Hae
VillaNanna

Syksyn ihanat diy ideat

Enää ei voi toivoa, että kesän ihana lämpö tulee kutittelemaan meitä vaan on pakko luopua ja antautua syksyn hyytävään syleilyyn. Mutta syksyllä on myös ihanat puolensa, jäätävästä sateestä, pistelevästä tuulesta ja kylmästä ilmasta huolimatta. Syksyllä on aivan ihanaa kietoutua lämpimään neuleeseen, laittaa saapikkaat jalkaan, pipo syvälle päähän ja suloiset hanskat käteen. Juoda lämmintä kaakaota kun tulee ulkoa sisälle, katsella ikkunasta syysmyrskyn piiskausta, tehdä koti lämpöiseksi pesäksi ja jäädä odottelemaan talven pehmeää lunta.

Kyllä syksystä löytyy myös ne ihanan suloisen pehmeät puolet myös. Ne puolet koitan aina pitää mielessä kun syksyn kiukkuinen ote valtaa luonnon. Värit muuttuvat ruskan lämpöisiksi väreiksi ja luonto alkaa valmistautua pitkään talveen. Luontoa on mielenkiintoista seurata miten se täällä Suomessa muuttuu vuodenaikojen aikana. 
Yksi asia mistä nautin syksyllä, on syksy aiheiset tuunailut. Toki myös neuleita aloittelen mutta ihan ehdottomia ovat tuunailut, jotka sopivat syksyyn. Viime viikolla siirsin läjä projektista siirretyt neulepalat työpisteelle ja viikonloppuna olisi tarkoitus alkaa suunnitella niistä uusia juttuja. Toki pitäisi saada myös kuvattua uusimmat työt mutta katsotaan nyt missä kohtaa se on mahdollista. 
Itselläni ei ole erikseen kesä- ja talvivaatteita vaan käytän kaikkia sekaisin paitsi paksuimpia neuleita en kesällä käytä mutta muutoin sekoitan vaatteita. Kesämekkoja voi hyvin käyttää myös syksyllä paksujen sukkisten ja neuletakkien kanssa. Kaikkea voi kokeilla ja ylittää rajoja halutessaan. 
Tähän postaukseen halusin kerätä omia lempi tuunauksia, joita voi syksyn kylminä iltoina tehdä ja joista voi saada isoita omiin tuunauksiin. Aina kannattaa katsoa omaa kaappiaan sillä silmällä ja muokata vaatteet sen mukaan mistä pitää ja antaa vaatteelle uusi elämä.
1. Söpöt setit neulepaidoista
Mikään ei ole niin helppoa kuin tehdä vanhasta neuleesta pipo, kaulaliina ja tumput. Ne ovat helppo toteuttaa ja jokainen työ on erilainen aina. Kuvissa kaksi erilaista ideaa tällaisesta setistä. Syksyiset vaihtoehdot kannattaa tehdä hieman ohuemmista neuleista ja talviset sitten paksuista neuleista.
2. Vanhalle neuleelle uusi ilme

Joskus ei tarvitse hajottaa koko paitaa kun sille voi antaa särmäkkyyttä toisella tavoin. Tähän neuleeseen ompelin käsin palloja ja neule raikastui paljon. Neuleeseen voi tehdä paljon muutakin kuin ommella palloja. Neulahuovuttaa kissan kasvot tai ommella kaikenlaista. Mielikuvitus lentämään vain. Kaksi erilaista ideaa, kaksi erilaista vaatetta.

Välillä lumppulaatikon pohjalle jää kaikenlaisia vaatteiden osia ja jämiä. Niitä yhdistelemällä saa aikaiseksi vaikka mitä hauskaa. Tämä idea lähti käyttämättömästä huivista, paidan hupusta, hiuspannasta ja turkiksen jämästä. 

4. Villakangastakeista pientä kivaa

Tilkkutyöt ovat pitkään kiinnostaneet minua ja kaikenlaisia kivoja juttuja tilkuista saakin tehtyä. Lippapipot oli jokin aika sitten iso juttu meidän perheessä ja niitä tuli tehtyä lähes mistä tahansa materiaalista. Toimii hyvin myös villakankaasta.

Tämä on yksi lempipaitojani, jota käytän todella paljon ja useasti. Paita on myös minun ”power dress”, voimavaatteeni. Tämä on se vaate, joka työnsi minut kotelosta ulos ja muovasi tyylini sellaiseksi mitä se nyt tänä päivänä on. 
Myös tämä paita on paljon käytetty ja flanellia kun on, niin paita on erittäin lämmin ja paidan voi yhdistää lähes minkä vaatteen kanssa tahansa. Jokaisella tytöllä pitää olla yksi flanellipaita kaapissa.
Yksi helpon tapa tuunata vanhoja vaatteita ihan uudeksi, on yhdistää kaksi erillaista vaatetta yhteen. Tässä on yhdistetty mieten kauluspaita sekä naisten neule. Tuli hauska mekko. Tykätty ja käytetty.

8. Miesten paidasta tunika

Joskus käy niin, että jo valmiiksi tuunattu paita ei mielytäkkään vaan jää kaapin perukoille käyttämättä. Muhii aikansa ja vihdoin se saa sen muodon mikä sille kuuluu. Näin kävi tälle hauskalle miesten paidalle. Nyt toimii ja on paljon käytössä.

9. Vanhat saapikkaat uudeksi

Muoviset kengät on aina väärä valinta. Materiaali ei kauaa kestä vaan alkaa sulaa pois. Kengät muuttuvat käyttökelvottomiksi, vai muuttuvatko? Voiko kengät pelastaa jotenkin?

10. Neuleesta poncho

Vanha, levahtanut neulepaita saa uuden suloisen elämän kun sen tuunaa vaikka ponchoksi. Blogissani on iso määrä erillaisia ponchoja, joita on tehty paidoista. Minä nimittäin rakastan ponchoja. Niin helppo vetaista päälle kun hiukan viluttaa. Voi käyttää kotona, töissä, takin päällä, paidan päällä. Miten tahansa. Tämä muutos on myös erittäin helppo toteuttaa sellaisenkin, joka ei juuri ompele.

Tästä on hyvä lähteä syksyn viimoja taltuttamaan. Nappaa ideat, tee itse ja jos jossain julkaiset niin laita minulle linkki ja tulen katsomaan mitä kivaa sait aikaan!

Ihanaa syksyä kaikille!
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *