiksi.

Koska raivaamisessa meni monta tuntia aikaa, niin päätettiin mieluiten hypätä pyörien selkään ja pyöräillä Haltialan tilalle syömään, samalla saimme ihailla tätä upeaa Helsinkiä, tätä betoniviidakkoa. Ihana linnun laulu säesti meitä ja näimme myös töyhtöhyyppä pariskunnan, jotka laulellen tulivat saattelemaan meitä. Antamassa ohjeita minne mennä. Oli aika hienoa nähdä täällä töyhtöhyyppiä, viimeksi lapsena nähnyt. Haltialassa nautimme olostamme ja söimme hyvin. Emme ajaneet suoraan kotiin, vaan teimme pikkuruisen mutkan ja kotona kannoin tietokoneen suoraan ulos ja päätin virkkailla vanhoista trikoista koreja. Koreja kun poika tarvitsee nyt huoneeseensa.

Aurinkoinen lauantai

Aurinkoinen lauantai Aurinkoinen lauantai Aurinkoinen lauantai

Aurinkoinen lauantai

Haltialan kotieläintila sijaitsee Pohjois-Helsingissä, Vantaanjoen varrella. Täällä vierailemme ihan joka kesä ja välillä talvisinkin. Jonain kesinä olemme pyöräilleet tänne lähes joka viikko, varsinkin nyt kun asumme ihan naapurissa ja matkaan menee noin 10 minuuttia. Vantaanjoki on mieletön paikka retkeillä pyörillä, joka paikka on erilainen, on uimarantaa, on koskea ja luonnonsuojelualueita. Valtavasti nähtävää ja koettavaa. Haltialan ravintola, Vanha Pehtoori toimii ympärivuotisesti, vaikka grilli ei ole avoinna talvisin, on siellä ihana käydä silloinkin herkuttelemassa talon lounaalla. Kesä on tietenkin the juttu, sillä tila kukoistaa ja poliisi hevosetkin pääsevät kylään laitumeille.

En mahda mitään sille, että nautin ompelun ja muiden käsitöiden lisäksi pyöräilystä. Koska väsymys oli niin voimakas kun saatiin roudattua tavaraa pois, niin mikään ei parantanut oloa niin tehokkaasti kuin hyppääminen pyörän selkään ja pieni retki lämpimässä auringossa. Ihan parasta ikinä. Meillä on upea kesä. Todella upea kesä. Ja toivottavasti myös hyvin pyöräilyn täyteinen!

Aurinkoinen lauantai Aurinkoinen lauantai

Asuni:

Asuni on ihanan rento ja tietenkin kirppikseltä hankittu, osa ja osa on itse tehty. Kasari paita on viime viikon löytö Turusta, tuosta reissusta kerron myöhemmin, paita on ihanan viileä ja sopii hyvin tyyliini, vaikka onkin suoraan 80-luvulta. Shortsit ovat olleet hyvin vähän blogissa esillä ja siksi halusin ne esitellä nyt vihdoin. Olen joskus opiskeluaikana neulonut nämä Novitan ohjeella (mielestäni tuolloin -95) en muista kuitenkaan mistä lehdestä, jos sen joskus löydän, niin laitan tänne teille sen löydettäväksi. Lanka on Novitan Alabamaa, jos muistan oikein. Ihana lanka. Harmi ettei sitä enää valmisteta, joskus sattuu löytymään Kierrätyskeskuksesta näitä vanhoja lankoja.

 • Paita: Puutorin kirppis, Turku
 • Neule shortsit: Itse tehty (vuonna 1995)
 • Kengät: Kierrätyskeskus
 • Hattu: Itse tehty
 • Reppu: Kierrätyskeskus

Aurinkoinen lauantai

Trikookorit vanhoista vaatteista

Eilen julkaisin Instassa kuvia trikookoreistani ja heti kyseltiin miten trikookudetta voi itse leikata. En ole ihan varma olenko moisen ohjeen joskus tehnyt, muistelin, että olen mutta en ole varma. Joka tapauksessa teen ohjeen nyt uudelleen ja jokainen voi leikellä omat kulahtaneet vaatteensa ja leikkuujätteensä kuteeksi ja virkata laukkoja, mattoja, koreja…Ihan mitä ikinä tarvitsee tai halajaa. Olinhan tehnyt ohjeen, mutta teen uudelleen!

Itse tehty trikookude:

 • Valitse trikoovaatteet ja leikkaa noin 3-4cm levyistä kudetta. Käytä kaikki osat mielellään. Näin ei jää hävikkiä. Itse ompelen trikoiden kapeat päät yhteen, niin ei tule solmuja yhdistyskohtiin ollenkaan.

Valitettavasti mitään ohjetta ei ole tähän suloiseen kukkaruukkuun. Yleensä vain virkkaan ja katson mitä siitä sitten tulee. Useammin ei välttämättä tule yhtään mitään ihmeellistä. Mutta voin koittaa kirjoittaa jonkinlaisen ohjeen, jotta teillä olisi helpompi lähteä kokeilemaan. Ruukun sisällä on juomalasi ja tämä on siihen juomalasiin virkattu.

Tee näin:

 • Tee taikasilmukka, pyöräytä kude ympyröksi ja virkkaa sen sisälle kahdeksan kiinteää silmukkaa. Tämän jälkeen vedä hännästä niin paljon, että aukko supistuu mahdollisimman pieneksi. Tee piilosilmukka ja näin olet yhdistänyt työn ympyräksi.
 • Toinen kerros tehdään virkkaamalla jokaiseen kiinteään silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa.
 • Seuraavilla kierroksilla virkataan spiraalina yksi silmukka kokaiseen kiinteään silmukkaan.
 • tee niin korkea kuin on lasi.

Tämän tekemisessä menee noin 30 minuuttia, ei välttämättä sitäkään. Näitä voi tehdä ruukkuihinkin tai minne nyt ikinä tarvitsee. Itse halusin kukkia pihalle, mutta en sitten keränyt mistään niitä ja tökkäsin tekokukat juomalasiin. Se tosin ei näyttänyt kovin kauniille, niin siksi tuo ruukku tarvittiin. Ja muuten! Juuri tuota kudetta ei sitten jäänyt yhtään jäljelle. Kannattaa kaikki tehdä tavalla tai toiselle.

Jämä sormus ontelokuteesta

*****

Lisää on kuitenkin vielä tulossa, meinaan tehdä läjän koreja, joita sitten laitellaan ympäri asuntoa. Koreille on tarvetta meillä nyt, kun meillä tehdään vähän suurempaa siivousta ja tehdään tärkeitä hankintoja, jotta saadaan kaikki mahtumaan asuntoon.  Sisustuskorit ovat ihania, on ne sitten punottuja, virkattuja tai ommeltuja. Kaikki käy ja kaikkia tullaan tekemään. Osa pääsee täälläkin esille myöhemmin.

Aurinkoinen lauantai ja niin paljon ihanaa tekemistä ja olemista. Nyt blogi menee minimittaiselle tauolle, sillä minä painun eläinleirille ja palaan sieltä vasta torstaina. Instaan tulee myös VillaNannan instaan joitain kuvia mitä siellä tapahtuu. Ihanaa viikkoa teille kaikille siis! Nähdään juhannuksena!

Ihanaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Perheen uusin jäsen Nila ja virkatut korit

Kesälaukku trikookuteesta

I Love My Rag Bag

8 kommenttia

 1. hannamariav kirjoitti:

  Vaikuttaa niin kivoilta nuo tuukauset – ja ylipäätään teidän reissu!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Mä tarviin joka päivä jonkin pienen seikkailun, vaikka ihan lähellä.

 2. Annukka | HappyAnnukka kirjoitti:

  Tänään juuri huomasin, että Haltialan tilalta saa ruokaakin. Luulin, että siinä on vain kahvilatuotteita. Pitää joku kerta pysähtyä siihen syömään.

  • villananna kirjoitti:

   Jeps sieltä saa ruokaa. On lounas tai sitten grillistä. Kesällä suosin grilliä ja talvella sitten sisälle syömään lämmintä lounasta.

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihana reissu teillä on ollut! ja jälleen kerran kivat tuunaukset!

 4. Sonja kirjoitti:

  Mun on pitkään pitänyt käydä tuolla Haltialan tilalla! Tälle kesälle vois ottaa tavotteeksi sen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *