Hae
VillaNanna

Yksisarvis huppuhuivi

 

Vuoden ensimmäinen työ, tai oikeastaan työ valmistui joulukuun viimeinen päivä mutta koska julkaisen sen nyt vasta, niin olkoon se vuoden ensimmäinen työ. Selailin tuossa välipäivinä Pinterestiä ja silmiini osui yksisarvinen, oikeastaan aika montakin neulottua ideaa mutta tämä yksi oli se joka kiinni huomioni. Huppuhuivi taskuilla ja tietenkin sarvella, korvilla sekä tuuhealla harjalla. Tämä oli ihan pakko saada, sillä jokaisen ihmisen kaapissa tulisi olla yksi yksisarvinen…
Koska en innostunut hankkimaan ohjetta, niin päätin kuvasta ottaa irti sen minkä osasin ja tässä on tulos siitä, olen todella ylpeä itsestäni. Osasin neuloa ihan vain kuvaa katsomalla.

Ohjetta ei ole mutta annan muutaman ohjeen,jolla voi hyvin tehdä omansa näköisen yksisarvisen

Tarvitset:
800g luonnonvalkoista isoveli -lankaa 
(neulotaan kaksinkertaisena)
puikot 8mm
Huiviosa: Aloitukseen 25 silmukkaa, tasku on 30 krs syvä. Neulo aina oikeaa. Ilman taskuja huivi osa on noin 150cm pitkä.
Huppu: Aloitukseen 40s, neulo 8krs. aina oikeaa. Merkitse niskan keskikohta ja lisää merkin molemmilla puolin joka toinen kerros 5 simukkaa (yhteensä 10 silmukkaa). Neulo aina oikeaa niin kauan, että päälaki menee peittoon, Laita työ puoliksi ja neulo silmukat yhteen, Näin saat hupun.
Virkkaa sarvi ja neulo korvat (korviin aloitus silmukkana oli 11 silmukkaa) Sarven aloitussilmukat taisi olla 20 silmukkaa. Kannattaa virkata pienellä koukulla niin tulee tiivis sarvi.
VINKKI:
Täytin sarven langan jämillä, joita keräilen aina. Ensin availin säikeitä toisistaan ja sen jälkeen harjasin langan pätkät, näin saa ihanaa hahtuvaa, jolla täyttää pieniä leluja tai vaikka sarven.
Harja: Käytä harjaan sekä taskuihin erilaisia lankoja, eri vahvuuksia ja voit myös virkata pätkiä tai palmikoida osan. Mitä enemmän on erilaista pintaa sen hauskemman näköiseksi huppuhuivi tulee. Eri väriä ja sävyä kannattaa myös käyttää.
Meikäläisellä on tulevalta käsityövuodelta paljon odotuksia ja toiveitakin. On tarkoitus syventyä asioihin, jotka ovat jääneet tänä vuonna vain suunnitelmaksi ja opetella uusia asioita. Tietenkin tietyt asiat pysyy samana kuten neuleet sekä tuunaus. Hävikkiruokavinkit ilmestyy taas pian ruutuun ja yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja saada tehtyä kotikosmetiikkaa lisää. Ehkä myös innostun kirjoittamaan muutamia mielipteitäkin. Se jää nähtäväksi, harkinnassa on yksi ainakin.. Vau, yksi jopa. Nyt kuitenkin kiipeän jälleen tuonne linnaani ja pidän jälleen pienen someloman. Loppu loma on hyvä viettää perheen kesken ilman häiriöitä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 kommenttia

 1. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

  Miten söpö! 🙂 🙂 Taas harmittelen, kun minua vasenkätistä ei ole opetettu kunnolla neulomaan. 🙁

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana yksisarvinen <3

 3. Tuula's life kirjoitti:

  Voi, miten hauska yksisarvinen. Saat varmasti ihmiset hymyilemään tuo päässäsi. Ja se on ihana asia se! Lämpimiä hetkiä sinulle! Ja hyvää uutta vuotta!

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Respektini! Vaatii asennetta kulkea ihmisten ilmoilla k##pä otsassa.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Olipas hauska idea! Huumoria pitää elämässä olla 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  Tuo on todella harmillista. Olisi hyvä jos olisi jokin vasureiden neulontakurssi. Itsekkään en osaa neuloa vasurilla vaikka olen molempikätinen.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  On kyllä saanut huomiota osakseen, pitkälti positiivista ja kysymyksiä mistä voi ostaa näitä 🙂

 9. Melissa L kirjoitti:

  Ei tähän ei tarvita mitään asennetta. Enemmän on asennetta niillä, jotka oikeasti kulkevat ihmisten ilmoilla se jötikkä otsalla, vaikka näkymätön onkin.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Niin pitää olla 🙂 Kun vähän hassuttelee, niin elämä maistuu hunajalle 🙂

 11. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pitäisiköhän antaa ohjeet äidille, jos hän tekisi huivit tytölle – ja minulle 😀

 12. Marjo kirjoitti:

  Voi miten suloinen yksisarvinen 😀 Ihan superihana ja tämä päässä päivästä tulee varmasti hauska!

 13. Diiskuneiti kirjoitti:

  No nyt on söpö! 🙂

 14. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Onpa söpö! Tuollainen sopisi ”työpäähineeksi” lasten kanssa ulkoiluun.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain. Lapset tykkäisi ja sinä pysyisit hyvin lämpimänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *