Hae
VillaNanna

Saako omasta työstä tykätä?

Saako omasta työstä tykätä? Vai pitääkö työ olla sellainen, että sitä vain suorittaa? Onko ok, että harrastuksesta tulee työ, joka voimaannuttaa? Näitä asioita jäin pohtimaan erään keskustelun jälkeen. Elämmekö tällä hetkellä sellaisessa maailmassa, missä pitää koko ajan huomioida se, että muilla ei välttämättä ole hyvä ja minun pitää näin ollen salata se, että rakastan työtäni. Ei ole hyvä, että puhun siitä miten onnellinen olen työssäni ja miten paljon tykkään tehdä tätä työtä. Miten paljon näin vaivaa saavuttaakseni tämän työn mikä minulla nyt on, minun unelmatyöni.

Saako omasta työstä tykätä?

Saako omasta työstä tykätä?

Uudelleen kouluttauduin, jätin tekstiili -ja vaateteollisuuden viitan kauniisti viikattuna tuolille ja avasin nuoriso -ja vapaa-ajanohjaajan oven astuakseni siitä sisään. Valmistuin etuajassa ja sen jälkeen monen vaiheen jälkeen, monen vaikean tapahtuman jälkeen, koronan ja kaiken muun negatiivisen tullessa vastaan, minulle tarjoutui mahtava mahdollisuus hakea töihin nuorisotilalle, jossa pääpaino on kädentaidoissa. Ja vaikka haastattelu ei mennyt kovin hyvin, niin paikka oli minun. Pääsin tekemään työtä, jossa voin yhdistää niin nuorisotyön kuin vanhan ammattini vaatetusalan puolelta. Pääsin tekemään sitä mitä harrastan muutoinkin ja samalla tekemään nuorisotyötä, joka on minulle rakasta.

Kun kerron tarinani, niin minulle sanotaan, etten saa kertoa siitä, että tämä on unelmatyö, työ joka voimaannuttaa, jossa rakastan olla. Miksikö? Koska on niitä ihmisiä olemassa, jotka eivät voi hyvin omassa työssään, joiden työyhteisö on huono, on kiusaamista yms. Onko se minun vastuulla? Onko se niin? Enkö minä siis voi nauttia työstäni koska joku muu ei voi? Se on minulle aika suuri vastuu, jos kannan niiden muiden murheellista tarinaa harteillani. Minun kuitenkin kuuluu kantaa vain omat harteillani, sekä omien lasteni. Ei muiden.

Piilota onnesi

Valtavasti näkyy sitä, että ne jotka puhuu omista voitoistaan elämässä halutaan saada tavalla tai toisella maanrakoon ja pian. Ruma käytös muita kohtaan varsinkin somessa on nostanut päätään rajusti ja kiusaaminen on arkipäivää. Samaan aikaan huudetaan koulukiusaamista vastaan ja toisella kädellä haukutaan niitä, joiden elämässä tapahtuu hyviä asioita. Onko se koronan tuomaa pahaa vai onko se ollut jo valmiina olemassa?

Minua muutama aika sitten varoitettiin, että pian myös minun alani työntekijät vaihdetaan robotteihin ja myös minä pääsen kortistoon, joten silloin hän voi nauraa minulle, kun olen niin ollut onnellinen työstäni, jonka menetän roboteille. En kuitenkaan osaa huolestua moisesta, on kuitenkin aloja, joita ei voida kokonaan robotisoida, se ei ole millään tavoin mahdollista. Robotit ovat kyllä hyviä apuvälineitä mutta ihmistä ne eivät kykene kokonaan syrjäyttämään. Oli se sitten naivi ajatus tai ei, mutta näkee nytkin sen, miten tärkeä se ihmisen kohtaaminen on.

Toisin sanoen, jatkan onnellisena työssäni, joka tekee minut onnelliseksi.

Saako omasta työstä tykätä?

6 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Kyllä minusta saa sanoa, jos tykkää työstään. Ei sen pitäisi olla keltään pois. On hienoa, jos joku tykkää työstään ja viihtyy myös työpaikallaan. Ei minun elämääni kaada se, jos jollain on myös hauskaa töissä ja että tykkää siitä mitä tekee. On hienoa, että ihmisellä on asioita, joista hän tykkää tai joiden suhteen on intohimoinen oli se sitten palkkatyö ja/tai joku harrastus tai muu mielenkiinnonkohde. Kaikenlaisia valittajia maailma on täynnä. Sinä kuitenkin et ole asialla lähtenyt mitenkään leveilemään, olet vain maininnut, että pidät työstäsi.

  Hienoa, että pääset nykyisessä työssäsi myös tekemään käsitöitä ja askartelua, jotka on sinulle ilmeisesti intohimo ja sydämen asia.

  • villananna kirjoitti:

   Olen samaa mieltä, että kyllä sitä saa iloita työstään. On perin kummallista, ettei saisi onneaan näyttää, kun pitää pelätä mitä muut siitä ajattelee.

 2. Nadine kirjoitti:

  Monessa asiassa on näin. Mielestäni tunteet ylipäänsä saa tuoda esille, sekä positiivisia että negatiivisia.
  Työkin saa olla riemun asia, miksipä ei. Jos vielä saa tehdä työksi jotain merkityksellistä, näin edes omasta mielestä ?.

 3. Tuuli kirjoitti:

  Positiiviset esikuvat niinkuin sinä inspiroivat❤️?
  Onko vesilasi puolitäynnä vai puolityhjä? Sen Voi itse valita ja kantaa vastuun siitä.
  Kesäterveiset kaikille ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *