Hae
VillaNanna

Joulusuunnitelmia

Joulusuunnitelmia

Minulta kysyttiin meidän joulusuunnitelmia, mutta minun on nyt sanottava, ettei niitä ole. Emme ole lähdössä matkalle joululoman aikana, vaan olemme kotona koko sen ajan. Toki olemme suunnitelleet mitä tässä Helsingissä tullaan tekemään ja jossakin vaiheessa mietittiin, että mentäisiin Tallinnaan koirien kassa, mutta se ei tule toteutumaan. Miksi näin? Kerron syyt tässä jutussa.

Joulusuunnitelmia

Meidän syy pysyä joululoma kotona on ihan koira. Meidän toinen koira on 16 vuotias vanha rouva ja hän on kuuro, sokea ja dementoitunut. Hänen sydän vuotaa ja nyt uutena löydöksenä silmissä on krooninen tulehdus, johon sai nyt elinikäisen lääkityksen. Pelkona oli, että kyseessä on kasvain, mutta onneksi ei ollut. Perheessä on nyt kaksi, joilla on krooninen silmätulehdus. Minullakin nimittäin on. Näiden syiden vuoksi emme jätä koiria kenellekään hoitoon enää. Vaikka olisi miten tuttu tyyppi kyseessä, niin emme anna pitkiksi ajoiksi.

Nuppu stressaa helposti, sellainen se on aina ollut ja vanhemmiten on tilanne vain pahentunut. Sen lisäksi dementia on sellainen, että koira on vähän koko ajan hämmentynyt ja vähän pihalla. Ei aina, mutta välillä. Nuppu on myös muuttunut ihan pennuksi, joten siitä viimeistään ymmärtää, että koira on tosiaan vanha. Toivomme, että eläisi vielä muutaman vuoden vaikka eläinlääkäri oli sitä mieltä, että koiran kunto on niin hyvä, että hän sanoisi että elää 19 vuotiaaksi.

Vanhan koiran hoito

Nuppu ja Söpö ei meillä saa paljonkaan mitään herkkusia. Heidän herkkuja on lohi ja kana tai kalkkuna, kaurapuuro sekä juusto. Se määrä mitä ne saa on hyvin pieni. Emme hanki juuri mitään herkkupaloja erikseen. Molemmat saa lisäöljyä ruoan joukkoon. Molemmilla on ruokavalio. Nupulla hvyinkin tarkka, koska Nupun iho oireilee herkästi, hän onnistui saamaan yhden uintireissun aikana itselleen iho-ongelman, jota hoidetaan psoriasiksena ja ruoka on hypoallergisille tarkoitettua. Niillä saadaan pidettyä iho suht hyvässä kunnossa, mutta nyt vanhemmiten on tarvinnut välillä avuksi lääkkeen ihon alle.

Koska koira ei kuule eikä näe juuri mitään, niin pyrimme helpottamaan hämmennystä koskettamalla, sekä tuomalla asioita hänen nenän eteen. Hajuaisti nimittäin on edelleen erittäin hyvä, mutta koiran pääkoppa ei toimi, niin hän ei tajua, mikä se haju on. Näin tuomme kaiken haistettavaksi. Myös Söpö on oppinut hakemaan Nupun kun lähdemme ulos tai kun herkkuja olisi tarjolla.

Välillä tulee ongelmia kun Söpö haluaa mennä pitkille lenkeille, mutta Nuppu ei jaksa kauhean pitkiä matkoja enää kävellä. Siksi aikanaan ostettiin rattaat, mutta ne eivät sitten kestäneet ensimmäsitäkään reissua, vaan menivät rikki heti. Nyt siis kannamme vain Nuppua kun se väsyy. Tässä siis syy miksi emme matkusta mihinkään ennen kuin Nupusta aika jättää.

Joulusuunnitelmia

Mukavaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Mare kirjoitti:

    Hienosti otatte koirien tarpeet huomioon. Kotijoulu on aina hyvä vaihtoehto. Tai ainakin se on ollut meille useammin se parempi tapa viettää joulua.
    Rauhallista ja levollista joulunaikaa teille kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *