Hae
VillaNanna

Kesän viimeiset säteet

Kesän viimeiset säteet

Viime viikolla oli aivan mahtavat kelit, todelliset kesän viimeiset säteet. Syksy tekee tuloaan kovaa vauhtia tai oikeastaan se on jo täällä. Haikeana sitä katselee kesää ja kesän mahtavia hetkiä. Katselee ympärileen ja näkee tulevan kauniin ruskan, joka ympäröi meidän hiljaa syleilyynsä. Syksy on jotenkin hyvin haikeaa aikaa, se ihana kesä päättyy ja pian on vuosi ohi. Mitä tästä vuodesta jäi käteen? Mistä sitä oikein alkaisi kestomaan? Ehkä se jätetään vielä hautumaan ja avataan vuoden kimurantit tapahtumat vasta joulukuun lopussa.

Itselläni on todella suuria vaikeuksia päästää kesästä irti, vaikka jokainen vuodenaika tuo omat ihanat puolensa tullessaan, niin kesää aina kaipaan. Aurinkoa ja lämpöä. Silti yritän aina etsiä niitä parhaita puolia jokaisesta vuodenajasta, kuten nyt syksystä, ihana ruska ja paksut neuleet. Kylmä sade ropisee ikkunaa vasten ja itse käpertyy sohvan nurkkaan lämmin kaakao kädessä ja hyvä leffa pyörii koneella. Syyssateella on ihan hyvä nauttia olostaan sisätiloissa ja antaa haaveiden lennättää.

Kesän viimeiset säteet Kesän viimeiset säteet

Kesän viimeiset säteet

Kesän viimeinen mekko kootaan luonnon kauniista väreistä, kerätään läjään erilaisia kesäisiä jakkuja, verhoja ja muuta materiaalia, jotka sopivat yhteen. Samaan kasaan laitellaan myös pitsejä ja pitsisiä pöytäliinoja. Kaikkea mahdollista.

Tarvikkeet:

 • 3xpuuvillajakku
 • liian pieni hame
 • 2xpaita
 • keittiön kappa ja 2xsalusiini

Kaava löytyi tietenkin yhdestä lempilehdestäni Burda 5/2010. Tässä kyseisessä lehdessä on monen monta ihanaa mekkokaavaa. Välillä tuntuu sille, että näissä vanhoissa lehdissä on parempia kaavoja kuin uusimmissa. Sitä aina välillä ihmettelen, että miksi kummassa aina ostelen uusia lehtiä. Joka tapauksessa, tuon lehden kaavaa hyödynsin vain yläosan verran, sillä alaosaan en käyttänyt mitään kaavaa, vaan annoin vaatteiden omien muotojen muokata helmaosaa. Pyrin yhdistämään kankaita niin, että saisin vanhahtavan fiiliksen mekkoon. Halusin myös saada ison virkatun pöytäliinan osan kiinnitettyä helmaosaan. Joten helmasta oli tehtävä mahdollisimman pitkä.

Näistä materiaaleista jäi vielä jäljelle leikkuujätettä ja vaatteen osia sen verran, että yhdistelemällä sain lopulta tuosta kasasta kaksi mekkoa, boleron sekä topin. Voitteko uskoa? Lupaan kuulkaas esitellä ne ihan pian teille, että mitä kaikkea tuosta kasasta oikeasti sai.

Kesän viimeiset säteet Kesän viimeiset säteet

Ihanaa ja aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Mun kaksitoista mekkoa

Kukkahattutäti Suomenlinnassa

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

14 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Ihana mekko! Itse pitäsin tuollaista myös, mutta puseron/topin mittaisena ja ehkä jonkun hameen tai housujen kanssa ja kesällä myös caprien.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos, juu mekot on siitä hyviä, kun niistä voi muokata helmaa helposti.

 2. Nora kirjoitti:

  Sulla riittää noita ompeluideoita ja muita käsityöideoita =)

 3. Heiduska87 kirjoitti:

  Ompa kaunis mekko ??

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Ihana kesäinen mekko! Ja tuo kori kainalossa sopii niin tunnelmaan.
  Nyt jo toivottelen hyvää lokakuuta!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Mekko on kyllä aivan ihana ja jää nyt odottelemaan ensi kesää 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ensi kesää odotellessa… 😀

 6. tuulanneli kirjoitti:

  Kiva kesäinen mekko eli edellistä kompaten; ensi kesää odotellen. Itse olen syysihminen ja niin jo syksyn lumoissa!

  • villananna kirjoitti:

   Mä tykkään vain syksyn väreistä. Muutoin syksy ei ole mun juttu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *