Hae
VillaNanna

Syksyn suosikit

Syksyn suosikit, mitä ne on?

Jokaisella on ne omat syksyn suosikit, ne suosikit, jotka kaapista löytyy ihan jokaisena vuonna. Niitä ei pois laiteta, paitsi jos paino muuttuu tai materiaali hajoaa. Yritän tässä postauksessa hiukan valoittaa niitä minun suosikkeja, jotka löytyy kaapistani aina. Minun syksyn jutut, jotka lämmittää minua silloin kun kolea sade ja kylmä tuuli tuiskuaa. Toivon, että sinä kerrot kommenttikenttään sinun suosikkisi.

Nämä suosikit eivät ole myöskään niitä trendejä, jotka muuttuu joka vuosi, vaan ne jotka pysyy aina oli vuosi sitten mikä hyvänsä. Tosin en niitä trendejä edes seuraa, vaan rakennan ne omat trendit, joita vaalin sitten vuosikymmenniä. Nämä suosikit, joista kerron nyt ovat seuranneet minua ihan teini-iästä lähtien. Mallit ovat hiukan muuttuneet vuosien saatossa mutta mitään suuria mullistuksia ei silti ole tullut.

Tähän postaukseen en tuo kenkiä tai saapikkaita mukaan sen enempää. Niistä toki voin tehdä oman erillisen postauksen, jos meikän kenkäläjät kiinnostaa. Jos ei meikäläisellä muuta ole, niin kenkiä. Ne on mun pahe, vaikka sitä jo hyvin hallitsenkin…Tai sitten en!

Mitä kuuluu minun syyspuvustoon?

Tämä lista on sellainen, joka ei ole vaihtunut vuosiin, ensimmäisen tweed takin tein itselleni kun opiskelin vaatetusalaa 90-luvun alussa. Kun odotin esikoistani, alkoi kaappiin ilmestyä myös neuleita. Opettelin siis silloin neulomaan pienelle tulokkaalle vaatteita, sekä myös itselleni. Suurin työni silloin oli talvinen paksu neulemekko, jossa minut vihittiin vuonna 2006. Tähän mekkoon voit tutustua täällä. Tietyt jutut siis seuraa vuodesta toiseen mukanani. Yksi suosikkikuosini on kukonaskel ja sitäkin löytyy monessa muodossaan. Tosin kukonaskel kuuluu minulla enemmän talveen kuin syskyyn. Sitä en tiedä miksi näin on mutta niin vain on.

Myös värit ovat minulle todella tärkeitä syksyllä, kaikki ihanat murretut sävyt valtaa kaapin etuosaa ja jo se virkistää paljon mieltä. Tosin minun syksyyn kuuluu myös harmaan eri sävyt. Musta kuuluu harvemmin mutta sitäkin löytyy kyllä joissain vaatteissa. Kuten housuissa. Koko mustaan harvoin pukeudun, sitä kuitenkin tapahtuu myös. Minulla ei ole muutenkaan mitään in ja out juttuja. Joskus toki jokin asia miellyttää enemmän kuin toinen ja silloin se mikä vähiten sillä hetkellä miellyttää, saa odotella parempia aikoja.

ps. Jos haluatte tietää joistain vaatteista enemmän, kuten kaavaa, niin laittakaa tiedustelut tuonne kommenttikenttään, niin teen niistä asuista sitten erilliset postaukset.

Muutamat vaatteet ovat niin uuden uutukaisia, että ne tulee joka tapauksessa vielä blogin sivuille kunnolla esittelyyn. Ja vaikka ette haluaisi tietää mitään näistä, niin kirjoitan muutamista joka tapauksessa. Ihan vaikka kiusatakseni teitä.

Syksyn suosikit!

Kesämekot

Kesämekot, tai oikeastaan osa kesämekoista kuuluu minun syksyyni. Kerrospukeutuminen on ihanaa ja kesämekko muuttuu kun jalkaan vetää paksut värikkäät sukkikset tai paksut polvisukat, paksu neule päälle ja syksyiset kengät jalkaan. Tarvitaanko siinä sitten enää muuta? Eipä oikeastaan. Tähän sopii niin trikoomekot kuin viskoosimekot. Käytän kesämekkoja myös talvella. Yksi vaihtoehto löytyy täältä sekä täältä. Niin kuin huomaatte, että kyllä sitä kesämekkoa voi hyvin käyttää kesät ja talvet. Kerrospukeutuminen on avainasemassa. Tästä syystä mieluiten otan sellaisen takin, jossa on väljyyttä sen verran, että vaatetta mahtuu alle. En välitä näistä ”talvitakeista”, jotka ovat niin kireitä, että alle mahtuu vain rintaliivit.

Syksyn suosikit

Erilaiset mekot

Collegemekot, neulemekot ja farkkumekot. Ne ovat ykkösiä syksyllä kuin myös talvella. Jälleen kerran parasta on kun kerrospukeutuu näihin ihanuuksiin. Ja vaikka kuvissa näkyy talvi, niin edelleen käytän näitä niin syksyisin kuin talvisinkin. Minusta on ihanaa syksyllä leikitellä eri värien ja kuosien kanssa. Jatkaa sitä samaa leikkiä mitä on kesällä. Toki kesällä homma on helpompaa kuin syksyllä tai talvella.

Syksyn suosikitSyksyn suosikit

Erilaiset hameet

Syksyllä pakkaan kaikki kesäiset hameet kaappiin, paitsi pitsihameet. Esiin tulee murretuja värejä, vakosamettia, ruutua, neulosta, villaa. Paksuimmat villahameet saavat tosin odottaa talvea mutta ohuemmat neulehameet tulee heti käyttöön kun lämpötila alkaa mennä siihen +10 asteeseen. Hameissa suosin juurikin harmaata, mutta myös raitaa sekä ruutukuosia. Minulla on kyllä pari hametta joissa on kuvioita mutta ne ovat juuri niitä hameita, jotka tulee käyttöön vain spesiaalipäivinä. Ihan uutena juttuna minulle on tullut nahkahameet sekä -housut.

Syksyn suosikitSyksyn suosikit

Neuleet

Kun puhutaan neuleista, en tarkoita vain paitoja, vaan tarkoitan myös hanskoja ja pipoja. Syyskaappiin kuuluu toki myös hatut ja lätsät mutta niistä myöhemmin. Neuleet ovat minulla sitten värikkäitä. Ne on helppo yhdistää yksiväristen alaosien kanssa. Pidän myös siitä, ettei neuleet ole aina ihan yksivärisiä vaan voi olla hiukan muutakin kivaa, varsinkin paidoissa. Tosin, on minulla pipotkin välillä erittäin värikkäitä ja monenvärin sekoituksia.

Paksut villatakit

Paksut villatakit ovat mun suuri suosikki ja odotan aina niitä hetkiä kun voin pukea paksun villatakin päälleni. Neuletakit toimii silloin kun ei tuule kovasti. Pieni tuuli ei haittaa mutta kolea ja kova viima ei ole otollinen keli näille neuleille. Näitä neuletakkeja on minulla lyhyitä, pitkiä ja eri paksuisia. Tykkään näistä paksuista neuleista todella paljon ja käytän niitä useasti takin tilalla. Toimii ainakin minulla erittäin hyvin.

Toppaliivit sekä turkisliivit

Näitä ihanuuksia meikäläinen rakastaa yli kaiken. Näitä tuleekin käytettyä enemmänkin loppusyksystä kun pitää laittaa paksua villapaitaa päälle ja kun heittää toppaliivin tai turkisliivin siihen päälle, niin lämpö pysyy, ei tule kylmä. Nämä liivit on minulla ollut jo monet vuodet, menee jo yli 10 vuoteen.

Ponchot ja viitat

Nämä on ikuinen sydän minulla. Muutama vuosi sitten innostuin todella tekemään vanhoista paidoista ponchoja ja monet ovat edelleen minulla käytössä, ne jotka eivät enää ole, ovat päässeet uuteen kotiin. Muutamia ponchoja on tullut myös neulottua mutta tuunaamalla on saanut erilaisia tehtyä ja tällä linjalla meinaan pysyä, jos vielä teen tällaisia. Viittoja minulla ei montaa ole mutta ne kuuluvat isona osana syksyn asuihin. Alkusyksystä paksun neuleen päällä ja myöhemmin ohuemman takin päällä. Viitat tuo kivoja vaihtoehtoja perusasuihin. Viittojakin voi tehdä tuunaamalla tai sitten ompelemalla ihan kunnon villakankaasta. Jos haluaa lämpimän, niin kannattaa vuorittaa vatiinilla.

Eläinkuosit

Eläinkuosit jakaa mielipiteitä ja myös minulla on eri syksyinä ollut eri tavoin eläinkuosia asuissa. Aina ei ole ollut vaatteissa, vaan asusteissa. On laukkua, kenkää ja huivia josita löytyy eläinkuosia. Mutta on minulla olemassa myös takkeja ja muita vaatteita, joista löytyy tätä mielipiteitä jakavaa kuosia. Mutta tänä syksynä minun kaapista löytyy eläinkuosia oleva hame. Enkä luovu vaikka maksettaisi.

Syksyn suosikit

Tweed

Tweed on suuri rakkauteni, ei kannata kysyä, että miksi sillä siihen ei löydy vastausta. Tweed asu päällä kuvittelen matkaavani Englantiin ja sinne maaseudulle. Tweed on minulle sellainen asia, jota en vain voi ohittaa, en voi olla valitsematta syksyllä tätä materiaalia päälleni. Oli sitten kyse neuleesta, takista tai housuista…Mistä tahansa, niin tweed on mun juttu. Ei ole hyvä syksy, jos ei ole mitään tweediä päällä kertaakaan. Ja jos haluaa olla muotitietoinen, niin tämä ei koskaan mene pois muodista.

Syksyn suosikit Syksyn suosikit

Syksyn suosikit ovat siis aika monimuotoisia minulla. Ei ole mitään tiettyä trendiä, vaan kaikki käy kunhan on lämmintä. Tästäkin postauksesta puuttuu vielä paljon asioita, jotka on menossa mukana aina kun syksy saapuu. Siihen kuuluu hatut, lätsät, baskeri, pipot, hansikkaat, kengät. Monet asiat. Nämä ovat vain pikkuruinen ote siitä mitä syysvaattekaappistani löytyy. Nämä ovat kuitenkin niitä vaatteita, joita on ihan pakko olla siellä kaapissa, ilman ei tule mitään. Siksi nämä ovat syksyn suosikit.

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua Instagramissa

8 kommenttia

 1. Annukka kirjoitti:

  Villasukat on jo tulleet käyttöön. Ja paksummat neuleetkin pitää pian kaivaa kaapista käyttöön.

 2. Marianne kirjoitti:

  Täällä myös mekot ja hameet on käytössä ympäri vuoden, tuntuu itseasiassa että pidän mekkoja vieläkin enemmän nimenomaan syksy-/talviaikaan 😀

  • villananna kirjoitti:

   Mulla taas vähenee hameiden ja mekkojen käyttö kun en niin töissä viitsi käyttää niitä.

 3. Marjut kirjoitti:

  Syksy on ihanaa, kun saa pukea enemmän <3 Neuleet, hatut ja huivit, sekä tietenkin ne villasukat 🙂

 4. Marjo kirjoitti:

  Yritän venyttää kesää niin pitkään kun vain tarkenen 😀 Vieläkin olen ilman sukkia…
  Itse pidän muhkeista kaulaliinoista. Syksyllä tulee käytetty myös veden/tuulenpitävää ohutmaiharia. PIdän myös vielä kesämekkoa villatakin ja -paidan kanssa.

  • villananna kirjoitti:

   Hui, tuli kylmä kun vaan ajattelinkin, että olisin ilman sukkia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *