Hae
VillaNanna

Kelsitakin tarina

Kelsitakin tarina

Tänään on hyvä hetki hautautua peiton syleilyyn, ottaa lämmin kaakao käteen ja kertoa kelsitakin tarina. Tarina, joka alkoi kauan sitten vuonna 1995, jos nyt ihan tarkkaan muistan vuosiluvun. Se oli aika kun 70-luku oli muodissa, muovihousut oli in ja ihanat kelsitakit ostettiin kirppareilta…Tai ei kaikki, kuten ei ostettu tätä suloista takkia. Ostettaessa takki oli minulle liian suurikin, nykyään se ei mene edes kiinni, niin se kutistui ajan saatossa.

Takki oli kovassa käytössä ja pääsi kaikenlaisiin seikkailuihin mukaan, mutta lopulta se ajautui kaapin nurkkaan, unohtui perimmäiseen tilaan, jonne kaikki unohdetut takit joskus joutuvat. Siellä se odotti vuosi kaudet, että se huomattaisiin jälleen ja pääsisi uudelleen kokemaan ihania seikkailuja. Päivät muuttuivat viikoiksi, viikot kuukausiksi ja kuukadet vuosiksi. Mutta takki oli unohdettu kaapin perälle.

Kelsitakin tarina

Kelsitakin tarina

Siellä kaapissa se roikkui, monta vuotta käyttämättömänä. Takki itki ja muisteli menneitä aikoja kun oli lämmittänyt omistajansa harteita. Enää ei kelsitakki kelvannut, ei vaikka miten takki koitti muistuttaa omistajaansa olemassaolostaan. Sitten eräänä päivänä kelsitakin huutoon vastattiin ja omistaja kaivoi takin jälleen esiin. Sitä käännettiin ja väännettiin hetken aikaa ja vihdoin syttyi lamppu omistajan päässä.

Takki pääsi vihdoin ateljeen puolelle pieneen muutosleikkiin. Takin muutos oli helppo, ensin leikattiin hihat irti sekä helmaosa, jossa taskut olivat. Näin takista tulikin ihanan kevyt kelsiliivi. Loppumateriaaleista valmistui ihana laukku. Muuta ei tarvittu. Kelsitakki oli jälleen menossa mukana ja pääsi erilaisiin seikkailuihin vihdoinkin. Nyt kelsitakin ei tarvitse enää itkeä kaapin nurkassa, kun siitä tuli yksi lempivaatteista.

Kelsitakin tarina Kelsitakin tarina

Miten käyttää kelsiliiviä

Kelsiliiviä on helppo käyttää ja yhdistää oikeastaan minkä tahansa asun kanssa. Se sopii niin kukallisten kesämekkojen kanssa, kuin farkkuje sekä neulemekkojen kanssa. Yksi liivi muuttaa asun kuin asun erilaiseksi nopeasti. Kelsiliivejä ei tarvitse kuin vain sen yhden. Itselläni tosin on kelsiliivejä neljä, jos muistan oikein ja kaikkia käytän samalla tavoin mahdollisimman monipuolisesti. Kelsiliivini on kaikki keinokelsiä mutta nekin ovat yllättävän lämpimiä käyttää. Ne tuovat myös lisälämmikettä kerrospukeutumisessa. Laita mekko, kelsiliivi ja takki. Hauska yhdistelmä kaikkinensa.

Asuni:

 • Mekko: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Takki: Fida
 • Baskeri: Kontti

Kelsiturkki on aikanaan ostettu tosiaan KappAhl liikkeestä Turusta ja sitä on paljon käytetty. On ollut mukava saada takki uudelleen käyttöön, vaikka ei mene enää kiinni. Tässä liivissä se ei ole niin väliäkään vaikkei mene kiinni. Se on silti niin suloinen, vai mitä tuumaatte?

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Kelsiliivi ilman ompelua

Jättineule ja kelsiliivi

Mille matkalle vaate sinut vie?

12 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Ihan mahtava uusiokäyttö kelsitakille:) Ja kivasti tarinakin takin takana:)

 2. Hanna kirjoitti:

  Ihana asu kokonaisuudessaan

 3. Jasmin kirjoitti:

  Upea asukokonaisuus!

  Mikä on sun lempikaakao? ✨

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Apua, miten hankalan kysymyksen teit. Tykkään oikeastaan kahdesta eri tyylisestä kaakaosta. O’boy on kyllä hyvää, mutta lämmin kaakao tehdään meillä sellaisesta kaakaomurusta. On täyteläisempää ja maistuu erittäin hyvälle lämpimänä. Nyt vaan en tiedä mikä sen merkki on. Muistaakseni pussi on keltainen ja siinä on kani. Google kertoi, että on Nesquik

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Upea asukokonaisuus sinulla 🙂

 5. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ihana laukku!

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

 6. hannamaria kirjoitti:

  Aika söpö tuunaus! On kyllä niin hienoa että teet vanhasta aina uutta, saa hyvin jatkoaikaa ja uuden elämän monet vaatteet!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *