Hae
VillaNanna

Tuunatut farkut ja vanha ”tunika”

Olen niin paljon kirjoittanut meidän risteilyistä, että ihan aina ei halua mennä ihan yksityiskohtiin näissä hommissa. Tällä kertaa muutenkaan ei keskitytty kuvaamaan meikäläisen vaatteita kuin ekana päivänä vain yhdet vaatteet vaan kuvattiin ihan muita juttuja. Vaikka ompelut vilahtaisi kuvissa, niin tulen kuvaamaan ne joskus paremmin ja yksityiskohtaisemmin.
Minulle on myös vähän sanottu siitä, että miten me voidaan koko ajan matkustella. Risteilyt ovat meille helppoja, kun meillä on Siljan Club one -kortti ja sen kautta tulee aika mahtavia tarjouksia, kuten tämä risteily. Saimme joulun alla neljä mahtavaa tarjouskuponkia, joista käytimme kaksi. Joulun Tallinnan risteilyn sekä tämän kevään Tukholman risteilyn. Tämä olikin enemmän vanhemman pojan shoppailu reissu, me kun ei hankittu oikein mitään, ei edes karkkeja mitä yleensä tuomme reissuilta. Risteily maksettiin pisteillä+rahalla ja matka meiltä neljältä neljän hengen hytissä maksoi 30€, ei siis hullumpi hinta. Toki aamupala ja buffa nostaa hintaa mutta tällä kertaa jätettiin toinen ruokailu kokonaan varaamatta kun haluttiin mennä vähän fiiliksen mukaan, mutta buffaan pojat haluavat aina menomatkalla, joten se pitää ottaa tietenkin hommaan mukaan.
Halvallakin siis voi matkustaa mutta se ei hetkessä käy, tarjouksia kuitenkin mielellämme hyödynnämme ja se on ollut ihan paras juttu, koska meillä lapset ovat jo aikuisia, vain yksi lapsi on pikkuinen palleroinen.

Tällä reissulla oli valtavasti lapsia ja meidän nuorinkin osallistui lasten juttuihin tällä kertaa mielellään, yleensä syödään siihen aikaan, ettei mihinkään tuollaisiin ehditä mutta nyt syötiin aikaisemmin ja pojalla oli aikaa muuhun. Toki iso osa oli häntä pienemmille, joten se ei ihan nyt innostanut tarpeeksi. Hevi Sauruskin riitti sen verran, että näki kun ne tuli lavalle. Hän sai myös osallistua kilpailuun, joka oli yli 10 vuotiaille mutta ohjaajat katsoivat, että Härdelli on sen verran ison oloinen, että voi hyvin osallistua ja kaveri oli yksi voittajista ja sai kovasti haaveillun rubiikin kuution. Härdelli kun rakastaa rubiikin kuutioita, niitä on monen monta mutta tällaista tavallista ei vielä ole, mutta nyt on.

Tämä tuunaus oli oikeastaan ihan vahinko. Olen yli kymmenen vuotta sitten ostanut boyfriend farkut jostain ketjuliikkeestä, ihan siitä syystä, että rakastan risoja farkkuja mutta jossakin kohtaa en enää löytänyt näille housuille käyttöä ja ne olivat muutaman vuoden tyttärelläni käytössä. Hän kuitenkin luopui niistä jokin vuosi sitten ja itselläni ne ovat jääneet aika hyvin käyttämättä. Ennen tätä reissua kuitenkin kaivoin kaappia ja etsin farkut esiin. Tällä kertaa lähdin miettimään miten voisin näitä vielä itselläni hyödyntää, kun tällaisia on turha laittaa eteen päin kenellekkään ja koska itse tykkää näistä pöksyistä kuitenkin paljon. Lopputulos on sitten tämä. Virkataan niin monta reikää ”umpeen” kuin haluaa ja arvatkaa mitä? Nämä ovat nyt mun tämän kevään ihan lempparit ja tulee käytettyä varmasti ihan töissäkin. Tykkään niin paljon. Lankana käytin ihan puuvillalankaa, jota sattui myös löytymään jämälanka -laatikosta. 
Samalla kun etsin farkkuja, löysin kaapista tunikan/mekon…Mikä lie rätin, jonka olen löytänyt viime kesänä ilmaisosastolta. Tykkään todella paljon tästä ajatuksesta, että alla on pidempi osa ja päällä lyhyempi mutta tämä tunika näytti päälläni liian pitkälle mutta liian lyhyelle mekoksi, siksipä se jäi pitkäksi aikaa kaappiin mutta nyt sen otin esiin ja tuunasin farkkuihin sopivaksi.
Tuunaus on erittäin helppo, asettele vaate lattialle kaksin kerroin, itselläni oikea puoli oli enemmän ns. edessä, ei siis suoraan sivusaumat yhdessä ja leikkasin edestä lyhyemmäksi ja takaa pidemmäksi. Ompelin myös pitsiä helmaan, jotta olisi vielä enemmän tyyliäni. Pitsin on Kierrätyskeskuksesta. 

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Noora Pietilä kirjoitti:

  Vau hyvännäköset farkut!! Jaksaispa itekkin toteuttaa tollasii tuunailuja 🙂

 2. Melissa kirjoitti:

  Mulle tää on osa terveellisiä elämäntapoja, hoitaa aivoja. En osaa enää ostaa valmiita vaatteita ja käyttää pelkästään niitä. On aina jotenkin muokattava ne itsensä näköisiksi 🙂

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Miten aloitit noi pitsien virkkaamiset farkkuihin? Mulla vähä sama… Mummoikänen ja risoja ihania farkkuja piisaa…

 4. Jasu kirjoitti:

  Ihanat farkut! Mä tykkään tuunailla vaatteita ja mun uusin projekti on farkkutakin selän tuunaaminen uuteen uskoon 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Ompelin ensin pykäpistoja jonka jälkeen aloin virkkaamaan.

 6. Melissa kirjoitti:

  Tuunaaminen on mahtavaa puuhaa. Saa juuri sellaisia vaatteita kuin haluaa.

 7. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihana idea farkkuihin 🙂 Todella kauniit pitsipaikat!

 8. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *