Hae
VillaNanna

Paidasta ja tunikasta mekko -Lukijan toive

Paidasta ja tunikasta mekko -Lukijan toive

Super helppo tuunaus on tehdä paidasta ja tunikasta mekko. Lukijan toiveena oli, että julkaisen helpon tuunauksen, jonka voi tehdä niin nuorelle kuin vähän varttuneemmalekin henkilölle. Tämän tuunauksen voi tehdä hyvin yksinkertaisesti tai sitten lisätä erilaisia kerroksia mielen mukaan. Helpointa on kun ylempi osa on sopivan kokoinen ja alaosa voi sitten olla ihan miten iso tahansa.

Paidasta ja tunikasta mekko

Koska en ole hetkeen tehnyt tällaisia, niin kaivoin pari vanhaa kuvaa vanhan blogin puolelta ja julkaisen ne nyt ensi kertaa tässä blogissa. Homman idea on se, että yhdistetään kaksi vaatetta ja saadaan näin yksi toimiva vaate. Ja aina jos mekko tuntuu liian lyhyelle, voi sitä käyttää leggareiden kanssa tai sitten lisätä kerroksia. Tämän1 työn yläosa on löytynyt aikanaan Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja alaosa on sitten kaverini luota saatuja.

Tarvikkeet:

  • Neulepaita
  • tunika (isompi koko mitä yleensä käyttää)

Tee näin:

  • Leikkaa isompi vaate kainaloiden alta
  • Leikkaa neuleesta helmaa pois, noin vyötäröstä tai rintojen alta
  • Ompele kappaleet toisiinsa

Näin yksinkertainen muokkaus. Omaan vaatteeseen leikkasin pääntielle tunikasta kiilan, jonka ompelin neuleen pääntielle. Näin pääntie tuli hiukan pienemmäksi. Leikkasin neuleen hihoja myös lyhyiksi ja tein tunikan jämistä hihansuihin volangit. Jämistä tein myös ruusukkeen. Irroitin myös pari nappia tunikan jämistä ja ompelin ne asuun takaisin.

Paidasta ja tunikasta mekko -Lukijan toivePaidasta ja tunikasta mekko -Lukijan toive Paidasta ja tunikasta mekko -Lukijan toive

Leikkuujätteestä kaulahuivi

Koska jämiä jäi, keräsin tilkkulaatikosta lisää jämiä ja tein tilkuista pitkän pätkän, jonka saa kieputettua kaulalle monta kertaa. Sen lisäksi kaivoin erilaisia koristenauhoja, pitsejä ja hörhelöä, joita ompelin sinne tänne kaulahuiviin. Näin sain hienosti ison määrän erilaisia kankaita hyödynnettyä. Kannattaa siis hyödyntää jämät myös osaksi asua. Koska pidän tuollaisesta runsaasta shabby chic pukeutumisesta, niin tämä tilkkuhuivi kruunasi asuni.

Tällä tuunaustavalla voi tehdä lukuisia eri tyylisiä mekkoja tai toppeja tai ihan mitä ikinä haluaa tehdä, vain helman mitta on tärkeä miten vaatetta käyttää. Tämä on myös se tapa millä itse aloitin tuunaamisen tien ihan kunnolla. Kaikki ei siis tarvitse olla rönsyilevää ja romanttista shabby chic -tyyliä, vaan voit tehdä juuri sellaisia kuin haluat. Rokkia, punkkia, klassista… Riippuu siis mitä materiaalia kotoa löytyy. Lopputulos riippuu siis niistä.

Paidasta ja tunikasta mekko -Lukijan toive Paidasta ja tunikasta mekko -Lukijan toive

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Rikkinäisistä paidoista mekko

t-paidasta ja flanellipaidasta tehty tunika

Liian pieni paita sopivaksi

8 kommenttia

  1. Mare Kinanen kirjoitti:

    Hienosti on taas käytetty luovuutta hyväksi 🙂 Tyylikäs kokonaisuus.
    Ja kuvauspaikka on upea. Pitäisikin taas piipahtaa joku kerta.

  2. Nadine G kirjoitti:

    Tämä tuunaus näyttää tosi helpolta, paitsi epäilen, että silti jonkin verran kädentaitoa siihen tarvitaan. Muuten molemmat vaatteet menevät pilalle 🙂

    • villananna kirjoitti:

      Itsessään tuo ei ole mikään vaikea, mutta jos haluaa tuollaisia kaikenlaisia ylimääräisiä vitkutuksia, niin sitten alkaa homma vaikeutua.

  3. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Tämä oli kiva idea. Täytyykin katsella omia vähemmälle pidolle jääneitä vaatteita vähän sillä silmällä, jos niistä tuunaisi jotain vastaavaa.

  4. Nora kirjoitti:

    Hieno mekko ja huivi on ihana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *