Hae
VillaNanna

Helsingissä turistina, budjetti 15€

Eilen päätettiin miehen kanssa lähteä Helsingin keskustaan hengailemaan ja katselemaan paikkoja. Meillä oli määränpääkin mutta se oli kiinni, joten sinne laukataan toinen päivä. Pojilla on muita juttuja käynnissä, joten lähdimme lopulta kahdestaan. Helsingissä on todella paljon nähtävää, ihan ilmaisiakin kohteita. Oli todella kivaa hengailla ja käydä muutamassa paikassa, eikä pitää mitään kiirettä. Hiukan jäi harmittamaan se, että ei katsottu lähtiessä yhden ilmaispaikan aukioloja mutta nähtiin todella rauhallinen ja kaunis Helsinki vaikka ei museoon päästykkään.

Kohteet: 
Helsingin Tuomiokirkko
Filmitähtien jäljillä-helsinkiläisyyskultakauden elokuvissa
Kauppatori
Allas Sea Pool
Budjetoimme reissun, haluttiin nähdä miten meillä onnistuu pitää lompakko kiinni mutta silti nauttia olostamme. Budjettiin laskettiin matkat sekä välipala, ylitimme kuitenkin budjetimme 0,50€ mutta muuten pysyimme hyvin aisoissa ja silti saatiin nähdä kaikenlaista ja paljon. Jos oltaisiin jaksettu, niin ennen bussiin hyppäämistä, oltaisiin voitu pistäytyä myös Kaisaniemen puutarhassa, ulkopuutarha kun on myös ilmainen. Mutta oltiin jo aika väsyneitä kävelystä ja auringon paisteesta, että haluttiin vain kotiin syömään ja suihkuun.
*    *    *    *    *
Helsingin Tuomiokirkko:
Todellinen turistirysä isolla T -kirjaimella. Ihmisiä parveili niin ulkona kuin sisällä ja heitä oli todella mielenkiintoista seurata. Sisällä otettiin kuvia ja pyörittiin. Itse en ole koskaan ollut tässä kirkossa sisällä, miehelleni taas kirkko on tuttu. Mies osasikin kertoa erilaisia asioita kirkon historiasta, mikä oli erittäin kivaa. Kirkko on todella vaikuttava monessa mittakaavassa.

Virka Galleria:
Surullista tässä on se, että Filmitähtien jäljillä näyttely on viimeinen näyttely mitä Virkassa on. Toimintaa loppuu tänä syksynä. Tämä on todella sääli, sillä mielelläni olisin näitä käynyt katsomassa myöhemminkin, varsinkin kun vasta nyt heräsin tähän, että Kaupungintalossa on näyttelyitä.
Itse olen elänyt ihmisen kanssa, joka rakasti vanhoja suomielokuvia mutta mieheni taas ei ole koskaan katsonut ainoatakaan vanhaa elokuvaa mutta tämän näyttelyn jälkeen haluaa ehdottomasti nähdä muutaman. 
Taiteiden yönä on erilaisia oheisjuttuja näyttelyn tiimoilta, että kannattaa silloin mennä katsomaan näyttelyä viimeistään.

Kauppatori:
Ihanaa suomalaista katuruokaa, turisteja, suomalaisia herkkuja myynnissä, turistitilpehööriä sekä upeita koruja, vesibussit liikkuvat edestakaisin vieden ihmisiä eri paikkoihin. aivan ihanaa on istua siinä vilinässä ruokakojussa ja syödä välipalaa. Ainoa mikä ärsyttää tässä hommassa on lokit. Onneksi edes yritetään niitä hillitä mutta ne ovat ovelia kakkiaisia. 
Ihana vanha italialainen pariskunta pyöri meidän vieressä ja pölisi niin kuin italialaiset yleensä pölisee, vanhukset napsi kuvia ja selfieitä minkä ehtivät ja menivät välillä eri suuntiin ja molemmat jatkoivat höpinäänsä ja kun huomasivat, että toinen menikin toiseen suuntaan niin juoksivat toistensa luo. Olivat niin suloisia.

Allas:
Allas on muutoin ilmainen mutta sauna ja uiminen maksaa. Täällä olikin kiva katsella Helsinkiä vähän korkeammalta ja nauttia hetkisen lämmöstä ja auringosta ennen kuin lähdimme kävelemään sinne kohteeseen, joka olikin kiinni. Olen paljon katsellut kevään aikana vlogeja, joissa keskitytään Suomeen ja Suomen matkailuun. Ulkomaalaiset turistit todella nauttivat tulla kokeilemaan suomalaista saunaa ja tietenkin myös uimaan, oltiin sitten avannossa tai kesällä kaikkien muiden keskellä. Allas on siis paljon esillä näissä vlogeissa.

 Asuni: 

Näin lämpiminä päivinä verhoudun erittäin mielelläni rentoon ja ilmavaan viskoosiin. Viskoosia minulla on monta pinoa kotona, kaikki niiltä ajoilta kun ostin kankaita paljon. Tämä mekko on unohtunut täysin kaapin perukoille mutta nyt muuton aikana se löytyi taas ja on ollut kovassa käytössä nyt. Asuun liitin myös laukun, jonka löysin alku kesästä ilmaisosastolta ja korjauksen jälkeen se toimii erittäin hyvin, jalkaan laitoin ihanat UGG kengät, jotka eivät olleet kyllä hinnalla pilattu. Kengistä kuvia lisää täällä ja laukun muutoksesta postaus täällä.
Mies pyöritti minua sellaisissa osissa Helsinkiä mikä on minulle täysin vierasta mutta hänelle tuttua. Oli aika jännä kokemus se, että vieressä kulkee vilkasliikenteinen tie mutta tuolla ei liikkunut mikään, muutama turisti tuli vastaan kyllä mutta muuten erittäin hiljaista ja rauhallista tuo alue.


8 kommenttia

 1. HENNA kirjoitti:

  Helsingissä pitäisi kyllä itsekin vierailla paljon useammin! Nyttenkään ei taas ole useampaan vuoteen tullut käytyä. Ihana paikka se silti on! 🙂 Ja kivalta näyttää teidänkin reissu!

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa tulla, täällä on niin valtavasti nähtävää ja koettavaa 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tässä olikin monta hyvää vinkkiä meidän ensi viikon reissullemme 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Pitäisi itsekin tehdä joku retki Helsinkiin. Tästä postauksesta sain kivasti inspistä ja wau missä budjetissa pysyitte 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Välillä hiukan hankalaa mutta selviää kyllä hyvin tuolla rahalla. Ruoka on se mikä maksaa aina…

 4. Sonja kirjoitti:

  Kivoja kohteita. Olen noissa myöa itse käynyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *