Hae
VillaNanna

Se on matkan aika

Se on matkan aika

Kyllä, se on matkan aika ja saapi nähdä miten käy. Jälleen on luvattu viikolle pelkkää sadetta ja kurjaa keliä, sateen piti itseasiassa jo alkaa täällä Helsingissä, eipä vaan vielä kuulu. Meillä olisi niin paljon suunniteltuja aktiviteetteja ensi viikolle, että harmittaa jos käy niin, että vettä tulee kuin Esterin takamuksesta. Toki hyvä se on luonnolle kun sataa, mutta ei tietenkään meidän suunnitelmille, kun pitäisi sitä vesihuvia olla koko reissu. Mutta kaipa sitä voi sateessakin uida?

Se on matkan aika

Tässäpä sitä juo aamukaffetta ja katselee parvekkeelta keliä. Aurinko meni äsken pilven taa ja ilmanpaine on muuttunut. Lämpötilakin hiukan aleni tässä ja nyt odottelen ensimmäisiä pisaroita, jotka ryöpsähtää alas ihan näillä hetkillä. Tosin, säätiedotus lupasi sadetta jo ysiltä, eipä vielä ole tullut. Toivon toki, että sadetta nyt ei olisi sitten niin paljoa, että voidaan toteuttaa niitä suunnitelmia, joita viime vuonna piti, mutta sateisen ja kylmän sään vuoksi jouduttiin perumaan.

Voitteko uskoa, että olemme jälleen tässä samassa tilanteessa kuin viime vuonnakin. Miten voi käydä aina näin? Ärsyttävää. Noh, kohta pitää kuitenkin hypätä sängystä ylös ja alkaa laittaa itseään hiukan säädyllisempään muotoon ja alkaa pakata meidän pientä purkkia matkaan. Matkaa voi seurata Instagramissa, jos aihe kiinnostaa. Matkasta tulee kuitenkin postauksia sitten myöhemmin. Muita postauksia tulossa kuitenkin ensin.

Se on matkan aika

En matkusta koskaan kevyesti

Minulla on vuosia ollut kova hinku lähteä reppureissulle ja mies aina nauraa sitä, sillä minä en osaa matkustaa kevyesti. Tämä on tosiaan isompikin ongelma nyt kun ollaan lähdössä reissuun tuommoisen pikkuruisen ötökän kanssa. Isoin ongelma tässä on tietenkin tuo keli. Tarvitaan lämpimän kelin vaatteet ja sitten kylmemmälle kelille. Ne vie kauheasti tilaa laukussa. parastahan olisi sellaiset systeemit, joihin voisi pakata asioita ja siten saisi vähän ektraa mukaan. Tämä on jotenkin hassua kun ennen matkustin matkalaukku melkein tyhjänä. Nykyään se ei oikein ole onnistunut.

Tälläkin kertaa jouduin hakemaan varastolta sopivamman matkalaukun, kun kotona oleva ei oikein ollut tarpeeksi tilava sisältä. Ja pojan isompi taas ei toiminut sekään. Sitä matkalaukkua yleensä olen käyttänyt, mutta tällä kertaa tarvitsin laukun, joka on sisältä sen verran tilava, että kaikki tarpeellinen saadaan mahtumaan tavalla tai toisella ja siksi hain tuon keltaisen matkalaukun. Meillä on matkalaukkuja vähän joka lähtöön ja osa on tilavampia sisältä kuin toiset. Nuo pienet ovat meidän ensimmäiset ja toinen niistä on lähtenyt jo vuosia sitten tytön matkaan. Hän on sitä käyttänyt omilla reissuillaan. Myös rinkkoja löytyy muutamassa eri koossa ja nyt huomasin, että onkin aika ostaa uusia. Yksi rinkka on siinä kunnossa, ettei kohta mitkään korjaukset enää pidä sitä koossa.

Se on matkan aika

Mukavaa viikkoa teille kaikille, nähdään huomenna!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS: Meidän ensimmäinen road trip vuodelta 2020

Raaseporin linnanrauniot

Kaunis Raasepori

Dönsby B&B

Romanttinen Fiskars Village

10 kommenttia

  1. Tyylimurun Tiina kirjoitti:

    Kyllähän sitä aina toivoisi hyvää säätä omille matkoille. Jospa nämä nyt olisivat kuuroluonteisia sateita, tai menisivät kokonaan muualle.. Mukavaa reissua säästä huolimatta teille! Olen myös turhan innokas pakkaaja, varalta mukana aina kaikenlaista.

  2. Nadine G kirjoitti:

    Toki, sitä aina toivoo, että matkalle voi pakata kevyesti ja säät ovat suotuisia. Joskus se onnistuu ja joskus ei.
    Itse olen kehittänyt oma taktiikka, miten saan pakattua mahdollisimman kevyesti, mutta niin ettei mikään tärkeä jää puuttumaan (tässä vinkkini: https://viaperasperaadastra.com/2022/05/21/matkaan-kasimatkatavaran-kanssa/). Se on vaatinut aika monta vuotta harjoittelua ja useita epäonnistumisiakin, tosin.

  3. Mare kirjoitti:

    Taidan matkustella melko vähillä varusteilla. Lentolaukku tai reppu riittää hyvin kolmen viikon reissulle ja silti on kaikki tarvittava mukana. Juttu on kai siinä mitä tarvitsen reissussa voidakseni hyvin. Ja se tulee olla mukana. Tietty.
    Jollekin se on enemmän, toiselle vähemmän ja molemmat ovat loistavia vaihtoehtoja.

  4. Amalian maailma kirjoitti:

    Hyvää reissua! Toivottavasti kelikin suosii 🙂

  5. finintirol kirjoitti:

    Kyllähän sitä voi sateessakin uida, kun on vaan riittävän lämmintä. Itse tosin en uisi ulkona sillä mun termostaatti vaatii kunnon auringon paisteen, jotta yleensä menen uimaan. En halua palella tullessani vedestä kuivalle maalle.

    Tänä vuonna on kyllä keväällä ja vielä kesälläkin satanut normaalia enemmän täällä meidän kulmilla Tirolissakin. Onhan se hyvä, että sataa, mutta taitaa siinäkin olla joku rajansa jo luonnonkin kannalta.

    Toivon, että matka on kulunut iloisissa ja rennoissa fiiliksissä ja aurinkoa on hehkunut riittämiin kilpaa tuon matkalaukun kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *