Hae
VillaNanna

Farkkutakki kuin taideteos

Farkkutakki kuin taideteos

Farkkutakki löytyi korona vuonna (2020) Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja jo heti silloin tiesin mitä haluan tehdä tästä takista. Tarvitsin siis miestäni apuun. Halusin, että hän maalaa minulle farkun selkäpuolelle jotakin. Ihan ensin sekoitin pohjavärin ja maalasin takakappaleen vaaleanpunaiseksi. Olin jo kertonut miehelleni mitä kivaa halauaisin kuvaksi.

Farkkutakki kuin taideteos

Homma alkoi siis hyvin, mies suunnitteli ja keskusteli kanssani mitä takkiin tulee. Sitten miehen kiinnostus asiaa kohtaan lopahti. Työ jäi kesken. Vain teksti ja osa jäätelöstä tuli tehtyä. Takki jäi muutamaksi vuodeksi roikkumaan senälle. Aika ajoin muistutin miestä, että haluaisin sen valmiiksi. Nyt syksyllä aloin olla jo sitä mieltä, että hävitän takin kun se vie tilaa eikä vaan valmistu, niin kuin suunniteltiin. Mies nappasi lopulta takin eteensä viikkoa ennen meidän reissua ja sai kuin saikin takin valmiiksi. Takista tosin huomaa selkeästi, että työ on ollut jossain kesken pitkään, sillä ajatus ja suunnitelma muuttui lennossa.

Kun mies sai oman hommansa valmiiksi, kiinnitin maalin takkiin silittämällä ja ompelin paljetteja sekä helmiä tuomaan kiiltoa ja mielenkiintoa takkiin enemmän. Mies halusi vielä lopuksi laittaa glitteriä takkiin, joka kiinnitettiin myös silittämällä kiinni. Takki tuli siis nippa nappa valmiiksi Kaliforniaan ja hyvään käyttöön takki tulikin. Ainoastaan jouluna takki ei ollut päälläni, muuten oli ja sain kyllä kehuja takista. Räässä kenkäkaupassa jäimme keskustelemaan myyjän kanssa takistani.

Farkkutakki kuin taideteos

Taidetta vaatteissa

Tällaisen takin tekeminen on suhteellisen helppoa. Mikään suuri taiteilijavirtuoosi ei tarvitse olla, vaan maalata voi yhtä sun toista. Ja tietenkin jos haluaa, niin tokihan voi maalata vaikka millaisia taideteoksia, se ei ole kielletty. Itsellä oli toiveena hiukan eri tyyppinen mikä lopputuloksena sitten oli. En kuitenkaan ole pettynyt lopputulokseen, siitä tuli hauska ja luomisprosessi saa näkyä.

Tarvikkeet:

  • Tekstiilimaaleja
  • Tekstiilitusseja
  • Tekstiiliglitteriä
  • Paljetteja ja helmiä

Kiinnitin joka työvaiheessa maalin ja tussin kiinni silittämällä ennen kuin siirryttiin seuraavaan työvaiheeseen. Kannattaa muistaa ennen silitystä antaa maalin kuivua hyvin. Mielikuvitus saa lentää kunnolla ja jos tyyliin sopii, niin lisätä voi erilaisia nauhojakin ja pitsejä. Taivas on rajana kun aloittaa hommat. Itse halusin nyt vain sen maalauksen, en mitään muuta.

Mieheni on ennenkin tuunaillut vaatteitani, viimeksi kenkiä ja niistä tulikin minun silmäterät. Linkki alla!

Taidetta kengissä

Farkkutakki kuin taideteos

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

3 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Takki on todellakin kuin taideteos ja se sopii Kalifornian henkiin täydellisesti.

  2. Niina kirjoitti:

    Onpas taidokasta! Ja ihanat, herkulliset värit! ❤️ Mukavaa illan jatkoa sinne. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *