Hae
VillaNanna

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto

Tiesitkö, että Kierrätyskeskuksella on ilmaisosastoja? Kyllä, jokaisessa myymälässä on oma osasto, josta voi hakea ilmaiseksi tavaraa. Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto on todellinen aarreaitta. Itse en kuitenkaan ole aikoihin muuta hakenut kuin pikkuisia kahvikuppeja, joita keräilen. Mutta nyt minulla oli halu ja tahto päästä katsomaan mitä kaikkea tuo ilmaisoston maailma on nielaissut uumeniinsa.

Otimme kohteeksi kolme Kierrätyskeskusta ja vain ilmaisosastot. Nihtisilta, Suomenoja sekä Kyläsaari ja löytöjä tuli tehtyä sen verran, että tämän jälkeen etsin vain niitä kahvikuppeja. Tosin, uskallan myös hiukan epäillä tätä ajatusta ja lupausta. Kun ei ole mitkään muutkaan lupaukset pitäneet kutiaan.

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto

Mitä kaikkea löysin?

 • Vaalean, romanttisen neuletakin
 • Sinapinkeltaisen neulepaidan
 • Luonnonvalkoisen neulemekon
 • Valkoisen pitsipaidan
 • Revityt farkkushortsit (korjasin ne Härdelille), Miesten kauluspaita, joka oli liian pieni vanhemmalle pojalle ja lähti kiertoon.
 • Kolme miesten kauluspaitaa, jotka tuunataan hameeksi sekä mekoksi
 • Kaksi naisten kauluspaitaa
 • Luonnonvalkoinen neulepaita
 • Kevyt toppatakki
 • Bleiseri
 • Lötköpötkö neulepaita 
 • Kahdet suorat housut, jotka tuunataan
 • Villakangas hame, kiinnitän uudet napit
 • Joustosamettimekko, tuunattu leggareiksi
 • Kangaslaukku
 • Mustat bootsit
 • Sandaalit
 • Kahdet korkkarit

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto Kierrätyskeskuksen ilmaisosastoKierrätyskeskuksen ilmaisosastoKierrätyskeskuksen ilmaisosastoKierrätyskeskuksen ilmaisosastoKierrätyskeskuksen ilmaisosastoKierrätyskeskuksen ilmaisosasto

Iso lista ja paljon tavaraa. Tarkoitus ei ollut ottaa mitään materiaalia, josta tehdä jotakin, mutta mukaan tuli siltikin sellaisiakin juttuja. Olen oikein tyytyväinen löytöihin ja sain jokaiseen eri tyyliini uutta elementtiä. Ja kyllä, koska kelit ovat niin huonot, niin on alkanut tuo syksy kutitella mielessä ja siksi olen tehnyt muutamia hyvin syksyisiä löytöjä.

Instassa jo sanoin asustani, että se sopii aiheeseen erittäin hyvin. Ja nyt kerron miksi se sopii hyvin ilmaisosasto kierrokselle. Kaulalla keikkuva huivi on tehty kahdesta kapeasta huivista, ohje löytyy täältä, huivit on löydetty ilmaisosastolta. Niin kuin kuvista huomaatte, voi ilmaisosastolta tehdä hienojakin löytöjä.

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto ei siis ole pelkkä romuosasto, vaan joukossa on ihan priimaa tavaraa, joka tarvitsee uuden hyvän kodin ja meistä kuka tahansa voi antaa sen kodin. Useasti varsinkin vaatteet on sellaisia, että ne voi helposti korjata ja varsinkin materiaaleiksi soveltuu iso osa ilmaisosaston tekstiileistä.

Oikein mukavaa päivää!

-Melissa-

14 kommenttia

 1. Iina / MouMou kirjoitti:

  Todella kauniit nuo farkkushortsit! 🙂

  http://moumou.fi

 2. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Mullekin tulo tuosta samettimekosta ekana mieleen leggarit! Hitsi vie, täytyypä sanoa miehelle että vie minutkin Kierrätyskeskukselle 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  No näemmä kierrätyskeskuksen ilmaislaatikko ei ole todellakaan romukamaa! Ihan huikeita löytöjä ja tuunauksia olet saanut aikaan ja noi kupitkin on niin ihanat 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Ei kaikki ole ei, sieltä löytyy mitä vaan. Niin hyvää kuin huonoa tavaraa…

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  En muista olenko Joensuussa Kierrätyskeskuksella käynyt vaikka sellainen täältäkin näyttäisi löytyvän, pitääpä katsoa huristeltaisiinko huomenna neidin kanssa sinne 😀

  • villananna kirjoitti:

   En yhtään tiedä, millaisia Kierrätyskeskuksia ja Ekotoreja muualla on tai mitä pitävät sisällään.

 5. Elina/MINI-Blogi kirjoitti:

  Kivoja löytöjä olet tehnyt!

 6. Sorakukka kirjoitti:

  Sitä olen toisinaan miettinyt että kuinka paljon ilmaisosastoille tarjotaan ja tuodaan pelkkää roskaa jotka joudutaan kirpputorin tai kierrätyskeskuksen toimesta laittamaan roskiin ?

  • villananna kirjoitti:

   Kierrätyskeskus itse laittaa tuonne ilmaisosastolle tavaraa. Toki ihmiset myös saattaa tuoda sinne. Ärsyttävintä on se, että ihmiset itse heittelee tavaraa ympriinsä, sotkee ja repii. Eli moni asia menee rikki heidän käsittelyssään. Mutta kyllä Kierrätyskeskus laittaa tuonne vähän rikkinäiset, itse tehdyt (jos ei ole kunnollisia), yms. Ison määrän voi hyödyntää ihan askartelussa tai tuunauksessa. Mutta sitten löytää ihan kunnollistakin, jota voi käyttää ihan sellaisenaan. Ja tosiaan, aina ei löydy hyvää tavaraa mitä hyödyntää.

 7. Laatutuotteiden etsijä kirjoitti:

  Oho teitpä hyviä ilmais löytöjä??? itsekin olen löytänyt paljon kivaa ilmais osastoilta parhaat on varmaan kenkiä ja lacosten paitoja eli itsekkin suosittelen kokeilemaan kun ne ilmais osastot vain aukea 2 viikkoa sitten kävin ja oli vielä kiinni ilmais osastot .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *