Hae
VillaNanna

Burdan kaavat

Burdan kaavat

Burdan kaavat on minulla kaikkein eniten käytössä olevat kaavat. Burda on seurannut mukanani läpi koko nuoruuteni, ne oli ensimmäiset kaavat joita käytin, niissä olevat kaavat olivat enemmän makuuni kuin mitkään muut kaavat. Ja tämä pätee edelleen.

Burdan kaavat

Olen kirjoittanut Aenne Burdasta jokin aika sitten yhdessä postauksessa ja olen kertonut myö ohimennen monesti yhdestä lempi lehdestäni, joka on myös ollut Burdan lehti, mutta nuorille osoitettu lehti. Edelleen Burdalla on myös nuorten lehti, tosin harvassa kaupassa niitä myydään, harmillisesti. Nimittäin niissä on niin helppoja ja muodin mukaisia vaatteita ja kaavoja, paljon niksejä yms. Että olisi kyllä kiva jos niitä voisi tilailla.

Burdan kaavat ovat ajattomia ja esimerkiksi minun lempikaavalehteni on vuodelta -88 ja edelleen teen siitä lehdestä erilaisia vaatteita. Minulta onkin kyselty kyseisen lehden perään ja mitä olen siitä lehdestä tehnyt. Olen jo alkanut suunnitella kyseistä postausta teille. Lehti alkaa tosin olla jo aika huonossa kunnossa, joten se on pakko jollakin lailla laittaa esiin.

Jos tuo postaukseni kiinnostaa, jossa kerron muoti-idoleistani, niin klikkaa jälleen alla olevaa linkkiä. Nämä voimaihmiset ovat ihan parasta ja ovat aina mukanani kun mietin uusia vaatteita itselleni tai miten muokkaan vanhan uudeksi. Aenne Burda on käytännössä Iris Apfelin kanssa ainoat, jotka ovat kulkeneet mukanani nuoruudesta lähtien ja heidän tyyliesimerkit on sellaisia, joista ammennan paljon omaan pukeutumiseen. Tosin, käytän hyvin vähän koruja itse.

Minun muoti-idolini

En seuraa muotia

Ammatti opettajani aina sanoi: ”Muoti ei luo tyyliä, vaan tyyli muodin”. Tämä sanonta on kulkenut mukanani aina. En välitä muodista, en edes seuraa sitä. Seuraan mitä tuulia puhallellaan kädentaidon osalta. Useasti tosin kaavalehdet kulkevat edellä aikaansa sen verran, että jossakin kohtaa huomaa, että kas, onko tuo muotia kun samoja vaatteita alkaa näkyä katukuvassa vuoden kahden päästä kun itse on vaatteet nähnyt kaavalehdessä.

Tämän olen huomannut monesti juuri Burdan kohdalla. Se on hauska ilmiö. Useasti sama ilmiö näkyy refashion tekijöiden kohdalla. Tänään nään jonkin uuden villityksen, jota kaikki refashionistat tekee ja vuoden päästä ne samat jutut on kaupoissa ostettavissa, mutta ne on tehty uusista materiaaleista.

Onko minulla sitten muotivaatteita? Ihan varmasti, mutta en sellaisia tee tai hanki tietoisesti. Katson vain mikä miellyttää omaan silmään ja teen siitä materiaalista mitä sattuu kaapissa olemaan tai yhdistelen jo olemassa olevia vaatteita uusin tavoin. Mutta lehti, jonka ideoita ammennan, joita kaavoja käytän mieluiten ja lehti, joka on minun se ”muotiraamattu” on Burda. Voguet sun muut saavat jäädä lehtihyllyyn, valitsen Burdan.

Paita: Burda 6/2012 Housut: Suuri Käsityö 8/2013

Burdan kaavat

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

2 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Olet tosi taitava tekijä, jos nuo houstkin olet tehnyt itse. Itse en ole mikään expertti ompelussa, vaikka ompelijan koulutus mulla onkin. Vaatteita joskus tuunailen ja joskus olen tehnyt verhot ja pöytäliinan reunoja ommellut. En enää varmaan osaisi alusta lähtien tehdä kaavojakaan omien mittojen mukaan, vaikka koulussa sellaista aikoinaan opettettiinkin.

  Neulontapuolella teen enimmäkseen kaulahuiveja. Nyt on tekeillä kaksi (toinen kahdesta harmaan sävystä ja toinen erilaisista ruskeian sävyistä ja muista neutraaleista, mutta ainakin toisen annan lahjaksi).

  Itselleni tuli aikoinaan Suuri käsityö.

  • villananna kirjoitti:

   Kaikenlaista on kyllä tullut tehtyä 🙂 Ja mitä enemmän niitä vaatteita tekee, sen enemmän oppii. En ole itsekkään tehnyt vuosiin itse kaavoja, joten en varmaan osaisi itsekkään. Kuosittelua kyllä tulee jonkin verran tehtyä, ainakin välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *