Hae
VillaNanna

Vanhoista koruista uusia koruja virkkaamalla

Vanhoista koruista uusia koruja virkkaamalla

Vanhoista koruista uusia koruja virkkaamalla, käytä hommassa jämälankoja, niin saat ihanan ja upean setin erilaisia ihanuuksia. Minun settiini kuuluu monta osaa ja kaiken pohjana on ollut vanhat metalliset rannekorut sekä kaulakoru, joita löytyy halvalla esimerkiksi Kierrätyskeskuksesta, jos ei niitä ole valmiina omasta takaa.

Vanhoista koruista uusia koruja virkkaamalla

Näissä koruissa ei oikein ole mitään uutta, samalla kaavalla tehtyjä, mitä olen tehnyt nyt vuoden aikana. Tosin yhdet korvikset muotoilin sydämen mallisiksi ja koska lankaa jäi hiukan yli, virkkasin myös sormukset. Tuli muuten aivan ihana setti, vaikka itse sanonkin. Loistava tapa hyödyntää vanha uudeksi.

Miten tehdään?

 • Virkkaa kiinteitä silmukoita rannekorun ympäri
 • Virkkaa reunapitsi, esimerkiksi simpukkakuviota tai piparkakkukuviota
 • Kiinnitä korviskoukku

Ei siis tämän kummoisempi, jopa tällainen huonosti virkkaava saa aika suloiset korut aikaan. Myös sormukset on helppo valmistaa, Googlesta etsin helpon ohjeen virkattuihin kukkiin (Novita) ja sormuslenkki taas valmistui ihan ketjusilmuoilla sekä kiinteillä. Toki voi myös virkata ontelokudetta, jos osaa. Näin lenkki on jykevämpi. Itse en nyt ontelokudetta tehnyt, mutta ehkä toiste sitten.

Tämä on mahtava tapa hyödyntää jämälanka sekä käytöstä poistetut vanhat korut, jotka ovat saattaneet jo vaihtaa väriäkin ja näyttävät kamalille sellaisenaan. Nyt korut sopivat minun romanttiseen ja rönsyilevään tyyliin hyvin. Itse tykkään valtavasti näistä.

Vanhoista koruista uusia koruja virkkaamalla

Virkkausharjoitukset jatkuvat

Minulla on tarkoitus oppia virkkaamaan niin hyvin, että voisin virkata omia reunapitsejä vaatteisiin tai pitsejä pöytäliinoihin. Ostamalla kierrätyksestä käsitöitä tulee pidemmän päälle kalliiksi ja jotenkin haluan tehdä ja kokeilla itse erilaisia asioita. Nyt on pitkään mennyt niin, että yritän ymmärtää virkkausohjeita. Edelleenkin homma on minulle hankala, en tajua ohjeita. Helpompi katsoa kuvasta ja säheltää homma valmiiksi ja aina lopputulos ei ole sellainen kuin pitäisi. Loppupeleissä virkkauksessa on vain muutama silmukka, joita käytetään, joten homman luulisi helpottuvan ajan kanssa?

Kavennukset ja lisäykset on omituisia, eikä lopputulos ole koskaan sellainen kuin pitäisi. Iso osa tossuistani näyttää oikeasti tosi hupsuille, kun olen koittanut epätoivoisesti lukea ohjetta tajuamatta yhtään mitä siinä sanotaan ja lopputulos on mitä on. Useasti minua on harmittanut koko homma niin paljon, ettei ole tullut tossuja käytettyä. Mutta en luovuta, oikeasti.

Ihanan aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

2 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Sä aina keksit jotain kivaa:) Korvikset tosi nättejä. Koronan aikana en käyttänyt korviksia , oikeastaan sitä ennenkään vähään aikaan, ja toisen korvan korvisreikä on mennyt tukkoon! Eli sinne ei saa laitettua korvista.

  • villananna kirjoitti:

   Itse käytän muutoinkin vähän korviksia. Mulla on vaan yksi reikä korvassa mennyt umpeen ja se on tuossa rustossa. Muut ovat auki vaikka mulla on ollut monta vuotta väliä, ennen kuin taas laitoin korvikset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *