Hae
VillaNanna

Isänpäivän donitsikakku

Isänpäivä on meillä aina hiukan ongelmallinen. Vietämme kahta asiaa. Ei toki joka vuosi, sillä minun juhla vaihtuu aina vuosittain. Minä nimittäin olen syntynyt isänpäivänä. Tämä onkin sillä tavoin hassu juttu, kun tyttäreni on syntynyt äitienpäivänä. Joten neljän vuoden välein meillä juhlitaan niin isää kuin minuakin. Ja meidän perinteeksi on muodostunut isänpäivän donitsikakku.

Ei ole suurempaa rakkauden valaa kuin se,
että lapsesi sua halaa ja se,
että pienessä sydämessä sinulle juuri
on varattu paikka niin valtavan suuri.

Meille on muodostunut perinteeksi tarjoilla isännälle donitsikakku joko heti aamulla tai sitten vähän myöhemmin päivällä. Tämä johtuu ihan siitä, että minä olen tolkuttoman huono tekemään kakkuja, mutta yksi kakku toimii ja se on tiikerikakku. Mutta koska juhla on, niin siitä on pitänyt tehdä hivenen parempaa.

Isänpäivän donitsikakku

Isänpäivän donitsikakku

Tämä kakku on näyttävä mutta super helppo tehdä. Leivot vain tiikerikakun, halkaiset sen, kostuta, laita valkosuklaamousse sekä banaani väliin ja kansi päälle. Suklaakuorrute päälle ja strösselit. Se on siinä. Näyttävä kakku helposti ja mutkattomasti. Suklaakuorrute valmistuu näppärästi kun sulatat suklaan vesihauteessa. Voit siis itse päättää mitä suklaata haluat pinnalle. Tiikerikakun voi myös vaihtaa johonkin toiseen kuivakakkuun, kuten sitruunakakkuun.

Myös lisukkeen voi halutessaan muuttaa joksikin toiseksi. Meillä tosin valkosuklaamousse on the juttu ollut jo monena vuonna. Sitä syödään sellaisenaan ja sitä laitetaan moneen kakkuun tai muuhun leivonnaiseen. Mousseen voi laittaa joukkoon marjoja tai/ja keksimurua. Maku muuttuu ja koostumus mutta mousse on aina yhtä hyvää. Sametinpehmeää.

KATTAUS

Vaikka kattausta näkyy hyvin vähän postauksessa, niin haluan siitä sanoa muutaman sanasen. Nimittäin iso osa kattauksesta on Kierrätyskeskuksesta, osa on perintöäni ja tietenkin vähän tuunattuja juttuja on mukana. Suosittelen kokeilemaan joskus hiukan eriparikattauksen boheemia ilmettä. Se on todella suloinen. Meillä on erittäin harvoin enää sarjaa laitettuna esiin, ainakaikki on eriparia mutta kattaus ei ole kuitenkaan sotkuinen. Isää on ihana hemmotella myös kattamalla pöydän kivasti ja tarjoilemalla kaikkea herkullista, joka on miehen mieleen.

Tarjolla:

munakas
broilerpekoni
paahtoleipä
kalkkunalauantaimakkara
kalkkunametvursti
tomaattia
kurkkua
paprikaa
aprikoosi-ja mansikkahilloa
vesimelonia
poppareita
donitsikakku

Ja tietenkin kaiken kruunaa donitsikakku. Näin onnistuu sellainenkin kakuntekijä, jonka kakut näyttävät yleensä kasalta kuin kakuilta ja miehen ei tarvitse ryhtyä kakuntekijäksi…Meillä kun tuo mies on hyvä tekemään kakkuja.Tämä onkin yksi syy miksi tästä kakusta on tullut meidän joka vuotinen juttu, toinen on tietenkin maku.

Isänpäivän donitsikakku Isänpäivän donitsikakku

Herkullista isänpäivää!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka herkullisen ja kauniin näköinen! 🙂

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi söpö näköinen kakku! Mun täytyy ostaa tuollainen kakkuvuoka ja testata tästä jotain gluteenitonta versiota – on meinaan niin söpö ja helpon kuuloinen. Mä olen surkea tekemään leivonnaisia, tuo ruokapuoli on enemmän mun juttu 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa kokeilla. Itse teen suolaisia juttuja mutta mulle nää kakut on ihan omituinen maailma 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Näyttää todella herkulliselta, hyvä idea! 🙂

 4. Reetta kirjoitti:

  Vau miten suloinen ja herkullisen näköinen! Täytyy laittaa resepti korvan taakse 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *