Hae
VillaNanna

Jipii löysin kuvani jostain sivustolta

Jipii löysin kuvani jostain sivustolta

Jipii, löysin kuvani jostain sivustolta, onpa kivaa olla mukana tällaisessa vilunkipelissä. Sivusto kun kauppaa minun tekemiä ihania vaatteita. Osta vain osta…Ei kun, täh? Enhän mä myy niitä, mitähän hilloa ny? Katsotaanpa tarkemmin, katse lähestyy kuvaruutua, lähenee ja lähenee… Ei, en minä myy tuota vaatetta, mitähän ihmettä? Miksi heillä on minun kuva ja miksi he myy minun tekemää vaatetta?

Jipii löysin kuvani jostain sivustolta

Olen muutama vuosi sitten herännyt siihen tosiasiaan, että myös minun kuviani on käytetty sivutoilla, jotka on naamioitu nettikaupoiksi. Aikaisemmin oli joku kuva jossakin, enkä osannut siihen mitenkään reagoida sen kummemmin. Nyt jokin kuukausi sitten sain Facesivustolleni viestin, että kuviani löytyy tällaiselta sivustolta ja päätin sen vuoksi googlettaa blogini.

Hämmästys oli suuri, kun löysin kuviani viidestä kymmenestä eri sivustosta. Hämmästyksen jälkeen tuli hämmennys ja sen jälkeen kiukku. En halua olla osa tällaista koneistoa, joka on rikollista toimintaa. Otin puhelimen siis kauniiseen käteen (miten kaunis se käsityöläisen käsi voikaan olla) ja soitin poliisin neuvontaan pyytämään apua.

Mitäs nyt?

Rikosilmoitus, tee rikosilmoitus…Tosin rikosnimike on hankala, kun ei oikein tiedä mikä tällainen rikos oikein on. Toivottavasti rikosilmoitus löytää oikeaan osoitteeseen. Toivoisin todella, että poliisilla olisi tähän nyt jokin vastaus, että mitäs nyt. Kuvat eivät ole sen enempää vapaata riistaa kuin me itse vaikuttajatkaan. Sanon tässä kohtaa STOP ja peli poikki! Te ette käytä minun kuviani.

Nyt vain odotellaan ja ihmetellään, vai? Vai nostetaanko meteli? Monien vaikuttajien kuvia löytyy samaisilta sivustoilta, ja sehän ei käy laatuun, ei ollenkaan. Itse en halua, että kuviani käytetään mihinkään vilunkikauppaan. Mitä nämä sivustot oikein on? Ovatko ne automaattisesti luotuja sivuja? Joita kukaan ei erikseen tee? Onko kyse mainosmyyntiä, josta saadaan rahaa? Vai myydäänkö jotakin jota ei ole ja viedään rahat? Vai onko linkin takana haittaohjelma, joka tavoitteena on tietomurto? Vaikea oikeastaan sanoa tähän juuta eikä jaata, kun en ole mikään ekspertti näissä hommissa. Kavereiden kanssa höpinää vain tuollaiset.

Odottelen siis kiltisti, että poliisi on minuun yhteydessä! Huom, kiltisti…Kerrankin!

Älkää rakkaat ihmiset menkö ostelemaan tällaisista sivustoista yhtään mitään, ne kyllä tunnistaa jo kaukaa, mitkä ovat vilunkia. Kaikki .de päätteiset sivustot, joista löytyy VillaNannan kuvia, eivät ole myynnissä. Minä myyn vain ja ainoastaan omassa Faceryhmässä jos jotakin myyn.

Myös Pinkit korkokengät blogin Maiju on kirjoittanut oman postauksen aiheesta. Linkistä löytyy myös vinkkejä miten toimia kun löytää omat kuvansa tällaislta sivuilta.

Mukavaa iltaa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Villapaidan uudet kuviot

18 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Pidetään toisemne ajantasalla.

 2. Jael kirjoitti:

  Voihan pahus, sullekin tapahtui tuo…just luin Koivusalon Tiian kirjoituksesta, jossa hän oli taas joutunut tuollaiseen. Ovatko ne sivut missä sun kuvat suomenkielisiä? Tosi kurjaa tuollainen, mutta tekeeköhän poliisi mitään tuossa tapauksessa? Mä en ole laittanut vuosien aikana kuin muutaman kuvan itsestäni blogiin,joten en usko että mun kuvia löytyy mistään. Tsemppejä!

 3. Nuutti Nuukis kirjoitti:

  Hei! Todella ikävää että sinullekin on käynyt näin. Minulla on sama tilanne, huomasin jo viime kesänä, että blogini Nuutti Nuukis kuvia on käytetty .de-loppuisilla sivustoilla. Tutkin silloin itse kyseisiä sivustoja joissa kuviani oli, ja sivustot olivat niin tökeröitä, että epäilin niiden olevan jonkun koodarin harjoittelutyötä ja annoin asian olla. Nyt googlasin uudelleen ja ikävä kyllä kuviani on edelleen .de-sivustoilla. En tiedä pitäisikö minun ilmoittaa poliisille vaiko kyberturvallisuuskeskukseen. Kerrothan täällä kuinka omassa jutussasi käy. (Blogisi on muuten aivan ihana, olen vakilukija vaikken koskaan osaa kommentoida postauksiasi.)

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos ihanasta kommentista. Itse olen sitä mieltä, että poliisin on hyvä tietää näistä asioista, vaikka eteneminen olisi hyvin hodasta. Ei meidän pidä nöyristellä rikollisuuden edessä.

 4. Marjo kirjoitti:

  Todella ikävä juttu. Törmäsin samaan jo muutamia vuosia sitten, että minun blogin kuvia oli copy-pastella otettu blogit.fi -sivuston kautta. Kuvista ei oltu edes viitsitty ottaa vesileimaa @marjonmatkassa pois. Ihmettelin tätä kovasti mutta kun katsoin sen yrityksen sivua mihin kuvani oli ladattu en ollut yhtään ihmeissäni. Yrityksen de-loppuinen nettiosoite viittasi saksaa mutta tyylistä päätellen se meni kyllä jonnekin EU:n ulkopuolelle. Nettisivut olivat äärimmäisen amatöörimaiset joten en usko, että kukaan edes ostaa mitään sitä kautta.

  Itse olen huomannut monella keskustelupalstalla myös muiden bloggaajakollegoiden joutuneen samaan. En tiedä kannattaako poliisille ilmoittaa koska tuskin heillä on resursseja puuttua näihin. Ehkä yhteyttä suoraan sivulle tai ilmiantaa sivu muuten. Äärimmäisen kurjaa ja alhaista puuhaa…

  https://www.marjonmatkassa.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Käsittääkseni kuvat imuroidaan, ei siis käytetä vain tiettyjen. Vaikka ostoja ei tapahdu, niin jotenkin raha siirtyy…Mainonta? Mielestäni aina kannattaa ilmoittaa poliisille tällainen, ei pidä alistua rikollisuuden edessä, tämä ei ole ok. Poliisi tekee sitten sen päätöksen voiko asialle tehdä jotain vai ei.

 5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Olisikohan matkablogin kuvat sitten kuitenkin vähemmän kiinnostavia tässä mielessä, sillä asukuvaksi laskettavia julkaisen tosi harvoin? Mutta tosi kurjaa Sinulle – ja muille, jotka ovat joutuneet tämän uhriksi.

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä on ihan käsittämätöntä. Kunpa homma alkaisi kansainvälisesti olla joskus sillä tasolla, että ne ulkomaalaisetkin rikoksen tekijät joutuisivat vastuuseen.

 7. Minna M kirjoitti:

  Voi ei! Instagramissa törmäsin tähän asiaan, kun Minäkö keski-ikäinen blogin Tiia oli aiheesta kirjoittanut. Toivottavasti huijaussivut poistetaan pian.

 8. Nora kirjoitti:

  Tällainen on valitettavaa netisssä ja siksi ei kannata laittaa itsestään kuvia edes facebookiin eikä edes keskustekupakstan profiilikuvaksi, jos on jonkun keskustelupalstan rekisteröitynyt käyttäjä (itse en ole facebookissa, en instassa, en twitterissä, ainoastaan yhdelle keskustelufoorumille rekisteröitynyt ja siellä käytän profiilikuvana aina jotain muuta kuin omaa naamaa, esim vaikka kukkakuvia tai vaikka kuva jostain maisemasta).

  Nykyaikana monet huijarit ovat siirtyneet nettiin, joskus myös puhelimella soitellaan. Yhtenä päivänä erehdyin vastaamaan johonkin numeroon, jota en tuntenut ja joku langan toisessa päässä puhui jotain ruotsiksi. Mummollekin tuli viime vuoden lopulla tai tän vuoden alussa joku ihme puhelu, jossa kysyttiin jotain Mr Johnsia. Onneksi mummo älysi lopettaa puhelun lyhyeen niin kuin itsekin älysin (heti kun kuulin langan toisesta päästä jonkun puhuvan ruotsiksi katkaisin puhelun).

  Luin äsken Pinkit korkokengät -blogista samasta aiheesta. Tämä taitaa olla sosiaalisen median vaikuttajien ja yleensä sosiaalisessa mediassa paljon pyörivien ongelma. Olen kuullut, että Facebookissakin pyörii välillä huijareita ja esim. vaalien alla tehdään jonkun ehdokkaan nimissä huijaussivustoja ja monilla julkisuudesta tutuilla henkilöilläkin saattaa olla huijaussivut (jonkun huijarin tekemät, joiden kautta sitten vaikka tulee viruksia sivua käyttävien koneelle).

  Itse olen tarkka mille sivuille menen netissä ja että viruksentorjunta on käytössä ja päivitetty.

 9. Nora kirjoitti:

  Vielä hereillä, vaikka kello on jo yli puolen yön =) Toivottavasti ongelma ratkeaa tai ainakin siihen saadaan edes jotain selvyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *