Hae
VillaNanna

Pojan farkuista hame minulle

Pojan farkuista hame minulle

Pojan farkuista tein itselleni aika ihanan ja rennon hameen. Tämä onkin yksi uuden projektini työ ja tähän on käytännössä käytetty toisen tuunauksen jämiä. Näin sain hameesta hyvin persoonallisen ja hyvin monikäyttöisen. Olen niin innoissani tästä uudesta projektistani, että nyt sairaslomalla innostuin ompelemaan pari päivää ihan kunnolla.

Pojan farkuista hame minulle

Farkut on ostettu pojalle meidän Kalifornian reissulle ja reissun jälkeen poika hajotti housunsa vahingossa. Korjasin ne mutta jossakin kohtaa poika ei enää vain halunnut niitä käyttää, kun se jorjattu kohta häiritsi häntä, housut siirtyivät miehelleni, joka käytti niitä niin pitkään, että ne hajosi jälleen. En todellakaan ymmärrä, miten tuo miesväki oikein housjaan käyttää kun molemmat saavat hetkessä rikki housunsa tuosta vetoketjun alapuolelta..Huoh. Noh, joka tapauksessa mieskään ei enää halunnut korjauksia ja housut lensivät kaaressa minun ylijäämälaatikkoon.

Housut olivat työ numero kolme ja esittelen ne nyt ennen ykköstä ja kakkosta. Siihen on ihan syykin, mutta syistä lisää sitten myöhemmin. Olin tehnyt toisen tuunauksen, josta oli jäänyt yli koko etulahje ja sitten trimmauksesta jäi joitain palasia, joista sitten tein kiilat tähän hameeseen. Tämä tapa muokata farkuista hame on vanha ja olen itsekin tehnyt näitä erilaisia pitkin vuosia. Tämä tosin on nyt aika pitkälti lempparini, ihan siitä syystä, että tämän vyötärö on kuminauhaa, joten tämä on rento ja löysä. Onhan tämä hame muutoinkin siis hiukan liian iso minulle.

Pojan farkuista hame minulle

Hameen luonti farkuista

Ihan ensin purin housujen lahkeet sekä sisäsauman. En leikannut vaan purin. Tämän jälkeen purin haarasauman edestä ja takaa vetoketjulle asti. Kiinnitin etu -ja takasauman uudelleen niin, että poistin haarasaumat kokonaan. Näin keskelle eteen ja taakse jäi avoimet kolmiot, joihin on tarkoitus laittaa kiilat. Nämä kiilat rakensin toisen tuunauksen ylijäämästä. Ensin ompelin kaksi etulahjetta yhteen sisäsaumoistaan ja asettelin takakappaleeseen. Leikkasin ylijäämän pois ja ompelin paloista etukappaleen kiilan yhdistelemällä ylijäämä paloja toisiinsa. Näin sain hauskaa tekstuuria etukappaleeseen.

Purin samalla ylijäämäfarkkujen vetojetkun, farkkumerkin sekä vyölenkit. Vielä vyölenkkejä en ole lisännyt, mutta olen miettinyt, jos ne laittaisin vyötärölle. Katsotaan. Kaivoin myös laatikoistani pari merkkiä ja kiinnitin vetoketjun ja merkit ympäri hametta. Näin hame pääsi yhdeksi suosikeistani. Vetoketjua en muuhun oikein tarvinnut, sillä minulla on farkuista purettuja vetoketjuja valtavat määrät ja nämä on mahtava koristelisä vaikka tällä tavoin.

Pojan farkuista hame minulle

Minkä kanssa käyttää tällaista farkkuhametta?

Nyt kun tosiaan tein pojan farkuista tämän hameen ja farkut olivat hyvin over size kuminauhavyötäröllä, jossa on myös nyöri, jolla saa vyötäröä kiristettyä, on hame rento myös vähän sporttinen. Tästä syystä voin käyttää tätä hametta ihan minkä tahansa kanssa. Neuleiden, collegepaitojen, voin yhdistää puhvihihoihin tämän hameen yms. Mitä enemmän kokoeilee yhdistelyä sen enemmän hame muuttuu. Olen itse hyvin inspiroitunut siitä, miten monella eri tavalla voin hametta käyttää.

Huppari päälle, lenkkarit jalkaan ja lippis päähän. Siinä on jo heti hauska kevät asu toukokuun viileään aamuun tai iltaan. Tai sitten laitan valkoisen t-paidan ja slipoverin. Ah, nyt alkaa inspiraatio oikein laukata. Vaihtoehtoja on niin paljon, että ihan pyörryttää. Tulisipa jo kevät ja lämpimät kelit, että saisi pukeutua hiukan ohuemmin.

Pojan farkuista hame minulle

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Ysärin hittihame tuli takaisin

Vanhoista farkuista farkkuhame

Vanhoista farkuista hame

Vanhoista farkuista hame

4 kommenttia

  1. Amalian maailma kirjoitti:

    Ihana hame! Mä tykkään just tuollaisista nilkkapituisista. Ja tuo tosiaankin sopii monenlaisiin asukokonaisuuksiin🤩

  2. Mare Kinanen kirjoitti:

    Hauska upea hame. Oikein hyvää hyötykäyttöä. Farkku on aika hyvä materiaali.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *