Hae
VillaNanna

Kesäinen mekko verhosta

Kesäinen mekko verhosta

Kesäinen mekko tehdään tällä kertaa verhosta ja tämä mekko sopikin täydellisesti juhannukseen. Tänä vuonna en siis tehnyt mitään mekkoa juhannukseksi erikseen, vaan valitsin niistä mekoista, jotka olen tässä keväällä tehnyt. Ainoa kriteeri oli se, että se on tehty kierrätysmateriaalista.

Kesäinen mekko verhosta

Esittelin muutama päivä sitten kolme ihanaa juhannusmekkoani, jotka olen ommellut juuri juhannukseksi ja kaikki kolme mekkoa on myös tehty kierrätysmateriaaleista. Siksi halusin jatkaa kyseistä perinnettä ja valitsin juhannukseksi mekon, jonka olen ommellut meidän vanhoista verhoista. Mekko sopi erittäin hyvin juhannukseen ja varsinkin Korkeasaareen.

Mekko on Yoshiko Tsukiorin suunnittelema ja kaava löytyy Stylish party dresses -kirjasta. Halusin nähdä miten materiaalia vaihtamalla mekon ulkonäkö muuttuu. On pakko sanoa, että Yoshiko Tsukiorin vaatteet ovat aivan ihania ja vaikka en ihan näin pelkistetyistä vaatteista pidä, niin ne on aika nopeasti muokannut omaan makuun sopiviksi materiaalia vaihtamalla.

Japanilainen muoti on suoraviivaista ja kaunista ja näin sopii hyvin suomalaiseen sielunmaisemaan. Toki janilaisessa muodissa on paljon myös kerroksia ja kuten ennenkin olen sanonut, niin esimerkiksi Mori girl -tyyli on eniten minun juttuni, vaikka onkin jo unohdettu genre. Minä en sitä unohda. Minusta oli kuitenkin hienoa, että tämä mekko sopi niin hyvin tähän verhoon. Ei tullut mieleenkään ommella mitään muuta mekkoa tästä materiaalista.

Vielä viikko arkea ja sitten alkaa loma

Viikko vielä töitä ja sitten pääsee ansaitulle lomalle. Odotan lomaa todella paljon, alku vuosi ja koko kevät on ollut erittäin raskas ja haluan nauttia tästä tulevasta lomasta täysillä. Nyt kun vihdoin sain hyviä uutisiakin, nimittäin minun valtimot päässäni on jälleen normaalit, joten ei tarvitse miettiä lääkkeitä, eikä mitään muutakaan. Saa vain suunnitella kesäjuttuja. Pyöräilyä ja ompelua, uimista ja seikkailuja. Olen todella onnellinen, että tilanteeni on vihdoin parantunut pääni osalta.

Asuni

  • mekko: Itse tehty vanhoista verhoista
  • Hattu: Prisma, kuuluu ”koronavaatteisiini”, linkki.
  • Kengät: Kierrätyskeskus
  • Laukku: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto. Laukun sangat korjattu, linkki.

Olen myös tyytyväinen siihen, että olen saanut kankaitani ommeltua pois kaapeista, ja se projekti jatkuu edelleen. Olisikin mahtavaa, jos saisin mahdollisimman paljon kesäkankaita ommeltua pois kaapista loman aikana ja loppulomasta olisikin syksyn ompelusuunnitelmat tehty. Tosin, en todellakaan halua keskittyä ompeluun koko loman ajan, joten varmasti iso osa kankaista jää ensi vuoteen. Mutta se ei haittaa, loma on nauttimista varten.

Kesäinen mekko verhosta

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.