Hae
VillaNanna

Sairauden kanssa eläminen

Kirppareita on tullut kierrettyä kun ei oikein muuta ole kyennyt. 

Muutama vuosi sitten raotin hiukan elämääni basedowin -taudin kanssa ja kerroin miten tilani oli heikentynyt hetkessä ja lääkkeiden kanssa tilaani saatiin vähän parannettua. Mutta en ole siitäkää huolimatta missään kohtaa ihan parhaaksi oloani tuntenut. Erilaisia kummallisia oireita on tuon jälkeen ilmestynyt. Nyt kun Terveyskeskuksessa vaihtui lääkäri, niin asiat alkoi rullata. Niin refluxiani alettiin tutkia tarkemmin sekä tätä oloani. Vihdoin minulle määrättiin labroihin myös rauta-arvot, jossa todettiin, että rauta onkin tippunut sitten todella alas ja sain viime viikolla rautatabut auttamaan. Jalkasäryt ovat pikku hiljaa kadonneet, vaikka saattaa vielä tulla tykytyksiä silloin tällöin mutta ne ovat kadonneet, yöunet parantuneet ja toivottavasti myös tämä harmaus minusta katoaa myös pikku hiljaa.

Mitä sitten refluxilleni on sattunut? Lääkäri laittoi niin nopeasti rattaat pyörimään, että nyt huimaa, Ensin lähete vatsantähystykseen ja torstaina sain katetrin nenän kautta vatsaan ja ensi viikolla kirurgin juttusille. Kaikki on tapahtunut muutamassa kuukaudessa, enkä ole oikein ehtinyt asennoitua koko hommaan. Toki ennen koko hommaa on kokeiltu vielä lääkehoitoa ja mietitty ruokaa mutta niistä ei ollut apua ja suostuin sitten lopulta leikkaukseen kun kivut eivät hellittäneet. Joten onko minulla parin vuoden jälkeen mahdollista elää kivuttomasti? Lupaan, että tämä postaus sairastamisesta on hetkeen aikaan viimeinen…

Se mikä oikeastaan harmittaa on se, ettei tässä olla ehditty viettää ollenkaan hiihtolomaa, käytiin tosin Oodissa ja ostettiin Ligretto korttipeli (ihan huippu peli) mutta siinä tohinassa sai vanhempi poikani kätensä pakettiin ja jonotti päivystyksessä kahteen asti yöhön, käsi ei onneksi ollut murtunut vaikka kaikki murtuman oireet löytyikin. Käsi paketissa, poika sairaslomalla. Nuorimman astma-ja allergia kontrolli hommat hoidettiin viikolla myös ja sitten tämä minun projekti. Oli sitten pakko eilen käydä pikkuisen kävelyllä Vanhassakaupungissa ja istahdettiin Koskenrannan ravintolaan. Poika pääsi HIFKIN matsiin ja ehkä hiihtolomaa voi näinkin viettää.

*    *    *    *    *

Loppukuusta tuleekin iso tarina siitä miten tämä kuukausi meni ostamisen kohdalla, kuukausi on monessa kohtaa ollut vaikea, joten ostaminenkin on ollut vähän niin ja näin. Mutta siitä sitten enemmän viimeinen päivä. Tässä postauksessa kuitenkin esittelen uusimman löytöni, keinoturkis takin, joka nähtävästi on itse ommeltu. Pieniä virheitä mutta se ei haittaa nyt tahtia yhtään kun virheet on sisäpuolella. En lähde edes sitä korjaamaan mitenkään.
Kuvissa vilahtaa myös paljon vaatteita, jotka ollaan täällä blogissa nähty useampaan kertaan. Tämä onkin hyvä siinä mielessä, että sopii hyvin tuohon muutama päivä sitten kirjoitettuun postaukseen.

Kuka arvaa tai tietää mitkä kaikki asussani on useampaan kertaa olleet esillä täällä blogissa?
Tekoturkki on ihan lempparini, se on väriltään harmaa, hiukan ruskeaan vivahtava kun luonnon valossa katsoo. Turkis on helppo yhdistää ihan mihin tahansa, kun on suora malli ja voin pukea sen vaikka näin kuin kuvissa tai laittaa siihen vyön. Huono puoli tässä on se, että tähän ei ole tehty taskuja (teen ne jossain vaiheessa itse) ja kaulus olisi ollut myös kiva, ihan pelkkä pystykaulus riittää. Mutta tämäkin asia korjaantuu isolla huivilla tai korkealla poololla. Puutteista huolimatta takki on aivan ihana, lämmin ja niin pehmoinen, mikä parasta, sen voi tosiaan pukea minkä asun kanssa tahansa.
Asuni:
Tekoturkki: Kampin kirppis
Leggarit: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
Valkoinen neule: Lanttila
Pitkävartiset maiharit: Kierrätyskeskus
Kaulahuivi: Ostettu joskus kauan sitten uutena Turusta
Virkattu laukku: Itse tehty
Pipo: Itse tehty
Asussa ainoastaan tekoturkki on nyt tässä kuussa hankittu. Muuta kirppisvaatteet on hankittu viime vuoden puolella tai tehty aikaa sitten. Kaulliina saattaa olla jo 10 vuotta vanhakin, tarkkaa aijankohtaa sille en muista, enkä muista mistä se on edes ostettu. Se on kuitenkin yksi eniten käytetty huivini. 
Älkää välittäkö nuutuneesta ulkomuodostani. Olen ollut sitä jo pidemmän aikaa ja ainakin minun silmiini se näkyy selkeästi kuvissani. Olen juuri saanut pois nenäkatetrin ja en ole vielä päässyt suihkuun ja meikittömyys tuo esiin rautavajeen tuoman harmauden. Mutta tästä päästään nyt vain ylöspäin. 
*    *    *    *    *
Lomamme ei siis ole ollut mikään järisyttävä kokemus ja siksi ajattelinkin huomenna esitellä teille minun haaveiden hiihtoloman kuvineen päivineen. Joskus on tosiaan kivaa levätä ja vaan unelmoida siitä täydellisestä lomasta. Astutaan arkeen vasta ensi viikon puolella, jolloin tulee jälleen ihan blogiin kuuluvaa asiaa. Nähdään ?
Söpö nukkuu vaatteiden päällä aina. Heti kun ne laittaa sängylle esiin, Söpö hyppää niiden päälle makoilemaan.

Pipo: Itse neulottu

Virkattu laukku: Itse tehty

Pitkävartiset maiharit: Kierrätyskeskus

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

16 kommenttia

 1. Mumska kirjoitti:

  Ihanan pehmeän ja lämpimän näköinen kokonaisuus. Piti käydä googlettamassa tuo tautisi. Mahtavaa kun löytää lääkärin, joka oikeasti haluaa auttaa. Aurinkoisia kevät päiviä sinulle.:))

 2. Anni Suvisuo kirjoitti:

  Ompas kiva asu ja tuo neule on aivan mielettömän ihana. On myös ihana kuulla, että sulla menee hyvin ja, että oot löytänyt itsellesi sopiva lääkärin.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tsemppiä sinne! Itsekin olen gastroskopiassa käynyt eikä se omalla kohdallani ollut miellyttävä kokemus, vaikka niin lääkäri kuin hoitajakin olivat täyttä kymppiluokkaa.

 4. Vaateviidakon Pirjo kirjoitti:

  Olet tosiaan vähän kalpea, mutta hyviä kuvia siitä huolimatta. Toivottavasti vointi tulevaisuudessa paranee. Ihanan takin olet löytänyt 🙂

 5. MINNA N // Sukat hukassa kirjoitti:

  Toivotan ihan tolkuttoman paljon aurinkoa ja tsemppiä kevääseen, mahtavaa kun on ollut lääkäri kuka oikeasti laittaa asiat rullaamaan!

  Kevätkin huokuu kuvista, ihanan pehmoisen oloinen neule!

 6. Mia Malmi kirjoitti:

  Heippa, täällä kohtalotoverisi Basedowin osalta. Itselläni tuli tosi rajuna esikoisen syntymän jälkeen ja piti leikata koko kilppari pois, kun ei lpariin vuoteen ääkehoidolla parantunut. Toivotan sulle mahdottomasti tsemppiä ja täältä saat vertaistukea aina! Onneksi löysit hyvän lääkärin. <3

 7. Jael kirjoitti:

  Tsemppejä ja toivottavasti sinulla tosiaankin alkaa kivuton elämä, ja voit syödäkin vapaammin.
  Tsemppejä myös muille potilaille teillä, ja hyvää viikonloppua ihanainen:)

 8. Melissa kirjoitti:

  Joo, löytyy base ja vitiligo. Niiden lisäksi sitten refluxi ja pari muuta sairautta…Sitä ei tiedä mikä sairaus liittyy mihinkin mutta kaikki ilmaantuneet kun sairastuin baseen.

 9. Melissa kirjoitti:

  Tuo neule on kyllä ihana. Hiukan iso ja silti sopiva.

 10. Melissa kirjoitti:

  Se ei ole mitenkään kiva kokemus.

 11. Melissa kirjoitti:

  Kiitos. Toivottavasti tosiaan tästä päästään voiton puolelle.

 12. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, lääkäri kun on oikeasti hyvä, niin homma kulkee kuin tanssi.

 13. Melissa kirjoitti:

  Minulla iski kolme kertaa erittäin rajuna ennen kuin leikattiin. Olin monta vuotta hyvässä kunnossa. Mutta jostain syystä sitten muutama vuosi sitten tila heikkeni.

 14. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon, ihana <3

 15. LeenaS kirjoitti:

  Aurinkoisia kuvia kaikesta huolimatta ♡♡♡ Tämä blogi on varmasti mukava henkireikä kaiken keskellä. Tavallinen arki on haastavaa itsessään välillä ja vielä kun sitä höystetään sairastumisilla on tosi työ pitää vene kurssissa. Mutta siis, lopultakin se tavallinen arki on parasta kun pääsee niistä ylimääräisistä stresseistä. Erityislomat ovat ihania, mutta perusjutut ovat parasta ♡ Toivon hyvää vointia sulle jokaiseen päivään. Kivoja juttuja, ja ei haittaa ollenkaan,että kerrot myös sairauksista. Ne ovat osa elämää. Blogisi on aito.

 16. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, blogi on yksi suurimpia henkireikiäni. Siksi aikanaan tämän aloitinkin vaikka aihe onkin käsityössä lähinnä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *