Hae
VillaNanna

Omat lempituunaukset

Tuunaus on ihanaa mutta välillä myös todella hankalaa. Hankalaa siksi, että se mielikuvitus ei aina halua tehdä yhteistyötä. Välillä joutuu pinnistämään ja ponnistamaan eikä mitään kiinnostavaa synny tai sitten tekee toistuvasti samoja juttuja. Sitten on taas aika milloin tulee kaikenlaisia ihania ideoita kerta toisensa jälkeen. Tulee niin paljon, että päästäkin alkaa nousta savu. Silloin pusketaan kovaa vauhtia eteen päin kuin sekopää… Kyllä, tuunaus on ihanan kamalaa puuhaa.

Tällä hetkellä minulla on jälleen tällainen suvanto vaihe tuunauksessa. Johtuu myös siitä, että en ole ehtinyt ottamaan kunnollisia kuvia tuotoksistani vaan ne odottelee parempia aikoja mytyssä tuolilla. Yksi vaate on vähän keskenkin. Tuolilla makaa myös sellaisia tuunauksia, joita olen tehnyt viime kesänä mutta niitä ei päästy missään vaiheessa kuvaamaan. Ehkä tänä kesänä saadaan sekin muutettua. Paha neuloosikin on haitannut elämää, Kutimet kilkuttaa taukoamatta missä ikinä liikunkin. Kilkati kilkati vaan taukoamatta. Työmatkat on sen verran pitkiä, että ehtii hyvin junassa tai autossa kilikuttamaan.

Koska haluan aina välillä tehdä koosteita tänne blogiin, ihan muistutuksena siitä mitä kaikkea kivaa voi tuunata, niin myös tällä kertaa teen niin. Aikojen saatossa on muutamia juttuja, joista tulee lemppareita. Ne kaikkein kivoimmat ja rakkaimmat, ne joista on ylpeä. Ne joita tykkää esitellä ja kertoa muille miten teki ja miten haastavaa se oli tai sitten ei ollut. Kyllä, jokaisella on omat lempparit vaikka miten sanoisi, että kaikki työt ovat saman arvoisia. Lempitöitä on iso määrä ja oli todella vaikea valita tähän postaukseen ne muutamat.

Tästä ideoita talteen itselleen!

1. Nahasta ja kivistä

Koruja voi tehdä lähes mistä tahansa materiaalista. Tässä on hyödynnetty miehen vanha nahkatakki sekä sambapuvuista otettuja kiviä. Tämä koru on yksi kaikkein rakkaimpia koruja mitä minulla on.

2. Koru tilkusta sekä koristenauhasta

Koruja voi tehdä myös erilaisista koristenauhoista, aina ei tarvitse olla juuri oikeita korumateriaaleja. Tämä koru on ollut kuvissani useasti ja korua on paljon pidetty. Ihanan iloisen värinen boho koru. Käytännössä tämä ei ole mitään vanhasta tehty vaan sellaisesta tehty mitä ei tarvita missään muualla. Mutta koska on yksi lempi töistäni niin saa olla tässä mukana.

3. Kelsitakista

Kaapissa oli kelsitakki (niin kuin tiedätte, rakastan kelsiä), joka ei sopinut enää tyyliini mutta siitä sai tehtyä vaikka mitä kivaa. Kaikki jämä käytettiin ja yhdestä takista tuli kaksi uutta kivaa asiaa.

4. Rikkinäiset neulepaidat

Mikään ei tunnu niin ihanalle kuin se, että ottaa läjän rikkinäisiä neuleita ja alkaa mallailla niitä toisiinsa. Näin saa rakennettua kokonaan uuden vaatteet ja vielä jämistäkin saa kaikenlaisia pikku juttuja, kuten pipoja ja kaulureita.

5. Tuunausjäte mekoksi

Tämä on se mekko, se joka aiheutti paljon keskustelua somessa. Tämä on myös minun themekko, power dress, minun voima vaatteeni. Työ ei ollut helppo mutta lopputulos miellyttää kyllä joka tavoin. Vaikka tilkkuvaatteita olin tehnyt paljon niin tämä oli lopulta se minun uuden maailman avaava työ.

6. Miehen farkut

Rakastan haalareita, erilaisia haalareita ja se näkyy pukeutumisessani todella hyvin. Muutama vuosi sitten tein miheni vanhoista farkuista itselleni lappuhaalarishortsit, joita on todella paljon käytetty. Tuohon aikaan tein paljon erilaisia haalareita monista vanhoista vaatteista mutta nämä oli kyllä parhaat kaikista.

7. Vanha paita+tilkku=romper

Yksi todellinen lemppari on romperi, jonka tein vanhasta paidasta ja tilkun palasta. Tilkkua oli sen verran, että sain juuri ja juuri siitä romperin alaosan. Tämä on kyllä yksi kesän juttu, bohoromperi. Aivan täydellinen festariasu, toimii myös hyvin pyöräretkillä.

8. Boho bootsit

Tiedän, että näitä odotettiin tässä jo. Minulle niin rakkaat boho bootist. Jos jotkin kegät voivat olla tärkeät ja rakkaat, niin ne ovat nämä. Minun ihanat boho bootsit. Näitä voi tehdä erilaisia vaikka miten monet parit..

9. Bohokoristeet kenkiin

Kenkiin ei tarvitse tehdä kiinteitä koristetita mitä tuossa ylempänä on vaan voi tehdä myös irtonaisia, eri tyylillä ja näin yksistä kengistä saa monta erilaista kenkää. Näitä en ole vielä ehtinyt testata mutta ihan varmasti tämän kesän aikana tulee käytettyä monesti ja tulette näkemään myös uudet koristeet kengissä.

10. Taidekengät

Miksi nämä kengät ovat tässä listassa, vaikka minä itse en ole näitä tehnyt? Nämä kengät ovat siitä huolimatta minulle yhdet lempparit. Annoin miehelleni nämä kamalat tossut ja tekstiilitussit käteen ja tällaiset upeudet hän sai aikaan niillä. Ja näitähän sitten tehdään vielä jossakin vaiheessa lisääkin.

Ihanaa tuunauspäivää kaikille!
-Melissa-

16 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Voi kun itsekin olisi käsistään yhtä kätevä!

 2. Jael kirjoitti:

  Sulla on kyllä aina niin kivoja ideoita:)

 3. Melissa L kirjoitti:

  Tämän oppii. Aloittaa helpoista ja pikku hiljaa vaikeuttaa.

 4. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Olet kyllä todella taitava ja ihan mielettömiä ideoita!

 6. matkailijakirppu kirjoitti:

  Nuo korut on aivan ihania, ja taidetennarit on todellakin upeat! Ja neuleista saa niin monenlaista! 🙂

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Neuleista saa kyllä niin paljon kaikenlaista 🙂

 9. lilli kirjoitti:

  Onpa ihastuttava tuo koru!

 10. Mama Lina kirjoitti:

  Vautsi! Olet kyllä todella taitava! Itselläni ei pinna riittäisi 😉

 11. Seija Taipale kirjoitti:

  Ihania!! Etenkin Boho koru ja Power dress <3

 12. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos. On ollut mahtava matka noiden korujen tekemisen kanssa kun on tajunnut, miten lähes mistä tahansa materiaalista voi tehdä koruja.

 13. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos. Mulle tää on terapeuttista kun on lyhyt pinna, oppunut sitä kautta myös laskemaan kymmeneen ennen kuin räjähtää 😀 Mulla tuota temperamentia on vaikka muille jakaa. Niin hyvässä kuin pahassa…

 14. Melissa L kirjoitti:

  Siinä on kaksi niin eri tyyppistä asiaa mutta molemmat niin täydellisen hyviä osia vaatekaappiin. Itse olen mielialapukeutuja ja tarvitsen ison vaatemäärän ja sen lisäksi vielä myös ne työvaatteet.
  Olenkin sitä mieltä, että naisella pitää olla eri tyyppisiä vaatteita kaapissa niin voi leikitellä pukeutumisella enemmän.

 15. Viltsu Mari kirjoitti:

  Toisilka se vaan on taito tehdä kaunista. Sinä olet yksi heistä.

 16. Melissa L kirjoitti:

  Tän myös oppii, en minäkään osannut kun aloitin ja koko ajan oppii uutta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *