Hae
VillaNanna

Kuvia Krakovasta

Kuvia Krakovasta

Heippa taas, tässä vähän kuvia Krakovasta. Kerron yksityiskohtaisemmin reissusta kunhan saan kaikki kuvat käytyä läpi. Mutta tosiaan, me lähdimme miehen kanssa kahdestaan Krakovan sykkeeseen. Mukaan SUomeen tuli aimo annos ihania muistoja, vintagelöytöjä sekä palanut selkä ja rinnus.

Kuvia Krakovasta

Tämä reissu oli enemmän sellainen seikkailu -ja nautintoreissu. Tehtiin paljon sellaista mitä ollaan suunniteltu mutta jäänyt tekemättä, sillä aikaa ei ole ollut. Epäeettinenkin asia saatiin kokea, josta varmasti tulen kertomaan lisää. Sitten koettiin vähän outojakin juttuja, mutta kaikkinensa oli kyllä mahtava reissu ja kyllä matka Suomeen oli taas tuskien taival. Sen verran paljon nautin olostani Kazimierzissa, että ihan ärsytti lähteä Suomeen. Oli aika iso kiukku…

Tällä reissulla me jopa tutustuttiin vanhan kaupungin maailmaan syvemmin mitä ennen. Istuttiin ihan nauttienkin turistihumusta, vaikka se ei meidän juttu oikein ole. Jokilaivat tuli tutuiksi tällä kertaa ja kunnon kävelyreissukin saatiin aikaiseksi. Sillä reissulla sitten paloinkin kunnolla, vaikka sadetta piti olla, ei ollut. Aurinko porotteli taivaalta ennemminkin. Ruokaa syötiin niin, että napa tärisi ja vähän värisikin. Illat nautittiin Klezmer -musiikin soinnuista kun väsyneinä makoiltiin sängyssä ja ihmeteltiin maailmaa.

Kuvia Krakovasta Kuvia Krakovasta Kuvia Krakovasta

Ei hetkeen matkailua

Tällaisia reissuja ei tulla ihan hetkeen sitten tekemään. Johtuen koirista, Nuppu on niin vanha, että haluamme olla sen kanssa joka hetki ja Söpö on muuten vaan ongelma. Joten joskus sitten tulevaisuudessa voi koittaa se hetki kun voidaan taas lähteä pidemmälle reissulle. Siksi nautittiin oikein kunnolla tästä menosta. Kazimierz muuttuu paikoin koko ajan, mutta paikoin ei mitenkään. Lempikatuni Josefa on saanut joukkoonsa monta uutta ihanaa paikkaa, jonne pistäytyä. On Vintageliikkeitä, on käsityöliikkeitä, on ravintoloita ja on monen monta kahvilaa.

Eksyttiin pariin museoonkin ja kiivettiin tekokummulle, joka rakennettiin vuonna 1820 sotasankari Tadeusz Kościuszkon kunniaksi. Tuolla reissulla käytiin myös pienellä jokiristeilyllä. Se oli tosiaan pieni reissu, tunnin turistireissu, mutta tyhjää parempi. Meidän nimittäin piti mennä viiden tunnin risteilylle, jossa käydään myös luostarissa, mutta voin niin huonosti silloin kun piti mennä, että se jäi. Mutta ihaillaan silti kaunista Krakovaa!

Kuvia Krakovasta Kuvia Krakovasta Kuvia Krakovasta

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kaipaan Krakovaan

Kazimierzin kadut

Kazimierz, sydämeni valittu

14 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Kyllähän jo tuollainen tunninkin risteily on varmasti oikein kiva. Me ollaan joskus tehty vähän vastaava ainakin Budapestissa ja tykättiin siitä. Toisaalta tuollainen viiden tunnin risteily olisi ihan huikea kokemus. En ollut itse tuollaisesta edes tietoinen.

  2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Kivan viipyilevä tunnelma kuvissasi, totta tai ei, mutta taisitte (taas?) viihtyä noissa maisemissa!

  3. Anne | Elämää Nomadina kirjoitti:

    Krakova on hurmaava, mielellään itsekin sinne palaan, ja varmasti joka kerta löytyy uutta nähtävää ja koettavaa. Ja toki aina ei tarvitse laukata nähtävyydestä toiseen, kaupunkiloma on oikeastaan parhaimmillaan silloin, kun antaa itselleen aikaa ottaa rennosti, vaellella kiireettä ja nauttia tunnelmasta!

    • villananna kirjoitti:

      Tämä reissu oli vähän sellainen. Oli meillä isosti suunnitelmia, joista aika vähän toetutui kun vaan lähdettiin vaeltamaan johonkin suuntaan.

  4. Tanja / Tädin ja tytön matkablogi kirjoitti:

    Paljon olette ennättäneet. Krakova on varmasti hieno, ikuinen kohde.

  5. Paula - Gone with the Gastons kirjoitti:

    En ole käynyt Krakovassa mutta se näyttää todella kivalle. Olisi mukava päästä tutustumaan ja etenkin tuohon vanhaan kaupunkiin. Ja herkkuihin tietenkin!

    • villananna kirjoitti:

      Suosittelen lämpimästi Krakovaa ihan kaikille. Paljon nähtävää ja koettavaa. Meidän suosikki on boheemi Kazimierz, ei niin välitetä vanhasta kaupungista, vaikka tällä kertaa siellä paljon kierrettiinkin.

  6. Nadine G kirjoitti:

    Harvoin tulee täytettyä koko matkasuunnitelma. Sää voi olla sopimatonta tai parempaa tekemistä löytyy ;).

    • villananna kirjoitti:

      Eikä edes kannata, hiukan vaan miettiä ja meilläkin sään mukaan muuttui hommat. Tosin tällä kertaa ei kauheasti edes suunniteltu muuta kuin hengailua ja syömistä.

  7. Krista / Kristallinhohtoa kirjoitti:

    Täällä kanssa käyn juuri Krakovan kuviani läpi ja pitäisi ruveta raapustelemaan postausta. Krakovaan on ehdottomasti vielä palattava kun ehdittiin olemaan siellä vain yksi yö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *