Hae
VillaNanna

Hedelmäpussit vanhoista pitsiverhoista

Meillä taistellaan muovia vastaan ja pyritään ostamaan hedelmät sekä vihannekset ilman muovipakkausta tai käärettä. Homma on välillä hyvin vaikeaa, kun kaikki pakataan muoviin. Muuton jälkeen ihan ensimmäisenä ompelutyönä tein meille viisi erikokoista hedelmäpussia, joihin voi kerätä hedelmät ja vihannekset kun menee kauppaan. Meillä on myös 70-luvulta peräisin olevia punottuja muovisia juurepusseja, joita hyödynnämme esimerkiksi juuri porkkanoiden ja perunoiden kuskaamisessa. Nekin on muovia mutta kestävää ja pestävää. Ei ole menneet miksikään vuosien saatossa.

Nämä pussit ovat todella hyvät, ei mene rikki kuten muovipussit ja ne menee myös pieneen tilaan. Turha muovikrääsä on minimoitu vaikka enempäänkin pystyisi. Olisi kivaa, jos vihanneksia saisi ostettua ilman muovikääreitä enemmän. On todella vaikeaa vähentää muovijätteen kotiin roudaamista kun kaikki tavara kääritään muoviin. Olen tyytyväinen kuitenkin siihen, että kapuissa on alkanut näkyä entistä enemmän muovittomia joukossa.

Oletko itse miettinyt muovinkäyttöäsi?
Jos ei osaa ommella tai ei ole kiinnostunut asiasta, näitä kestopusseja voi myös ostaa. Monet kaupat myyvät jo kestopussejamyymälöissään, kannattaa kiertää ja katsella. Esimerkiksi S-kaupat ovat tuoneet myyntiin kestohedelmäpussit. Eli myös he jotka eivät ompele voi hyvin ottaa kauppaan mukaan oman kestopussinsa. Suosittelen paljon. 
Muovittomuudessa on sekin hyöty, että kun niitä muovipusseja ei enää tule mukaan, niin on ihan pakko myös opetella kierrättämään ja kun kierrättää niin ei tule sellaista jätettäkään mihin niitä pusseja tarvitsee ja jos tarvitsee, niin säästää pakkausmuovit siihen tarkoitukseen, kuten wc-paperin pakkausmuovin. Meillä käytetään ”roskiksina” ja keräysastioina pakkauksia aina mikä helpottaa todella paljon tuota kierrätystä.

2 kommenttia

  1. Marke S kirjoitti:

    Ihanan näköinen pussi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *