Hae
VillaNanna

Itse tehdyn vaatteen palkka

Itse tehty vaate ei ole vain itse tehty, se ei myöskään ole yksi monista vaatteista, se on hurmos. Ensin löydät mallin, jonka haluat, sen jälkeen sen kankaan mistä teet upean luomuksen, tekeminen vahvistaa aivoja, pääsee flow tilaan, jossa on yhtä kankaan ja koneen kanssa, kun vaate valmistuu, millainen fiilis siitä tulee kun näet sen, sain tämän aikaan omilla pikku kätösillä ja kun puet asun päälle…ai että, se on kuin olisi syönyt vatsansa täyteen erittäin hyvää ruokaa. Itse tekemällä siirtää vuoria! Ompelu auttaa niin mielialaan kuin itseensä uskomiseen, voin tehdä mitä tahansa. Tämä on ihan parasta lääkettä, auttaa jaksamaan, auttaa elämään. Tästä hommasta on niin paljon apuja.

Ompelu on toki kallistakin, kankaat maksaa, koneet maksaa…Yksi vaihtoehto on tehdä vanhoista vaatteista uusia ja vaikka lainata kirjastosta kone tai käydä asukastaloilla ompelemassa. Vaihtoehtoja siihenkin löytyy monia. Kannattaa tutkia ja hyödyntää kaikki mahdolliset vaihtoehdot mitä on. Kaavatkin voi lainata kirjastosta, ei ole pakko ostaa. Tosin aika mahtavia lehtiä ja kirjoja löytyy kirppareilta ja antikoista. Myös kankaita ja muita ompeluun liittyvää materiaalia löytyy kirppareilta, joita saa hyvään hintaan. Tästä syystä kirppiksillä kiertäminen kannattaa aina. Ei siis tarvita isoja määriä rahaa kun aloittelee hommaa. Ja jos paikkakunnalla on ilmaisosastoja, niin sekään ei harmita jos menee piloille kokeilu kun mitään ei ole siitä maksanut.

Niin kuin tiedätte, en nykyään juurikaan ompele, johtuen erittäin huonosta ompelutilastani mutta kun ompelen, niin fiilis on sen mukainen, kuin olisi kolmannessa  taivaassa. Jokin aika sitten sain ommeltua itselleni ihanan mekon viskoosista. Viskoosia minulla on kaapissa iso hyllyllinen. Minulla oli aikanaan viskoosikausi kun ostin viskoosia isot pinot. Nyt on sitten hyvä hetki käyttää nämä viskoosit kun en halua ostaa kankaita (olen toki muutamia kankaita ostanut kuuden vuoden aikana, jos olen jotain tiettyä tarvinnut). Haluan myös päästä näistä kankaista eroon, näin tulisi tilaa lisää kotiin…
Käytän todellakin viskoosia myös talvella, kesämekot muuntuu aika helposti talviseen muotoon kun laittaa mekon kanssa paksut sukkikset ja neuleen. Kerrospukeutuminen pitää lämpimänä, myös se, ettei vaatteet ole niin juuri ja juuri päälle mahtuvia, vaan takeissakin on väljyyttä, jotta villapaita mahtuu hyvin väliin. Liian kireä ei pidä lämpöä. Tosin nyky villakangastakit eivät sisällä vatiinia, joten eivät muutoinkaan ole talvitakkeja enää (paitsi laadukkaat ja hintavat takit, joissa on vatiini välissä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *