Hae
VillaNanna
Kaupallinen yhteistyö

Kello viiden tee

Kaupallinen yhteistyö: Koti ja Keittiö
*Sisältää mainoslinkkejä

Kello viiden tee

Rakastan saada erilaisia inspiraatioita ympäriltäni, juuri kirjoitin täällä siitä miten sain inspiraation Pikku naisia elokuvasta ja nyt sain inspiraation Koti ja Keittiö lehdestä. Kello viiden tee kuulostaa niin perus brittiläiselle jutulle, että pakkohan sitä oli mennä testailemaan. Omalla tavalla tietenkin. Sunnuntai on täydellinen hetki perheen kokoontua keittiöön ja tehdä yhdessä ruokaa. Tässä tapauksessa erilaisia pikku herkkuja.

Oli aivan ihanaa, että Härdelli halusi tulla kokkailemaan meidän kanssa. Hän myöskin sai päättää mitä meidän kello 5 teelle tulee tarjolle. Miesväki tutki Koti ja keittiö lehteä ja ottivat ohjeet tarjoiluun, sekä miettivät mitä leivotaan. Saivat siis keskenään suunnitella kun minä puuhasin töissä. Kun illalla kotiuduin, oli suunnitelma valmis. Oli ihana tutustua tähän kiinnostaan asiaan kuin tee hetkeen ja siihen kuuluvaan etikettiin. Mieheni innostui tästä niin paljon, että haluaa joka sunnuntai viettää kello viiden tee hetkiä. Tämä tarkoittaa meillä sitten sitä, että leivontaa tullaan harrastamaan ihan eri mittakaavassa mitä ennen.

Kello viiden tee

Kello viiden tee

Kello viiden tee

Tarjolle:

 • Kesäkurpitsamuffinit (ohje täällä)
 • Skonssit (resepti löytyy Koti ja Keittiö 2/2020)
 • Suklaahippu keksit (resepti täällä)
 • Suklaasydänmuffarit

Pakko myöntää, etten ole ennen syönyt näin hyviä skonsseja kuin nyt söin. Teimme suolaisena meidän version. Suklaahippu keksit tehtiin niistä suklaista, jotka ovat jääneet syömättä, kun ovat pahoja. Eivät kuitenkaan enää kekseissä maistu pahalle. Meillä oli tarkoitus testata paria muutakin reseptiä mitä oli lehdessä, mutta ne jätettiin lopulta suosiolla toiseen kertaan. Meillä oli tässä tosi paljon syömistä muutoinkin.

Skonssit tarjoiltiin katkarapuhyveen kanssa ja kesäkurpitsamuffinit tarjoiltiin valkosipulijuustolevitteen sekä lohijuustolevitteen kanssa. Oma valinta kumpaa laittaa. On niin hyvää.

*****

Rakastuin syvästi noihin Koti ja Keittiö -lehden herkullisiin skonsseihin. Parasta reseptissä on se, että se on erittäin helppo muuttaa suolaiseksi, jos makea ei innosta. Monta muutakin reseptiä tullaan kokeilemaan mutta nyt kuunneltiin myös Härdelliä ja hän toivoi näin. Jos vaan mistään saatte käsiinne kyseisen lehden, niin kannattaa pyöräyttää ainakin nuo skonssit, muista mauista kun en vielä osaa sanoa yhtään mitään…

Toinen asia mikä pisti tässä artikelissa silmään oli kahvikupit. Olen aivan heikkona suloisiin pikku kuppeihin ja monet, jotka ovat minua pitkään seuranneet tietävät, että pikkuiset kahvikupit on niitä mitä minä laahaan Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta kotiini. Mitä enemmän erilaisia kuppeja, sen parempi.

Kello viiden tee

Suklaasydän muffarit

Tarvikkeet:

 • 2 dl sokeria
 • 2 kananmunaa
 • 1 dl voisulaa
 • 2 dl maitoa
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl ruokasoodaa
 • ½ tl suolaa
 • 100 g leivontasuklaata

Tee näin:  

 • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja maito.
 • Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi kulhoon. Nostele taikina tasaiseksi.
 • Pilko suklaa isoksi rouheeksi. Sekoita taikinan joukkoon.
 • Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai voideltuun muffinssipeltiin.
 • Aseta suklaasydän. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min.

Kello viiden tee

Perheen yhteinen aika

Meille on todella tärkeää, että saamme aikaa olla yhdessä. Varsinkin nyt kun meistä molemmat olemme kokoajan töissä ja yhteinen aika on kortilla, myös meidän aikuisten kahdenkeskinen aika on kortilla. Näin sunnuntait, jolloin minäkin olen varmasti vapaalla, vietetään tietenkin yhdessä. Yhdessä tekeminen on meillä se juttu. Jos ei lähdetä retkelle, niin sitten puuhaillaan kyökin puolella koko päivä. Onkin todella hyvä idea tämä, että joka sunnuntai meillä on kello viiden tee ja sen jälkeen pelihetki. Ihanaa ja rentoa oleskelua yhdessä.

Härdelli oli aivan täpinöissään, että sai olla mukana tässä projektissa ja vielä, että tämä tällainen jatkuu ensi viikon sunnuntaina. On kiva nähdä miten oma lapsi innostuu erilaisista asioista ja mielellään lähtee mukaan tekemään innoissaan. Täytyy sanoa, että meillä oli todella hauskaa puuhata ja lopulta nauttia käden jäljestä.

Vai mitä mieltä olette?

 

Tilaustarjous lukijoille!

Minulla on mahdollisuus tarjota teille viisi numereoa *Koti ja Keittiö -lehteä hintaan 24,90€.

Tilaus alkaa seuraavasta mahdollisesta numerosta.

 

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Kaupallinen yhteistyö: Koti ja Keittiö

8 kommenttia

 1. Sonja Suomela kirjoitti:

  Ihania reseptejä! Täytyy kokeilla ainakin noita muffinsseja! ?

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi mitä herkkuja, näitä pitää itsekin testailla 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Ihanan näköisiä herkkuja :),

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihanan näköisiä herkkuja! Todella kiva idea. Perheen yhteinen aika on aina huippua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *