Hae
VillaNanna

Käsityöblogien joulukalenteri – Luukku 24 – SCUCS

Monena vuonna ollaan innostuttu rumista joulupaidoista, erilaisia kuvia kiertää netissä ja ideoita löytyy mistä tahansa. Myös kauppoihin on muutamana vuonna rantautunut ugly paidat. Minulla on myös ollut pitkään suunnitteilla moinen paita mutta jotenkin en halua taaskaan tehdä mitään sellaista mitä muut tekevät vaan haluan ottaa mukaan tämän minun rönsyilevän tyylini. Siksi oman paidan valmistaminen onkin hieman erilainen… Ja mikä onkaan paras tapa esitellä tämä jouluinen paita kuin juurikin Käsityöblogien joulukalenteri. 
Tänä vuonna luukkuni on nro 24 ja se luo hivenen kyllä paineita, pitää olla jotakin mielettömän upeaa. Näin ainakin useasti on joulukalentereissa. Yritän siis tehdä kaikkeni, jotta luukku 24 olisi toiveidein täyttymys ja luukusta paljastuisi jotakin todella hienoa…Hieno onkin sitten jokaisen itsensä päätettävissä!
Olen joka vuosi osallistunut tähän projektiin kun käsityöblogit -ryhmä on perustettu. Jokaisena vuonna olen pyrkinyt tuomaan jotakin hauskaa ja uutta ajatusta. Tosin tuunaus kun on mun juttu, niin tänä vuonna sillä jatketaan. Kaikkien 23 joulukalenteriin osallistuneiden luukut löytyy postauksen lopusta, suosittelen kaikille jokaista luukkua! Niistä löytyy toinen toistaan hienompia käsitöitä, joista napata ideoita ensi vuoteen. 
Joulukalenteriin osallistuneet blogit on esitelty aikaisemmin jo täällä. Mahtavia blogeja ihan kaikki, löydätte varmasti uutta luettavaa näiden blogien joukosta. Paljon luettavaa koko jouluksi, ei aika ainakaan tule pitkäksi kun saa uutta luettavaa.
Minun aikaisemmat postaukset:
2013
2014
2015
2016
2017
Oikein ihanaa joulua teille kaikille!

*    *    *    *    *
Aloitetaan homma!

Haluan pysyä omalle tyylilleni uskollisena ja teen tämän ruman joulupaidan Shabby Chic -tyyliin. Valkoinen tosin ei ihan minun juttu ole mutta koska se sopii jouluun niin täydellisesti, niin se on pohjalla tässä työssä. Materiaalit olen löytänyt Kierrätyskeskuksesta sekä muista kirppareista. Pitää tosin myöntää, että kaivelin myös omaa roskistani, jotta saan koko ajatuksen esiin. Joten tässä työssä voi käyttää kaikkea mitä sattuu kotoa löytymään ja sen lisäksi sitten hankkia loput kirpputorilta. 
Siitä lähdetään liikkeelle, että valitaan erilaisia materiaaleja, joita ehkä tulee käytettyä. Kaikkea ei tule käyttöön mutta kannattaa kaivaa liikaa kuin liian vähän. Suunnittelutyötä kannattaa pysähtyä miettimään aika ajoin, vaikka sen koko suunnitelman onkin tehnyt valmiiksi. Itsellä ainakin hivenen muuttuu ajatus kun kaikki ei toimi sitten lopulta tässä hommassa.

Tarvikkeet:
Neule, joka tuunataan (Kierrätyskeskus)
Iso kaulaliina (Kierrätyskeskus)
Tekoturkista ( Euris, en löytänyt kirppiksiltä)
Pörrölankaa (Menita)
Virkattuja liinoja
Erilaisia pitsin pätkiä
Kankaita ja pitsiverhoja (kaikki tilkkuja ja pätkiä)
Koristenauhoja
Helmiä ja nappeja

Kannattaa purkaa paita sivusaumoista ja hihasaumoista. Näin helpottuu todella paljon koristeiden kiinnitys. Monissa diy-ohjeissa käytetään kiinnitykseen liimaa mutta useimmat liimat sulaa pesussa, joten jos haluaa pidempään kestävän paidan, niin ompelee koristeet kiinni joko käsin tai koneella tai molemmin tavoin, kuten itse tein. Paitaan tuli niin paljon erilaisia koristeita, että osa oli helpoin kiinnittää käsin ompelemalla ja koska tarkoitus oli tehdä jotakin yliampuvaa, niin virkkasin myös lankaa hiukan. Sain paremmin aikaan sen efektin, jonka halusinkin. Eli kaikenlaisia tekniikoita voi käyttää ja hyödyntää tässä hommassa. Ihan kaikki on sallittu, ainoa asia mitä en tuunauksessa ymmärrä on liimaaminen. Vain kenkien kohdalla ymmärrän mutta en tässä hommassa. Ihan siitä syystä, että koristeet pysyy paremmin kun ne ompelee kiinni.

Minulla oli pari erilaista vaihtoehtoa josta lähdin liikkeelle mutta lopulta valitsin joulukuusen, sillä se on helpoin tuunattava, jos ajatellaan, että tehdään yliampuvaa juttua. Toki erilaisia ideoita etsin Pinterestistä mutta päätin yhdistää sen omaan tyyliini sopivaksi, joka muutoinkin on yliampuvaa. Näin muokkautui Shabby Chic -tyyliin Ugly Christmas -paita (SCUCS). Lopputulos on kyllä sellainen kuin pitikin.

Kun olin ommellut tarpeeksi koristeita paitaan, virkkasin koristeet pyöriöihin. Tämän jälkeen leikkasin hihoista osan pois ja tein frillat kaulaliinasta, tämän jälkeen koristelin hihat erilaisin koristein. Mittasin sivusaumoille kiilat kaulaliinasta, jotka ompelin koneella sivusaumoihin. Tämän jälkeen ompelin hihasaumat myös kiinni.

Leikkasin paidan helman epätasaiseksi, leikkasin myös kaulaliinasta epätasaisen frillan, jonka ompelin pitkäksi ja ompelin rypytyslangan. Kiinnitin frillan ja koristeet helmaan kiinni ja lopuksi kiinnitin pitsin pätkiä helmaan. Koska helma painoi jo aika paljon, niin en enää ommellut enempää korsiteita helmaan.

Parasta tässä on kyllä nyt se, että saatiin tuota ihanaa lunta, jotta oli mahdollista kuvata juuri sillä ajatuksella, jota olin suunnitellut. Helsinki on super upea näin talviaikaan myös, ei vain kesällä. Kuvuspaikkoja on valtavasti ja varsinkin tämä meidän uusi asuinalue on ihan paras tausta kuvaamiselle. Toki on Helsingin keskustakin ja upea huvilakatu varsinkin mutta elämäntapahihhulina ajaudun aina tänne tänne maaseudun puolelle. Koska kuvat on otettu eri aikaan, eri paikoissa ja eri valoissa, eivät ole tasaisesti samanlaisia toisiinsa nähden. Toivottavasti ei haittaa kaikkia kuitenkaan tämä asia.

Jokaisesta luukusta pääsee jokaisen joulukalenteriin osallistuneen blogin kalenteri postaukseen. Eli juuri niihin ihaniin jouluaiheiseen postaukseen. Tässä on iso määrä luettavaa joulun pyhiksi. Ihania blogeja ja mahtavia jouluideoita. Kannattaa napata talteen seuraavaa joulua varten.

Joulukalenterin luukut:

1    2    3    4    5    6    7    8
9  10  11  12  13  14  15  16
17  18  19  20  21  22  23  24

16 kommenttia

 1. Minna M kirjoitti:

  Aivan mahtava joulupaita! Olet kekseliäs ja taitava! Minulla ei ole joulupaitaa. Kauppojen halpisversiot ovat tuntuneet liian akryylisilta ja laaduttomilta.

  Ihanaa joulua!

 2. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Hihii! Onpa ihana! Hyvää joulua sinulle ja perheellesi! 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana joulupaita – ugly-sana ei tosin kuvaa tuota lainkaan 😀

 4. Johanna kirjoitti:

  Jo otsikkokin oli niin mielenkiintoinen, paidasta puhumattakaan. Hieno paita ja jokainen voi soveltaa omanlaisensa. Hauskaa Joulua!

 5. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Huippuihana. Hyvää ja Tunnelmallista Joulunaikaa Sinulle Ja Perheellesi!

 6. Mia Malmi kirjoitti:

  Makea ja persoonallinen paita, eikä todellakaan yhtään ruma! Osaisipa itsekin…en kylläkään ole muutenkaan kovin jouluihminen, nytkin vietämme joulua Meksikossa. Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

 7. HENNA kirjoitti:

  Just täydellinen paita jouluun! 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂 Yritin tehdä sellaisen mitä ei ole vielä missään!

 9. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Tää voi olla enemmän sellainen over the top -paita 🙂

 11. Melissa L kirjoitti:

  Hahahah 😀 Joo nyt tuli aika kummallinen otsikko.

 12. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 13. Melissa L kirjoitti:

  Ei oltu mekään Suomessa jouluna. Minulle tämä on yksi lomapäivä vaan 😀

 14. Melissa L kirjoitti:

  Ei ainakaan ihan heti tule vastaan samanlaista 🙂

 15. Maiju kirjoitti:

  Vau, onpas kaunis. Kyllä on persoonallisen näköinen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *