Hae
VillaNanna

Takki farkkujen jämistä

Takki farkkujen jämistä

Tuossa jokin aika sitten pähkäilin mitä tekisin yhden kassin sisällön kanssa. Ensimmäinen työ kassin uumenista on takki farkkujen jämistä. Nämä palat olivat myös ne kassin suurimmat palaset, toki jouduin osasta purkamaan osia, jotta saan hyödynnettyä mahdollisimman ison palasen ja apuun otin myös paksua camo kangasta. Tämä on sen verran paksua kangasta, että se sopii farkkujen kanssa oikein hyvin. Farkkua se ei kuitenkaan ole. Kaavat löytyy Extra Patrones no 15 /2012 -lehdestä. Kannattaa huomioida kaavassa, että nämä mallit ovat noin kokoa pienempiä mihin on totuttu kaavoissa.

Tykkään itse näistä kaavoista ihan sen vuoksi, että ovat naisellisempia mitä ovat yleensä täällä myynnissä olevissa kaavalehdissä. Poikkeuksena Burda, joka on minun numero yksi kaavalehteni. Tämän takin kaava on aika pieni myös kooltaan kuin muutenkin. Sen kuuluu ollakkin tällainen bolero tyyppinen vaihtoehto, jossa on myös lyhyet hihat, minulle hihat eivät ole niin lyhyet, mitä tässä on tarkoitus mutta minua se ei haittaa yhtään.

Takki farkkujen jämistä Takki farkkujen jämistä

Takki farkkujen jämistä

Minusta on aina mielenkiintoista nähdä, miten jämät muokkautuu ja mitä kaikkea niistä lopultaan saa. Leikkuujäte on useasti meillä käsityöläisillä sellainen asia, mikä hiertää paljonkin mieltä, mutta minulla on esimerkiksi sellainen ongelma, etten vaan saa millään aikaiseksi niistä jämistä mitään. Siksi onkin nyt hienoa, että otin tämän projektin haltuun. Koko vuosi jämiä…Olenkohan vuoden lopulla itse ihan jämä?

Se jää nähtäväksi. Jämä tai ei, niin olen kyllä aika tykästynyt tähän jakkuun. Nyt on vielä aika vilpoinen keli, niin takki on hyvä pukea paksun neuleen kanssa mutta kun mennään kohti lämpimiä päiviä, niin tämän voi yhdistellä lähes minkä tahansa kanssa. Oikein odotan sitä. Saatte nähdä siis useamminkin tämän takin täällä sivuilla, lupaan sen.

Tämä kaava on siitäkin tosi loistava, että kaavaa ei tarvitse paloitella osiin, kun se on jo suhteellisen pienissä osissa, eikä osien saaminen tuota juurikaan päänvaivaa. Jos olisin valinnut toisenlaisen takin, olisin joutunut pilkkomaan kaavan pienempiin paloihin ja niiden yhdistely ei ole sitten niin kovin mukavaa puuhaa…Näitä palatakkeja on tullut väsäiltyä ennenkin Pääset katsomaan takkia tästä ja toista takkia tästä. Kaikki kolme takkia on aivan eri tyylisiä ja tuo yksi onkin jo myyty muualle. Sellaisen takin ehkä vielä teen uuden. Katsotaan. Näitä takkeja alkaa kuitenkin jo olla aika reilusti.

Takki farkkujen jämistä

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Voi kun kiva tuosta tuli.Minulla on ihana vanha rakas farkkujakku, joka on täynnä halkeamia ja haluaisin kangaspaloilla uudistaa sitä mutta pitää jostain tutkia miten sen tekisin, olen niin tumpelo käsin ompelemisessa.

  • villananna kirjoitti:

   Jos joltain kirppistorilta saisit hankittua ompelukoneen. Silloin se homma käy helposti.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo maastokuosi sopii loistavasti yhteen farkun kanssa! 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, yllättävän hyvin. Ensin vähän katsoin kieroon, mutta hyvin toimii.

 3. Mari kirjoitti:

  Onpa kiva takki, hauskat yksityiskohdat!

 4. Katja kirjoitti:

  Oletpa taitava! Itselläni on kyllä varmaan 20 vuotta siitä, kun olen käsitellyt ompelukonetta. 😛

 5. hannamariav kirjoitti:

  Tää takki sopii sulle täydellisesti! Mulle kamokuosi on vielä vierasta, mutta sun päällä se näyttää superhyvälle.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Mulla camokuosi on myös hiukan semmoinen, etten ihan niin siitä välitä tai osaa käyttää. Vaikka multa löytyy muutamia vaatteita camokuosissa. Mutta ne on kyllä mulle hyvä. Enemmän tosin tykkään camosta juuri näin, pieninä tehosteina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *