Hae
VillaNanna

Uuden vuoden asu

Uuden vuoden asu

Uuden vuoden asu on pala kierrätettyä ja pala itse tehtyä. Kyseessä asu, jollaista harvoin käytän, mutta nyt kun on jälleen UFF:in tasarahapäivät lähdin etsimään itselleni juhlaan jotain kimalletta tai jotain mikä sopii näiden minun tekemien kimallusten kanssa. Minulla kun ei oikein sellaisia ole. Ja vihdoin löytyi muutamia ihania vaihtoehtoja, joista parhaimmat lähti mukaan.

Miten meni meidän uusi vuosi

Haluatko tietää miten meidän uusi vuosi meni? Etkö, kerron silti. Meidän uusi vuosi meni erittäin rauhallisesti, ulkoillen, palapeliä tehden, ruokaa syöden ja ohjelmia katsoen. Meillä ei katsella ilotulituksia, eikä paukutella itse. Ihan eettisten ja ekologisten syiden vuoksi. Meillä koirat eivät pelkää ilotulitteita, mutta hajusta ne ei tykkää, mikä lähtee näistä turhakkeista. Koirat vain nukkuu ja nukkuu sen ajan kun pahin paukuttelu on päällä.

Ostin viikolla Neuschwanstein linnan 3D palapelin Lidlistä ja päätin rakentaa koko hökötyksen sinä aikana kun mies valmistaa nyhtöbroileria Meillä oli tarkoitus tehdä nyhtöhamppareita ja ranskalaiset ja jälkkäriksi silkkisen pehmeää suklaamoussea. Moussen reseptin laitan jälleen kerran esille. Se on niin hyvää ja siitä saa vaikka millaisia jälkiruokia.

Mutta takaisin tuohon linnaan

Palapeli maksoi noin 3€ ja oli tosiaan sitten sen mukainenkin. Satuin hajottamaankin pari palaa, enkä käyttänyt edes voimaa siinä. Eli tosiaan vaikka linna on suloinen, niin mieluiten hankin sitten ihan kunnollisen. Mutta koska olen aina halunnut käydä tässä linnassa, niin ajattelin, että paremmin matka voisi toteutua kun rakennan pienoismallin… Mitä luulette, onnistuuko?

Uuden vuoden asu

Nyhtöbroileria hampurilaisissa ja valkosuklaamoussea

Meille on tullut perinteeksi tehdä uutena vuotena hampurilaisia ja vähän pidemmän kaavan mukaan eli nyhtöä sisälle. Jos olemme kotona joulun, niin nyhtö tehdään kalkkunasta, mutta tänä vuonna hampparit pyöräytettiin broilerista ja jälkiruokana tolkuttoman hyvää valkosuklaamoussea, jota käytän vaikka minkälaisissa jälkiruoissa. Mousse on niin herkullista ja hyvää.

Valkosuklaamousse

 • 200g valkosuklaata
 • mascarpone
 • 2dl vispikermaa
 • ripaus vanljaa

Tee näin:

 • Sulata suklaa vesihauteessa
 • Vatkaa vispikerma vaahdoksi ( laita ripaus vaniljaa)
 • Lisää kermavaahdon joukkoon mascarpone, sekoita varovasti
 • Lisää sulatettu suklaa ja sekoita varovasti
 • Annostele laseihin ja laita vaikka keksirouhetta päälle

Valkosuklaamoussea voi laittaa kakun väliin tai laittaa mansikoita tai mustikoita annosmaljoihin. Sen voi syödä sellaisenaan tai miten ikinä haluaa. Tällä kertaa söimme sitä ihan vain keksirouheen kanssa. Kannattaa siis ottaa resepti talteen ja kokeilla tehdä siitä erilaisia jälkkäreitä.

Uuden vuoden asu

Uuden vuoden asu

Huh, nyt päästään vihdoin tähän minun asuuni. Päivällä ulkoillessa vetasin päähäni karvahatun, jota kutsutaan metsurin hatuksi tai Nikita hatuksi. Kumpi vain sopii. Hattu on tehty itse ja kaavana on käytetty Burda 10/2011 hatun kaavaa. Itse karva on leikkuujätettä, jota jäi sen verran, että sain hatun tehtyä. Vuori taas on tyttäreni koulussa tekemä juttu, josta en tosiaan tiedä mikä sen on ollut tarkoitus olla. Mutta laitoin sen vuoriksi, että säilyy kuitenkin käytössä.

Illalla vaihdoin sitten päälleni asun, josta tuossa alussa kerroin. Housut ovat UFF:in tasarahapäiviltä viikolla hankittu. Housut ovat tukevaa satiinin tyylistä kiiltävää kangasta ja niiden kanssa halusin laittaa kultakimalteisen paidan, jonka olen tehnyt aikaa sitten kankaan palasesta. Tähän paitaan ei ole olemassa kaavaa, sillä olen sen leikannut sellaisenaan kankaasta. Kangas on siis oikeasti käytetty kokonaan, sen verran jäi jäljelle, että olen Barbielle saanut maksihameen väsättyä vielä tästä kankaasta. Siinä se sitten olikin. Itse tykkään kovastikin paidasta.

Loppuun vielä uuden vuoden lupaus: 3.1 alkaen vähennän karkkien syöntiä!

Uuden vuoden asu

Toivon teille kaikille parempaa vuotta 2022!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. Veera kirjoitti:

  Hei! Löysin vasta blogisi ja olen nyt pari päivää selaillut vanhoja postauksia. Halusin vaan tulla sanomaan että sinulla on ihana tyyli ja muutenkin blogisi on tosi inspiroiva! Minusta sait heti lukijan, toivottavasti moni muukin aloitteleva ompelija löytää sivuillesi. En tiedä oletko tehnyt miten paljon yhteistyötä esim. käsityölehtien kanssa, mutta olisipa ihana nähdä enemmän tällaista roskasta aarteeksi-filosofiaa valtavirrassakin. Ihanaa uutta vuotta!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos kauniista sanoistasi ja tervetuloa mukaan. Yhteistyötä en ole tehnyt muiden tahojen kanssa juurikaan kuin Kierrätyskeskuksen kanssa silloin kun heillä oli yhteistyöbloggaajat. Lehdissä olen kyllä ollut, mutta mun puuhat ei ole niin kaupallisia, että ne kiinnostaisi 🙂

 2. Jael kirjoitti:

  Nam mitä herkkuja:) Ja tuo linna on kyllä upea vaikka pari palaa menikin rikki, ja niin edullinen:)
  Hyvää alkanutta vuotta Melissa.

 3. Anne N kirjoitti:

  Kauniita vaatteita ja herkullisen näköiset tarjoilut! Mä teen usein moussea tummasta suklaasta, mutten valkosuklaasta. Pitää kokeilla! 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa testata valkosuklaamoussea. Tätä varten haen Lidlistä valkosuklaan, siellä myydään kaikkein parhainta valkosuklaata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *