Hae
VillaNanna

Fake Famous

Fake Famous

En yleensä puhele mistään ohjelmista mitä katson, mutta nyt Fake Famous ylitti tämän riman. Monikaan asia ei jää minulla tuonne takaraivoon kummittelemaan, mutta nyt jäi. Liittyen tosiaan siihen, että kun itsekin nyt on kuitenkin jokin sortin vaikuttaja ja tämä testi oli pakko katsoa. Oikeasti.

Lähdin avoimin mielin katsomaan mitä tämä dokkari pitää sisällään, täytyy sanoa, että vaikka kaiken tuon tiesin, mitä ohjelmassa käsiteltiin, niin silti se jotenkin kourasi aika kovaa ja ajatuksiin jäi vain ” voi Luoja”. Tuntuu niin epätodelliselle se, miten somevaikuttajat toimii rapakon takana.

Dokkarin voi katsoa HBO:lta, tai TeliaTV:stä.

Fake Famous

Dokkari kertoo kolmesta henkilöstä, jotka haluavat nousta sosiaalisenmedian vaikuttajiin. Kokeilu sai alkunsa siitä, että dokumentin tekijät valitsevat kolme henkilöä, joilla on vähän seuraajia Instagramissa. Tarkoituksena on tutustua vaikuttajien maailmaan ja nostaa nämä kolme henkilöä vaikuttajien kermaan.

Kaikki lähtee siitä, että näille henkilöille ostetaan seuraajia ja tykkäyksiä. Tämän jälkeen valitut henkilät tutustuvat feikki lentokoineisiin, erilaisiin kuvauspäiviin, kun feikataan esimerkiksi matkoja tai yksityisiä kuntosaleja. Kolmen kuukauden jälkeen alkoi tuo kaikki työ kantaa hedelmää ja koehenkilöt alkoivat saada ilmaisia tuotteita, ilmaisia tutustumiskäyntejä eri kuntosaleihin yms. Lopulta kaksi koehenkilöä ei halunnut jatkaa kokeilua. Kolmas vei homman loppuun asti.

Mitkä fiilikset?

Dokkari oli erittäin hyvä, tykkäsin konseptista ja mielestäni oli mahtavaa, että on lähdetty tekemään tällaista koetta. Toki ohjelmassa käytiin läpi myös somen negatiiviset vaikutukset, joka olisi ehkä pitänyt käsitellä ehkä syvemmin ohejlmassa, mutta ymmärrän, että se ei nyt käytännössä kuulunut tähän ohjelmaan, eikä kyseiseen kokeiluun. Mutta oli kyllä hyvä, että myös tämä puoli otettiin esille, vaikkakin hyvin pintapuoleisesti.

Itse en ole tähän mennessä ollut kiinnostunut boteista enkä oikein päässyt sisälle ajatukseen, että miksi pitäisi vuokrata feikki yksityislentokone, että saa enemmän näkyvyyttä. Mutta totta on, että jäin kyllä haavi auki ohjelman jälkeen ja pudistelin vain päätäni, että oikeastikko feikki on sitä mitä ihmiset haluaa? Itse kun en ole koskaan ollut moisesta kiinnostunut. Toki itsekkin haluan seuraaja määrien nousevan sekä reagointien, mutta en tuohon osaisi lähteä mukaan, että ostaisin seuraajat ja tykkäykset. Eikä kyllä sopisi sekään, että vuokraisin jonkin lavastuksen vain sen vuoksi, että voisin feikata olevani matkalla.

Oletko katsonut tuota dokkaria? Mitä mieltä olet ohjelmasta?

Fake Famous

Mukavaa tiistai -iltaa!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Pitkän viikonlopun koronamatka

Haaveiden loma

Rankka shoppailureissu – Meidän lomasimulaatio

10 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Täytyypä kenties katsoa.

 2. Jasmin kirjoitti:

  En oo kattonut mut nyt mielenkiinto heräsi!

  Mitä odotat ensi kesältä? ❤️

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Suosittelen katsomaan. Kesältä odotan vähintään samaa mitä viime kesänä oli. Eli, että voidaan pitää kesätoimintaa nuorille ja voidaan matkustaa edes vähän. Edes Suomessa…

 3. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  En ole katsonut dokkaria, mutta aihe olisi kiinnostava ja postauksesi oli innostava. Sitten huomasin, että tulee HBO:lta ja TeliaTV:stä, näitä kumpaakiaan ei minulla ole. Voi harmi! Tuo maailma tuntuu niin epätodelliselta tällaisesta tavallisesta bloggaajasta.

  • villananna kirjoitti:

   Uskoisin, että dokkari näkyy jokaisessa suoratoistopalvelussa, jossa HBO löytyy. Ja varmasti näkyy myös jossakin vaiheessa muillakin kanavilla, aihe on sen verran pinnalla tällä hetkellä.

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  En ole kuullut tästä, mutta saatanpa tämän jälkeen katsoa sen, jos se tulee katsottavaksi jossain sellaisessa palvelussa jota käytän (ei ole HBO vielä mahtunut joukkoon).

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kuulostaisi todella mielenkiintoiselta dokkarilta. Omaan arvomaailmaani tuollainen käytös ei sopisi enkä kieltämättä kyllä tykkäisi hyvää jos kuulisin jonkun seuraamani henkilön moista harrastavan. Kyllähän vaikuttajia Suomessakin on ketkä ainakin jotain noista mainituista asioista harrastavat…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *