Hae
VillaNanna

Hauska DIY kenkiin

Hauska DIY kenkiin

Kesä tulee ja on aika siirtyä käyttämään kevyempiä kenkiä, siksi tähän kohtaa sopii hyvin tämä hauska diy kenkiin. Kenkien tuunaaminen tuo kivasti haastetta ja mielikuvitus pääsee ihan uusille urille. Erilaiset materiaalit ja uusien tekniikoiden kokeilu pitää mielen kivasti virkeänä. Kaikkea kannattaa siis kokeilla. Tämän vuoksi aina ensimmäisenä nappaan ilmaisosastolta tarvikkeet, usemmiten nämä jäävät käyttöön, vaikka välillä joukossa on epäonnisiakin kokeiluja. Mutta nämä eivät sellainen nyt ole.

Löysin muutama vuosi sitten kolhiintuneet avokkaat ilmaisosastolta. Materiaali oli pehmeää kangasta, joten pakkohan minun oli lähteä kokeilemaan jotakin hauskaa tähän. Kaapista löytyi akryylimaaleja, joita tietenkin haluan käyttää tässä kokeilussa. Kannattaa kuitenkin aina ensin tarkistaa, että korot ovat ehjät!

Tämä tuunaus on helppo, ei tarvitse ommella, eikä tarvitse osata maalata. Hiukan leikkimielyyttä mukaan ja osaava voikin maalata kuvioita kenkiin halutessaan. Ei tarvitse olla näin yksinkertaista mitä minä olen tehnyt. Tällä kertaa kuitenkin halusin hiukan yksinkertaisempaa mitä yleensä.

Hauska DIY kenkiin

Kenkä friikkinä on minun aina kokeiltava uudenlaisia juttuja, haluan monikäyttöistä mutta näyttävää kenkää ja joskus myös sitä oman käden jälkeä myös sinne varpaiden tasolle. Siksi tämä onkin minulle niin täydellinen tapa tuunata myös kenkiä.

Tarvikkeet:
 • kengät
 • teippiä
 • sanomalehteä
 • valkoinen akryylimaali
 • keltainen akryylimaali
 • pensseli

Tee näin:

 • Laita kengän sisälle sanomalehteä, näin kenkä pysyy paikallaan ja kuprut suoristuu, teippaa alue, jonka haluat maalata. Kun kyse on tummista kengistä niin parasta on ensin maalata valkoisella ja sen jälkeen päävärillä. Laitoin kolme valkoista maalikerrosta ja annoin kuivua hyvin maalausten välissä. Halusin kohdan mahdollisimman keltaiseksi niin näin se on mahdollisimman kirkas. Keltaista maalia laitoin myös kolmisen kerrosta. Annoin kuivua hyvin ennen kuin otin teipit pois.

Minusta lopputulos on oikein onnistunut ja kengät sopii nyt lähes minkä tahansa alaosan kanssa. On myös ihanaa kun aurinko on jaloissa loistamassa. Iloinen aurinko jaloissa. Niin kesäinen fiilis tulee heti kun katsoo jalkoihinsa. Kohta on nokka kipeänä kun ei pysty katsomaan eteensä ja törmää tolppaan. Se olisi aika tyypillistä meikäläiselle.

Hauska DIY kenkiin Hauska DIY kenkiin

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kivan näköiset! Viimeksi olen varmaan itse maalannut kenkiä tilanteessa, jossa lempiballeriinojeni musta väri kaipaili vähän siistimistä – takaisin mustiksi!

  • villananna kirjoitti:

   Se on myös erittäin hieno tapa muokata vanhat kengät uudeksi.

 2. Marjo kirjoitti:

  Hauska idea! Olen joskus tuunannut yhdet balleriinat Outi Les Pyyn Trashion -kirjan innoittamana. Harmi ettei minulla ole enää noita kenkiä koska käytin ne ihan puhki kun tuunauskin oli niin kiva juttu. Jo silloin halusin, että kengissäni on helmiä ja ketjuja 😀

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Olipas hauska idea! Todella kivasta maalattu ja kengille on saatu keväinen ilme!

 4. Hanna kirjoitti:

  Aika hauska idea! Näistä tuli tosi tyylikkäät kyllä 🙂

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *