Hae
VillaNanna

Kesän parhaat palat

Kesän parhaat palat

Kesä on ohi ja kesän parhaat palat ovat vain muisto vain. Onneksi voi näitä muistoja kirjoittaa ylös ja palata muistoihin aina kun ikävä ihanaa kesää kohtaan vavisuttaa. Minulle tämä kesä on ollut unelmien täyttymys. Siksi haluankin kirjoittaa koosteen mitä kaikkea tein kesällä.

Kesän parhaat palat

Minulla olikin tänä kesänä viiden viikon loma, joka tuli kyllä tarpeeseen. Tosin, olisin voinut olla lomalla kyllä pidempäänkin, sen verran koville on ottanut tuo korona vuosi, että pidempi lomakin olisi ollut hyvä. Mutta en valita, viime vuonna minulla oli vain viisi päivää lomaa, joten tämä viisi viikkoa oli mieletön juttu. Ainoa rehellinen pettymys oli se, että Krakova sai edelleen jäädä odottamaan parempia aikoja. Tulimme meinaan siihen lopputulokseen, että ensin rokotteet ja vasta sitten ulkomaat.

Mitä me sitten tehtiin koko kesä? Noh, ensin kesäkuu olin itse töissä vetämässä kursseja sekä leirillä ja mies opiskeli, poika oli mukana meidän alueen nuorisotalon toiminnassa. Heillä oli monta mahtavaa kesäretkeä, ja parastahan oli se, että ilmat olivat mahtavat. Kävivät monena päivänä uimassa. Ihan mahtavaa kaikkinensa. Itsellä taas tuo kolme viikkoa ei tuntunut työnteolle ollenkaan, kun meillä oli kuitenkin arjesta poikkeavaa toimintaa, joten aika loman kannalta tuli se otettua. Varsinkin leiri.

*****

Mekko: Itse tehty pöytäliinoista

Kesäkuu

Kesäkuussa nautittiin pihan tunnelmasta oikein kunnolla. Piha valmistui, saatiin portti laitettua ja pientä näköestettä, nyt ei ihmiset pysähdy katsomaan pihalle. Tuo meikäläisen pikkuruinen boheemi piha on yksi tärkeimpiä asioita oman hyvinvoinnin kannalta. Siellä istuin myöhään yöhön joka ilta kun pääsin kotiin.

 • Käytiin pitkästä aikaa treffeillä. Pääsin vihdoin nauttimaan voitostani, nimittäin voitin Cafe Taideterassin arvonnan jouluna ja nyt pääsin vihdoin nauttimaan tarjonnasta. Meidän treffeistä olikin jo aikaa paljon. Viimeksi hääpäivänä oltiin treffeillä.
 • Vedin pari kurssia omassa työpisteessäni, kepparikurssin sekä Luonnonmateriaalitkurssin. Mutta se ihana leiri, joka alkaa jo tuomaan kesäloman tunnelmaa, on ihana eläinleiri Kanniston kotieläintilalla. Tähän leiriin oli ihana päättää kova työ ja ponnistelu, tanssien hypähtelin lomalle hyvillä mielin.
 • Kun makuupussi tuulettuu ulkona, on hyvä hetki rauhoittua juhannuksen viettoon. Tänä vuonna meidän porukka suuntasi nenän kohti Hankoa. Härdelli sekä mieheni eivät ennen ole olleet Hangossa, itse taas olen lapsena siellä ollut äitini sekä isoäitini kanssa. Ihan hirveästi ei minulla ole muistikuvia siitä, vaikka saman ikäinen olin kuin Härdelli.

*****

Heinäkuu

Heinäkuu olikin sitten hyvinkin ihana ja lämpöinen, se helli kyllä oikein kunnolla. Minulle tällainen helteinen kesä sopii todella hyvin. Alan elää ja vaikka on minullakin kuuma, niin silti menoa se ei haittaa ollenkaan. Suunnittelin jossakin vaiheessa myös pihalla nukkumista, mutta yöt olivat koko kesän tosi viileitä, joten nukkuminen pihalla sai jäädä.

 • Vihdoin annoin itselleni aikaa ommella, ensimmäinen työ oli tarvetyö ja oikeastaan myös siivoustyö. Sain näin kaapeista pois kulahtaneita t-paitoja, joita ei voinut laittaa mihinkään jakoon enää. Olivat niin huonossa kunnossa. Mutta rätteinähän ne vielä toimii monta vuotta.
 • Helsingin ihanat puistot otettiin taas retkikohteiksi. Rauhallinen Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha, Törmättiin Alppipuiston siivottomuuteen ja Aarrepuiston salaisuus paljastui meille.
 • Meillä oli mahtava seikkailupäivä Helsingissä. Ja kuumana päivänä Härdelli pulahti vaatteet päällä mereen. Se oli retken kohokohta. Tästä lähtien meillä on aina uikkarit mukana kun lähdetään tällaiselle reissulle.
 • Härdellin tärkein kesäpäivä vietetään aina Suomenlinnassa. Ei ole kesää ilman Suomenlinnaa, näin se meidän pojalla menee. Voisimme oikeasti asua siellä. Haastetta tässä on se, että pitää keksiä uusia puolia alueesta, erilaisia tapoja viettää kesäpäivää siellä.
 • Koska tänä vuonna emme saaneet yhteistä aikaa koko perheen voimin, niin järjestimme treffit Fiskarsin kylään. Hengailtiin, käytiin Panimossa, museossa ja Fiskarsin myymälässä ja tietenkin kun meidän perheestä on kyse, syötiin.
 • Maarianhamina kutsui loppukuusta ja monen mutkan jälkeen matka oli oikein mukava, sinne mennään toistekin. Kastelholman linna teki meihin vaikutuksen ja alettiin todella suunnitella seuraavaa reissua Ahvenanmaalle.

Hei hei kesä

Koska minusta ilmassa on vahvasti syksyn tuntua ja meillä muutoinkin arki on alkanut, niin sanon näin, että hei hei kesä, olit aivan mahtava monin tavoin. Haikeus jäi takataskuun, mutta onneksi voi aina muistella millainen se ihana kesä olikaan. Kyllä tuon kesän voimin jaksaa taas vuoden. On mukavaa kun näkee kaikki vuodenajat ja niiden eri värit. Vaikken tykkää pimeästä ja kylmästä. Siitä huolimatta on ajateltava positiivisesti ja nautittava jokaisesta kuukaudesta omalla omituisella tavalla.

Kesässä oli ihanaa myös se, että oli aikaa itselle ja oli aikaa perheelle. Parasta toki myös se, että sai ommella, askarrella ja touhuta ihan vain itselle. Ei muille, vain itselle. Jos tämä kuulostaa itsekkäälle, niin olkoon niin, minä olen myös tärkeä ja minun hyvinvointi on hyväksi ympärilläni oleville.

Tällaiset oli meidän kesän parhaat palat, millaiset oli teidän? Kerro omasta kesästäsi.

Kesän parhaat palat

Ihanaa tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Itsekin tykkään kesästä, kun on rehevää ja kukat kukkii, mutta helle ei valitettavasti helli mua, vaan enemmän ahistaa. Yksi hyvä puoli helteissä kuitenkin on, että voi myöhemmin iltapäivällä ja vielä illalla istua parvekkeella/terassilla ja aamupalan voi syödä siellä sekä päivällisen, jos on kotona ja vielä ilalla voi nautti auringon laskusta ja katsoa, kun katulamput syttyy kadun varrella oleviin lyhtypylväisiin.

  Olen ollut nyt syksyn saapuessa aktiivisempi, kun lämpötilat ovat laskeneet ja jaksaa olla enemmän ulkona, kun ei kokoajan hiosta. Tykkään, kun voi kerrospukeutua enemmän, käyttää enemmän huiveja jne. Syksyssä on myös hienoa esim. ruska. Tänään huomasin miten tuolla lähiostarin eessä olevat vaahterat ovat muuttuneet leiskuvan oransseiksi ja punaisiksi. Hei, hei kesä, tervetuloa syksy. Sytytän tuikun palamaan lyhtyyn ja katson, kun illat pimenee jouluun.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, ruskan värit ovat ihanat ja se onkin minulle se syksyn ainut ihana puoli. Ruskan värit kun kuuluu omaan väripalettiin, niin niistä nauttii sitten täysillä kun syksy koittaa.

 2. Nora kirjoitti:

  Ruskan värit sopii sulle, esim. sinapinkeltainen ja myös ruskea sopii (näin kuvien perusteella huomioitua ja kun sulla on punainen tukka).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *