Hae
VillaNanna

Tuunaa tylsät sandaalit

Tuunaa tylsät sandaalit

Vaikka tällä hetkellä kesä leikkii kuurupiiloa, niin aina kannattaa varautua helteisiin, tuunaa tylsät sandaalit uuteen uskoon. Tämän voi tehdä ilman ompelukonetta ja homma on helppo vaikka lopputuloksesta ei sitä ihan heti huomaisi. Kengistä on enemmän kuvia ilmaisosasto postauksessani. Kannattaa sekin postaus tsekata, ihan vaikka vaan mielenkiinnosta sitä kohtaan, että ilmaisosastoilta voi löytää kivoja juttuja.

Mutta asiaan. Kukkien terälehtiä voi ostaa askarteluliikkeistä, mutta löytyy näitä myös kirppiksiltä. Itselläni on isot määrät terälehtiä, joita olen kirppiksiltä haalinut. Tilkun palaset, joihin terälehdet ommellaan, on jotain leikkuujätettä. Näiden lisäksi tarvitaan vain neulaa ja lankaa.

Tarvikkeet:
– kaksi pitkän mallista tilkunpätkää
– kukan terälehtiä
– lankaa ja neula
– sakset
Mittaa kengän etuosan pituus ja leikkaa siitä neljä senttiä pidempi pala tilkkua. Pätkässä on siis 2cm saumanvaraa ylhäällä sekä alhaalla, näin saadaan kangas ommeltua kiinni kenkään ilman, että vaurioitetaan itse kenkää.
Nipistä kukan terälehteä hiukan ja ompele terälehtiä haluamallasi tavalla kankaan pätkään kiinni. Molemmissa kengissä on noin 16 terälehteä.
Ompele lopuksi koriste kiinni kenkään taittamalla saumanvarat sussiksi nyörien yli, ompele käsin. 
Tuunaa tylsät sandaalit
Tuunaa tylsät sandaalit
Nyt sandaalit ovat astetta naisellisemmat, mutta siitä huolimatta ne toimii hyvin lähes minkä tahansa asun kanssa. Ja halutessasi voit tehdä koristeista myös irroitettavia ja tehdä erilaisia koristeita muutamat kappaleet ja vaihdella niitä aina fiiliksen ja maun mukaan. Samanlaiset koristeet sopii myös hyvin korkokenkiin. Korkkareihin on enemmän erilaisia koristevaihtoehtoja mitä mataliin.
Omat tuunattavat kengät on valitettavasti uutena hankittu tilanteessa, jossa onnistuin rikkomaan kenkäni, jotka olivat jalassa. Piti äkkiä hakea jotkut jalkaan. En ole näitä sen jälkeen käyttänyt ja kengät jäivät pitkäksi ajaksi kaappiin. Onneksi tuunasin ne ja nyt niitä onkin käytetty ja paljon.
Ei siis tarvitse missään nimessä olla uudet kengät, kirppari kengät käy sekä ne oman kaapin kätköissä olevat popot. Koriste myös sopii moniin erilaisiin sandaaleihin. Kannattaa haastaa oma mielikuvitus ja alkaa testailla mitä kivoja koristeita saakaan aikaan.
Ihanaa iltaa!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Melkoinen muutos pienellä vaivalla 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Ei näissä juurikaan paljoa tarvita kun näyttää ihan toiselle 🙂

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Tulipa näistä sandaaleista kivannäköiset! Ohjeetkaan eivät kuulostaneet liian monimutkaisilta.

  • villananna kirjoitti:

   Ei ole tosiaan vaikea toteuttaa näitä. Pikkuisen malttia ja aikaa, kun käsin puuhataan.

 3. Marjut kirjoitti:

  Vau, tulipa upeat <3 Huikea muutos.

 4. Jasmiina kirjoitti:

  Hei wau, tää oli hyvä vinkki! Kaunis lopputulos 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa testata tätä. Sandaalit muuttuu aika nopeasti toiseksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *