Hae
VillaNanna

Lumi saapui Helsinkiin

Lumi saapui Helsinkiin

Lumi saapui Helsinkiin ja oli kiva kuunnella lasten riemua kun lumisotaa käytiin pihalla ja rinteissä laskettiin jo pulkalla, vaikka isoa kerrosta lunta ei tullutkaan, vielä eilen. En ole tässä aamulla vielä ehtinyt katsoa miltä maailma näyttää nyt. Onko se vähä lumi jo sulannut vai onko sitä tullut yön aikana lisää.

Lumi saapui Helsinkiin

Eilen oli minun ainut vapaani viikolla, eli pitkä työrupeama on takana ja edessä. Seuraava viikonloppuvapaa on vasta tämän viikon la ja su. Mutta eilen myös me intouduimme lumisateesta ja lähdimme päivällä kuvaamaan asua, jonka olen juuri saanut valmiiksi ja illalla pienessä lumisateessa lähdimme mieheni kanssa pienelle kävelylle, tällä kertaa ihan kahdestaan, ilman koiria. Koirat pääsivät aamulla pitkälle lenkille, joten meidän vanhus oli niin väsynyt, että oli paras jättää tytöt kotiin.

Illalla kääriydyin jo lämpimään toppatakkiin, joka on minulla ollut vuodesta 2013 kun Helsinkiin takaisin muutettiin. Kauluksen olen neulonut jämälangoilla erilaisin pinnoin ja jalkaan menneen muodin moon bootsit. Ihan parhaat kengät kun märkää lunta saadaan niskaan. Aluksi oli kylmä kun lähdettiin tallustamaan pitkin poikin, mutta hetken päästä lämpö alkoi kutittamaan selkää. Tehtiin parin tunnin tallustus lähimaastossa ja juttua riitti myös.

Miksi en pidä lumesta, enkä talvesta?

Ihan siitä syystä, että on kylmä ja pitää pukea paljon lämmintä päälle. Lumi on kylmää ja märkää, ainut hyvä puoli lumessa on se, että se tuo valoa pimeyteen, joka on syksyssä ja talvessa pahinta. Liika lumi taas ei ole kiva. Ainut talviset menot, joista pidän on laskettelu sekä myös luistelu. Hiihdosta en juuri tykkää, mutta olen alkanut nyt intoutumaan sellaisesta hiihtovaelluksesta. Hiihtoa kohtaan minulla ei mitään sanottavaa, mutta muita hiihtäjiä kohtaan kyllä. Täällä meillä kun on noita laturaivoajia sen verran paljon, että kiinnostus hiihtoa kohtaan on vähentynyt entisestään.

Uskon, että nämä jotka raivoavat laduilla on samoja ihmisiä, jotka raivoaa pyöränselässä sekä ratissa. Eivät siis osaa olla liikenteessä ollenkaan. Se on kurjaa, että nämä tontut ovat aiheuttaneet negatiivisen ilmapiirin, eikä laduille uskaltauduta lastenkaan kanssa. Sekö on se tarkoitus näillä, että hiihto kuolee, he haluavat olla viimeiset hiihtäjät? Vaikea sanoa mitä he ajattelee mutta valitettavasti sen näkee ja kuulee mitä he eivät ajattele.

Voimaa luonnosta

Oli sitten kesä tai talvi, niin luonnosta saa voimaa ja koska eilinen oli meikäläisen ainut vapaa, halusin hyödyntää sen kokonaan ulkoillen. Lumi saapui Helsinkiin ja sitä oli päästävä seuraamaan niin päivällä kuin illallakin. Olo parani ja energiataso nousi kun sai hiukan haistella luontoa. Autoja liikkui aika vähän, joten kävely oli mukavaa siltäkin osin.

Lumi saapui Helsinkiin

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Lumi toi kieltämättä todella tervetullutta valoisuutta. Lumi on ihan jees – jos sitä olisi sen reilun kuukaden verran, joulun odotuksen ajan ja jouluna. Sit saisi jo sulaa pois… 🙈

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *