Hae
VillaNanna

Jämäompelu pitää mielen virkeänä

On totta, että jämäompelu pitää mielen virkeänä. Mistä näin sitten oikein päättelen? Siitä, että miten saan mielikuvituksen lentämään todella ylös taivaalle ja saan hyvän mielen siitä, että käytän kaikki jämät, eivätkä ne mene roskiin. Juuri ennen jouluista reissua sain muutaman aivan ihanan jutun valmiiksi ja mieli oli todella iloinen kun sai pikkuisia tilkkuja pois jaloista.

Tämä on minulle todella tärkeä tapa ompelussa, että saan hyödynnettyä myös kaikki tilkut jotenkin. Monta suunnitelmaa on myös olemassa ja katsotaan miten joskus onnistun toteuttamaan nämä talvisemmat ompelusuunnitelmat. Montaa työtä en tehnyt mutta näpräämistä oli näissä senkin edestä.

Jämäompelussa on myös se juttu, että on ihan pakko miettiä tarkkaan mitä on tekemässä, sillä materiaalin määrä on aina erittäin rajallinen. Ensimmäinen ajatus ei aina välttämättä onnistu ja pitää olla vähintään kaksi muuta vaihtoehtoa tilalle. Näin ajatukset eivät pääse ihan kokonaan laiskistumaan.

Jämäompelu pitää mielen virkeänä

Ajatus lähti vanhasta neulepaidasta

Kaapin uumenista löytyi aivan loppuun pesty pehmeä paita, joka ei kelpaa enää lahjoitettavaksi, joten se oli päätynyt tuunauslaatikkoon odottamaan parempaa ideaa, joka tulikin illan hämärässä kun tylsistyneenä kaivelin tuunauslaatikkoa. Paita muuttui nopeasti tyynyksi ja hihoista sain pipon. Kun pipo tarvitsi tupsun, niin kaivelin tuunauslaatikkoa lisää ja löysin isohkon tilkun tekoturkista. Siitä sain tupsun mutta sain idean kokeilla hiukan toisenlaisia tossuja kyseisestä turkiksesta. Ja lisää kaivamista ja löysin palan sijauspatjan päällistä (topattua osaa) ja pieniä palasia nahkaa ja flanellia sekä harmaata neulosta.

Joten lumipallo efekti lähti aika nopeasti liikkeelle, eikä minua sillä hetkellä pysäyttänyt mikään kun tehtailin erilaisia juttuja eri kokoisista kankaan palasista. Kun ompelu ei miellyttänyt, niin kävin hetkeksi neulomaan. Tätä jatkui viikon verran ennen kuin tuli valmista.

Lumipalloefekti on vain yksi lopputulos siihen, miten jämäompelu pitää mielen virkeänä. tahdot vain lisää ommella kun löydät uusia ideoita ja ihania pieniä tilkkuja.

Ompelin

 • Hameen
 • 2 x unimaskin
 • aamutossut
 • tyynyn
 • pipon

Unimaskit tuli hyvään käyttöön lentomatkalla Krakovaan ja tyyny on kovassa käytössä olohuoneessa. On kuulemma ihanan pehmeä ja sen päällä on kiva pötkötellä. Hame on ollut jo päällä myöskin, hyväksi totesin, vaikka väri ei ihan täysin miellytä (kirppiskankaista ei voi valittaa) mutta muutoin toimii oikein hyvin. Myös tossut pitää jalat kivasti lämpimänä.

Jämäompelu pitää mielen virkeänä

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tästä tulikin mieleen, et mihinkähän mun kaikki unimaskit on kadonneet 😀

 2. Anna | Tämä matka -blogi kirjoitti:

  Miksihän en ole aikaisemmin tajunnut tuota neuleesta koristetyyny ajatusta. Ihan loistava! Kiitos ideasta.

  • villananna kirjoitti:

   Neuleista saa niin paljon kaikenlaisia, neuletyynyt on niin ihania ja pehmeitä.

 3. Annukka kirjoitti:

  Ihanan pehmeiltö näyttävät nuo aamutossut. Jämäompelussa vatärmasti luovuus pääsee valloilleen.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, jämäompelu on ihan parasta ja silloin ei kannata pidätellä mitään…

 4. Henna kirjoitti:

  Neuleesta koristetyyny on kyllä super idea! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *