Hae
VillaNanna

Liian pieni tunika sopivaksi

Liian pieni tunika sopivaksi

Liian pieni tunika muuttuu nopeasti sopivaksi, kun siihen lisää kiiloja. Ja parasta on se, että kiilat ovat kokonaan jotakin muuta materiaalia mitä tunika itse. Minun tunika oli neulosta ja halusin siihen pitsikiilat, muotoilin hiukan myös helmaa ja laitoin samasta pitsikankaasta helmaan röyhelöä. Näin sain aikaan aika hauskan minun tyylisen härpäkkeen.

Liian pieni tunika sopivaksi

Mitään ihmeellistä ohjetta minulla ei ole antaa, mutta voin koittaa antaa muutaman vinkin, miten saa lopputuloksen samanlaiseksi. Leikkasin ensin sivusaumat auki ja leikkasin niihin kiilat, leikkaan aika summissa ja kiilat saavat tosiaan olla myös eri mittaisia, se luo myös omanlaisensa efektin vaatteeseen. Kun olin ommellut sivuihin kiilat leikkasin takakappaleen niin, että keskietu on yksi osio ja sivuissa toiset osiot, keski -ja sivuosioiden väliin tulee jälleen kiilat, samoin tein etukappaleeseen.

Lopuksi voi halutessaan hiukan muokata helmaa sen muotoiseksi kuin haluaa ja tietenkin tähän vaatteeseen sopii röyhelö. Röyhelön leveys on sitten ihan itsestä kiinni, se voi olla ihan kapoinen tai sitten leveämpi. Itse halusin ehdottomasti leveämmän, että voin pitää vaatetta myös kuviollisten sukkisten kanssa. On siis monikäyttöisempi kun on pidempi.

Liian pieni tunika sopivaksi

Materiaalia voi hakea Kierrätyskeskuksesta

Jos jotain materiaalia ei löydy omasta takaa, niin Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksissa on olemassa myös ilmaisosasto, jota itse hyödynnän edelleen jonkin verran. En paljoa enää, mutta hyödynnän kuitenkin. Esimerkiksi tämän postauksen tunika on vuosia sitten napattu ilmaisosastolta ihan juurikin sitä varten, että näin heti miten sen tuunaan, miten saan sen hyödynnettyä itse. Tosin enää en hae tuollaisia tuunattavia vaatteita, vaan mitä voisin hyödyntää jo olemassa oleviin tuunauksiin.

Totta on kuitenkin se, että välillä materiaali löytää tiensä kaappiini ja niitä käytetään niin pitkään kuin mahdollista. Mutta koska olen ostolakossa, pyrin kovasti siihen, etten ota mukaani mitään sellaista vaatetta, joka kulkeutuu sellaisenaan kaappiin tai että haen vain vaatteita joista tuunaan. Sitä materiaalia kun on kuitenkin kotona paljon. Mutta joka tapauksessa ilmaisosastot ovat mahtavia paikkoja löytää materiaalia tuunauksiin tai sitten hakea tuunattavia vaatteita sieltä.

Liian pieni tunika sopivaksi

Nautinnollista lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. byelinpo kirjoitti:

  Kiva idea ja kaunis tunika! Kivaa viikonloppua!

 2. riitta reissaa kirjoitti:

  Tuttuun tapaan pitsillä tuunattua:). Liekö blogisi ansiota vai mikä, mutta tartuin virkkuukoukkuun vuosikymmenien tauon jälkeen!

  • villananna kirjoitti:

   Joo, ehkä alkaa olla liiankin varmaa tuon pitsin käyttö…Kiva kuulla, että virkkailu on palannut takaisin elämään.

 3. petra kirjoitti:

  Vau onpa kivan näköinen tuunaus, eikä edes heti tulisi mieleen että on tuunattu! 🙂 Ihailen sun keksiläisyyttä ja luovuutta näissä tuunausksissa!

  http://www.sangynalla.fi

 4. hannamaria kirjoitti:

  Hyvä vinkki, täytyy pitää mielessä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.