Hae
VillaNanna

Kahdesta tunikasta paita

Kahdesta tunikasta paita

Reissulle otin mukaan testipaidan, joka on tehty kahdesta tunikasta Fibre Moodin kaavalla. Malli on kiva ja varmaan teen toisenkin tuollaisen. Paitaa olen tehnyt pitkään, sillä ompelumania on jättänyt meikäläisen ja hommat eivät ole aikoihin sujuneet ihan niin kuin olen suunnitellut. Nyt kuitenkin tälle vuodelle olisi suunnitelma, että saisin keskeneräiset työt pois nurkista. Siksi onkin tällä lomalla tarkoitus ommella.

Kahdesta tunikasta paita

Olen monta vuotta sitten saanut säkillisen vanhoja vaatteita kaveriltani, vaatteet ovat olleet hänen äitinsä ja niistä on tehty jo vaikka ja mitä erilaisia uusia vaatteita. Osan tosin olen vain pienentänyt itselleni sopivaksi, mutta osa on tuunattu ihan uusiksi. Niin tein näidenkin tunikoiden kanssa. Tähän paitaan tarvitsin molemmat tunikat, sillä vaikka kyseiset tunikat olivat isokokoisia, niin paidassani on sen verran paljon volyymia, että yhdellä en pärjännyt millään.

Kaava:

 • Fibre Mood 13

Kaavaksi valikoitui tietenkin Fibre Mood -lehden kaava. Lehti on lemppareitani ja onkin mukava testailla eri kaavoja lehdistä. Odotan jo kovasti seuraavaa julkaisua. Sitä ennen pitää käydä oma vaatekaappi läpi ja valita ne vaatteet tuunaukseen, joita ei sellaisenaan enää käytä.

Kahdesta tunikasta paita

Ei ihan helppo kaava

Olen monasti sanonut, että ohjeet ja kaavat ovat helppoja tässä lehdessä, nyt on kuitenkin todettava, että aivoni meni aivan solmuun, kun yritin tätä tehdä. En kuitenkaan usko, että kyse olisi ollut siinä, että ohje olisi ollut huono. Minulla nimittäin tökki todella pahasti ylipäänsä ompelu tuossa vaiheessa kun paitaa aloin tehdä. Sen vuoksi sen tekeminen jäikin yli puoleksi vuodeksi. Mutta nyt kun matka oli nurkan takana päätin tehdä paidan valmiiksi. Virheitä tuli valtavasti, en meinannut saada esimerkiksi napinläpiä onnistumaan millään. Paita on kuitenkin nyt valmis ja pääsi Disneylandiin mukaan.

Tykkään pukea tuollaisia rentoja vaatteita päälleni, jos pitää olla jossain monta tuntia ja on helteinen ilma. Lämpötila kipusi joulupäivänä +28 asteeseen ja Disneylandissa oli todella kuuma. Onneksi päällä oli ilmava paita, niin oli helpompi liikkua ja turvotukset eivät näkyneet pahasti. Joten ihan paras paita tuollaiselle päivälle. Ja tietenkin se, että paita kuivui nopeasti…Olis vesilaitteessa ja kastuttiin aika reippaasti…

Kahdesta tunikasta paita

Nautinnollista päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana paitakin, mutta väkisin katse kiinnittyy Minni Hiiri -pantaan – IHANA 😀

  • villananna kirjoitti:

   Nuo korvat on tuolla ihan ehdoton asu. Näkee kyllä muitakin pantoja kuin näitä. Itse nyt halusin ihan nuo perus kkorvat, jotka otan mukaani taas kun mennään Disneylandiin.

 2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Tämä on aika hieno kaava, vaikka ei ole helpoimmasta päästä. Kuumassa tällaiset ilmaavat vaatteet ovat korvaamattomia.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Ehken ihan tuohon asti venyisi, siis taidoiltani/kärsivällisyydeltäni, mutta olen kyllä huomannut, että pidemmät tunikat jäävät nyttemmin vähälle käytölle ja vaikka vaan niiden lyhentäminen voisi tuoda niille lisää käyttöikää! Pitääkin harkita …

  • villananna kirjoitti:

   Hyvä idea. Kannattaa tosiaan antaa uutta elämää vanhoille vaatteille. Eikä aina tarvitse tehdä kokonaan uutta kun pienestikkin se onnistuu.

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  kiva lopputulos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *