Hae
VillaNanna

Raidalliset polvisukat

Talvella ei ole mikään niin ihanaa kuin pukea päälleen lämmin villapaita ja villasukat. Kääriytyä pehmeisiin neuleisiin päästä varpaisiin. Lämmittää ihanaa kaakaota ja katsella lumisadetta ikkunan takana. Toki nyt on ollut ihania ulkoilu kelejäkin ja villaneuleet lämmittää kivasti silloinkin. Tällaisilla keleillä en pysty itse ollenkaan liikkumaan ilman villasukkia. Vaikka en montaa paria neulo vuodessa, niin niitä tulee käytettyä paljon. Tosin, kuten viime postauksessa näitte niin nyt on aika villasukkakausi käynnissä. Sukkaa pukkaa minkä ehtii ja saa miettiä, että mistä aikaa hommaan.

Raidallinen villasukka, on iloinen sukka.

On ollut todella mielenkiintoista neuloa erilaisia sukkia nyt tämän alkuvuoden aikana, mitä enemmän niitä on tikuttanut, sen enemmän niitä haluaa tikuttaa. ja miten paljon erilaisia alkaa tehdä mieli, eri tyylisiä, eri asuihin sopivia. niin monenlaisia. Mukavinta on nähdä miten nopeasti ne valmistuu ja millainen työkalu niistä tulee työpaikalla. Villasukat on iloinen asia monella tavalla.
Nämä suloiset raitasukat sopii erittäin hyvin hameiden ja mekkojen seuraksi pakkasukon pelotteluun. 
Perussukkkien ohjeet löytyvät esimerkiksi Novitan sivuilta, 7-veljestä lankaa käyttetty näihin sukkiin. Aloitus silmukassa oli 48 silmukkaa, nilkkaan mennessä olin kaventanut sukkaa 44 silmukkaan. Näin sain itselleni sopivat polvisukat. Jos siis neuloo pitkiä sukkia kannattaa luoda isompi määrä silmukoita ja kaventaa pikku hiljaa oikean kokoisiksi, näin niistä ei tule liian pienet ja kireät jalkaan.

Mukavaa päivää!

14 kommenttia

 1. Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti:

  Villasukat ovat kyllä ihan parhaita. Minua on harmittanut, kun perheessäni kaikki ovat ilmoittaneet, etteivät tarvitse enempää villasukkia ja itsellänikin on ollut niin paljon aiemmin joululahjoiksi saatuja villasukkia, osa äitini tekemiä, osa äitini kavereiden tekemiä. Ne on tulleet ennen kuin aloitin itse uudelleen käsityöharrastukseni. Mutta nyt huomasin, että pyykkikori on ehtinyt täyttyä sukista eikä kaapissani olekaan tarpeeksi sukkia. Sehän tarkoittaa sitä, että pitäisi itsellekin neuloa lisää, eikö vain? 😉

 2. Melissa L kirjoitti:

  Sama juttu täällä, että tuli käsky ettei yhtään villasukkaa enää. Mutta nyt kun tein nuo Adidas villasukat niin johan taas pyydettiin 😀

 3. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Aivan hurmaavat.

 4. marja liljeström kirjoitti:

  Kauniit sukat. Ja niin pitkät varret että varmasti voi käyttää mekkojen ja hameiden kanssa. Vitsi, kun olen niin epäkäytännöllinen, etten osaa tehdä käsitöitä! Minä olen ehdottomasti villasukkaihminen talviaikaan.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Villasukat ovat talvella parasta!

 6. matkailijakirppu kirjoitti:

  Todella nätit värit! 🙂 Itse tykkään myös vähän pidemmistä sukista, jotka lämmittää mutta jotka saa myös rullattua jos alkaa liiaksi kiehua…

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Käsitöitä oppii tekemään tekemällä niitä. En minäkään osannut kun aloitin.

 9. Melissa L kirjoitti:

  Ne on ihan parasta 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Sama juttu, että pidemmät sukat on miellyttää eniten meikäläistä.

 11. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Tosi kivat sukat, mukavan pitkät! 🙂

 12. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 13. Melissa L kirjoitti:

  Pitkät on niin hyvät näillä keleillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *