Hae
VillaNanna

Käsityöblogien joulukalenteri 2019 – Luukku 12

Käsityöblogien joulukalenteri 2019 - Luukku 12

Tänään on minun päiväni, sillä  Käsityöblogien joulukalenteri 2019 – Luukku 12 avautuu tänään. Tämä luukku on minulle annettu ja vaalin sitä niin hyvin kuin kykenen. Pian on jouluaatto ja jälleen saadaan levätä, syödä ja nauttia elämästä kiireettömästi, pieni hajurako ongelmiin tekee todella hyvää. Ihanaa istua sängylle ja klikata vuorotellen kaikki ihanat luukut auki ja katsoa mitä ihanaa käsityön maailmaan hurahtaneet ihmiset ovat saaneet aikaan. Juoda glögiä ja vain ihastella upeita töitä, laittaa korvan taa,  ”tätä minä kokeilen” -listaan. Ihanimmat joululaulut soi taustalla.

Täältä löytyy lista kaikista käsityöblogeista, jotka tänä vuonna osallistui kalenterin tekoon. Kaikki ovat upeita kädentaitajia ja niin monta upeaa työtä on esillä luukkujen takana. Klikkaa jokaista numeroa, niin pääset suoraan jokaisen blogin kalenteripostaukseen. Suonette myös anteeksi, että muutaman luukun linkki tulee vasta myöhemmin. Olemme poissa joulun, niin en välttämättä pääse luukkuja linkkailemaan. Laitan silti kunhan reissulta pääsemme kotiin.

Oikein ihanaa joulun odotusta kaikille teille!

1    2    3    4    5    6

7    8    9    10    11    12

13    14    15    16    17    18

19    20    21    22    23    24

Käsityöblogien joulukalenteri 2019 – Luukku 12

Minulla oli suuria vaikeuksia keksiä mitä ihmettä teen tähän kohtaan. Muina vuosina olen aina tiennyt mitä teen mutta, koska emme ole joulunvietossa Suomessa, niin homma meni mutkikkaaksi. Ei aikaa tehdä ja ei aikaa muutenkaan juuri osallistua mihinkään kivoihin juttuihin. Osallistuin kuitenkin ja tyylilleni uskollisena, oli kaivettava tuunauskasaa hetkisen. Sieltä se idea sitten löytyi vihdoin.

Vanha miesten kauluspaita ja tietenkin halusin jotain mitä ei minulla vielä ole, henkselihame. Ohjetta tai kaavaa ei tähän nyt tule, mutta vinkki miten tehdään hame on seuraava: Fileoi paita ensin osiin ja purkaa myös taskut yms. Mitä tulet käyttämään tässä projektissa. Hame osa tulee etu ja takakappaleesta ja henkselit hihoista. Kannattaa säästää myös kaikki merkit ja nauhat, sillä niitä voi ommella sinne ja tänne mielin määrin. Voit käyttää tähän mitä tahansa hamekaavaa ja lisätä vain henkselit tai leikellä oman maun mukaan suoraan, ilman kaavaa. Kumpikin käy. Itse leikkelin summissa.

Koru
 • Koru on tehty vanhan sambapuvun raakileesta. Lisäile vain erilaisia korunosia miten haluat ja hyvä tulee. Tähän olisi tarkoitus lisätä vielä helmiä ja koristenauhoja. Näin saan korusta runsaan ja näyttävän. Kannattaa siis säästää kaikki mahdolliset rikkinäiset korut ja korujen osat. Niistä saa väsättyä vaikka millaisia hauskoja juttuja.
Poolopaita
 • Onni on tehdä itse vaatteet. Poolopaidan voi jälleen tehdä kaavalla tai sitten muokkaamalla vaikka peruspaitakaavaa niin, että lisää siihen vain korkean kauluksen. Niin helppoa on fiksata kaavaa.
Leikkuujäte
 • Niin kuin tiedätte, minulla ei mene leikkuujäte roskiin, vaan siitä tehdään aina jotakin. Vaikka kuusenkoristeita, lasinalusia, servetinpidikkeitä ja pakettikortteja. Mitään ei kannata heittää pois, jos niistä vaan saa jotakin hauskaa.

Käsityöblogien joulukalenteri 2019 - Luukku 12

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

18 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Täydellinen kokonaisuus jouluun! 🙂

 2. Teresa/Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti:

  Onpa kekseliäs hame, ja niin sopiva jouluun! Mukavaa joulua teille sinne jonnekin ulkomaille! <3

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos, meillä on aina ollut sellainen tapa, että jouluna pukeudutaan aiheeseen sopivasti 😀

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihan super hieno hame tuli. Mä olen jo pitkään etsinyt ton tyylistä ja sinä se taiot sen itse omilla käsilläsi 😀

  • villananna kirjoitti:

   Itse tekemällä saa kyllä vaikka mitä kivaa 🙂 Ei muuta kuin hommiin, jos ei muuten löydy.

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Erityisen kivoja nuo kuusenmuotoiset joulukoristeet, joita olet tehnyt leikkuujätteestä!

  • villananna kirjoitti:

   Niistä tuli kyllä aika kivoja. Leikkuujätteestä on niin helppo tehdä kaikenlaista kivaa 🙂

 5. Johanna kirjoitti:

  Eipä huomaisi heti että hame onkin ollut paita. Tosi hyvä toteutus ja kiva kangasvalinta joulun aikaan. Mukava lisävinkki tuo leikkuujätteen hyödyntäminen, pitää ottaa mallia.

 6. Peikkovilla kirjoitti:

  Tuollaisen minäkin haluan ja aionkin tehdä. Kesäksi voisin tehdä tuollaisen. Ja hyvin kyllä keksit käyttää kaikki kangaspalat ja muut hyödyksi. Arvostan!! Itsellä vanhoja vaatteita ja muuta vaikka kuinka ja aina miettii, että mitä niistä keksii. Ja ihania koristeitakin voi tosiaankin tehdä kangaspaloista 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Yritän ainakin keksiä kaikesta jotakin. On hyvä hyödyntää ihan kaikki.

 7. Mira Rinne | Voimaannuttajana matkallasi osoitteessa www.fashionpoetry.store kirjoitti:

  Ihailtavan kekseliästä ja niin kaunis toteutus! <3 Aina mielenkiinnolla odotan Sun blogiartikkeleiden lukemista sillä aina on hyviä ideoita ja visuaalisia lopputuloksia 🙂

 8. Satu/ Pilkettä handmade kirjoitti:

  Ihana ♥ Tällä mallilla taidankin tuunata itselleni hameen miesten farkkupaidasta 🙂 Kiitos vinkistä!

 9. Laura kirjoitti:

  Upea hame! Ei arvaisi, että se on palvellut paitana aiemmin 🙂 Tosi kekseliäästi olet taas käyttänyt leikkuujätettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *