Hae
VillaNanna

Pizza Melizzata

Pizza, mikä ihana tekosyy… Pizzan voimakkaat aromit, syntisen maukkaat maut ja se ulkonäkö. Täydellisen pyöreä ja pehmeä. Vielä pakko mainita värit, nimittäin pizzan värit ovat huumaavat. Ne piristää juuri niitä fiiliksiä, mitä pitääkin. Värit stimuloi psyykettä myös ruoassa, ei vain vaatteissa ja sisustuksessa. Pizza Melizzata on värikäs ja maukas herkkujen herkku, ja leikittely on aina sallittu. Pizza Melizzata muokkautuu tekijänsä mukaan, vaihda täytteet ja nimeä se sinun mukaasi. Kaikki käy, mielikuvitus on sallittu!

Mikä tekee hyvän pizzan?

Hyvän pizzan tekee kastike, pohja on aina aika tavallinen mutta jos ei kastike ole tehty vähintään kymmenen minuutin haudutuksella, ei pizza maistu miltään. Purkkitomaattisoosi voidaan huijata hyväksi mutta jos aikaa on, niin kannattaa tehdä tomaattikastike alusta asti itse. Suosittelen, pizzan maku nousee pilviin. Mausteissa ei kannata kitsastella, paitsi suolassa. Valkosipulia vain reilusti.

Tämä pizza on meidän perheen super suosikki ja monesti toivuttu herkku. Tätä teemme useasti yhdessä ja nautintoa lisää aina se, että syömme yhdessä kaikessa rauhassa. Mieluiten ulkona hitaasti nauttien. Ihanaa perheruokaa.

Vinkki:

Jos kastiketta jää yli, jatka sitä vedellä ja tee kastikkeesta seuraavan päivän tomaattikeitto. Joukkoon voit laittaa kaapin perukoilta hiukan nahistuneet tomaatit (ovat ihan syötäviä, melkein parasta silloin). Paista sipulia montaa eri laatua ja heitä joukkoon. Lisää mausteita ja valkosipulia, jos tarvitsee. Näin valmistuu super herkullinen tomaattikeitto.

Pohja:
2 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
n. 4 dl jauhoja
2 rkl öljyä
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa liinan alla noin 15-20 minuuttia.
Taputtele taikina hyvin piirasvuokaan tai kauli ja taputtele palat pyöreiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle pellille (1-2 kpl/pelti)
Täyte:
juustoraastetta
1 pkt mozzarellaa
tomaattia
pestoa
rucolaa 
balsamikastiketta tai parmesaania
pizza melizzata
Kastike:
Yksi yksikyntinen valkosipuli
1/2 tl chilitahnaa
1 prk tomaattimurskaa
reilusti tuoretta basilikaa silputtuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
Öljyä paistamiseen
Hienonna valkosipuli sekä basilika. Lämmitä pannu ja kaada öljy sekä chilitahna pannulle, kuullota valkosipuli sekä basilika siinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta kastike. Anna hautua noin 10 minuuttia.
Pizza melizzata
Levitä pohjalle tomaattikastike, juustoraaste ja viipaloitu mozzarella sekä tomaattilohkot. Purskottele päälle pestoa. Paista 225-asteisessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Huom! Jos teet piirasvuokaan niin käytä uunin alavastusta jolloin pizzan pohja paistuu nopeampaa kuin pinta eikä näin jää raa’aksi.
Koristele valmis pizza rucolalla, raasta pinnalle joko parmesaania tai balsamikastikkeella.
Vinkki:
Pesto on helppo valmistaa itse, kokeile tehdä pesto vaikka porkkanan naateista. Niistä saa todella herkullista pestoa. Näin ei mene myöskään syötäviä osia porkkanasta hukkaan. Ohjeen saat täältä.
Pizza Melizzata
Nautinnollista päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

  1. Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti:

    Oi, tällä ohjeella tulee varmasti herkullinen, täydellinen pitsa. Nam. Pitääpä ensi perjantaina kokeilla, kun se meillä perinteisesti pitsapäivä 😀

  2. Marjut kirjoitti:

    Tehtiin kans muutama päivä sitten. Itsetehty pizza on kyllä niin herkkua. 🙂

  3. Anne kirjoitti:

    Pizza on herkkua 🙂 Jossain vaiheessa olen ajatellut testata yön yli jääkappissa tekeytyvää pizzapohjaa, sillä sen makua ja rapeutta on kovasti kehuttu. Ja totta tuo tomaattikastikkeen hauduttaminen – maku sen kun paranee!

  4. Tuula kirjoitti:

    Kiitos herkullisesta pizzaohjeesta. Ja kiitos erinomaisen selkeästä ohjeesta.
    Aurinkoista viikkoa1

  5. hannamariav kirjoitti:

    Ai että mitä luettavaa ja katsottavaa kun tässä dietillä ollaan, pizzan kaipuu on kova 😀

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *