Hae
VillaNanna

Kärpässienet jalkoihin – DIY

Kärpässienet jalkoihin

Nyt on koittanut se hetki, kun laitetaan kärpässienet jalkoihin ja lähdetään ulos tepastelemaan. Nyt on koittanut se hetki, kun kaikilla on jaloissaan kärpässienet… Ai ei vai? No kohta on, nimittäin, kuka tahansa voi laittaa jalkaansa aivan uskomattoman suloiset puukengät, jotka ovat kuin kärpässienet. Valkoiset suloiset pallurat punaisella pohjalla kelpaa kenelle tahansa, niin suloiset ne ovat. Uskokaa pois. Miten tämä kaikki tapahtuu? Siis se, että kuka vain voi saada jalkaansa kärpässienet? Kohta se selviää.

Niin kuin tiedätte rakastan Kierrätyskeskuksen ilmaisosastoa, koska sieltä tekee niin upeita löytöjä silloin tällöin ja kun liittää rakkauteni puukenkiin, on tämä rakkaustarina valmis. Vinkkinä sen verran, että tämän tuunauksen voit tehdä mille tahansa kengälle, sen ei tarvitse olla puukenkä, vaikka näistä tulikin aivan täydelliset.

Kärpässienet jalkoihin

Tähän hommaan ei tarvitse olla mikään taitaja, riittää, että sivellin pysyy jotenkin kädessä, eikä lentele sinne tänne, heittäen maalipisteitä pitkin lattiaa ja seiniä. Olet siis hyvän matkaa tuunauksen mestariksi.

Tarvikkeet:

 • kengät
 • 2x nahkamaali
 • teippi
 • sivellin
 • töpötin

Tee näin:

 • Puhdista maalattava pinta hyvin.
 • Suojaa kengän puuosat teipillä.
 • Maalaa punaisella maalilla koko puukengän päälliosa. Maalaa ohuita kerroksia muutama. Anna kuivua hyvin.
 • Tee töpöttimellä ja valkoisella maalilla palluroita puukenkään. Anna kuivua.
 • Poista teippi puuosista ja sujauta uudet kärpässienet jalkaan.

Helppoa, eikö totta? Muista kuitenkin huolehtia työkaluistasi ja pese sivellin sekä töpötin hyvin ja anna niiden kuivua rauhassa. Näin voit käyttää niitä toistekin kun löytyy toiset kengät jotka maalata.

Viva Color Up -nahkamaali

Viva Decor Color Up Leather & Synthetic Paint on suunniteltu käytettäväksi nahassa tai nahan kaltaisissa synteettisissä tekstiileissä. Color Upilla on erinomainen peittävyys, sitä on helppo käyttää ja se myös hylkii kosteutta. Voit hyvin maalata Color Upilla kenkiä tai laukkuja. Se soveltuu myös vaikka nahkaisten kirjan kansien maalaukseen. Kokeile muokata maalilla vaikka nahkavyö tai vaikka kumisaappaat.

Itse tykkään juuri tästä tuotteesta, se on ollut helppo käyttää ja värit ovat ihania. Saatavuus tällä hetkellä taitaa vain olla vaikea. En siis tällä hetkellä ole löytänyt tätä maalia Suomesta, viitisen vuotta sitten Sinelli myi tätä maalia, mutta ei näköjään enää. Toinen tähän tarkoitukseen sopiva nahkamaali löytyy Hobby Pointista: Artidee nahkamaali nimellä. Tätä maalia käytän töissä ja on oikein hyvä maali. Ja tietenkin suutareiden nahkamaalit on myös hyvä vaihtoehto. Pääasia on se, ettei maali rapise pinnalta heti pois.

Kärpässienet jalkoihin

Nautinnollista iltaa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Aivan mahtava idea! Upeat ennen-jälkeen kuvat! Kesän hittituote!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Otsikosta mietin, että mitä ihmettä… Ihan supersöpöt! 😀

 3. Henna kirjoitti:

  Siis eikä! Mun muorilla oli vastaavat kun olin lapsi 😀 En tiedä oliko ne itse maalatut vai kuka oli ne maalannut, mutta just ton tyyliset! Tulipa paljon lapsuusmuistoja mieleen 🙂 Huomattavasti pirtsakammat tuunauksen jälkeen, kuin ennen!

 4. Minna / Kiljusten blogi kirjoitti:

  Tulipa ihanat puukengät! Noilla kelpaa kopistella kesäisillä kaduilla. Nahkamaali vinkit tulivat tarpeeseen. Lapseni on pitkään haaveillut kenkien tuunaamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *