Hae
VillaNanna

Kattaus on puoli ruokaa

Kattaus on puoli ruokaa

Sanotaan, että kattaus on puoli ruokaa ja onhan tämä sanonta aivan totta. Kun ruoka laitetaan kauniisti esille, niin nälkä alkaa pakottamaan ja silmät ahmivat ruokaa. Siinä on myös pieni hyvinvointi pistekin. Tulee niin hyvä fiilis kun katsoo lopputulosta, miten kaunis pöytä on.

Kattaus on puoli ruokaa

Onko kuitenkaan mahdollista, että seka-astiakattaus olisi kaunis? Useasti kun monet ihastelee sarjoja ja, että samaa sarjaa pitää olla pöydässä. Itse taas nautin enemmän sekametelisoppakattauksesta ja niin se on tämäkin sellainen. Kierrätyskeskuksesta saa niin upeita astioita ja niitä on helppo yhdistellä toisiinsa. Pidän astioista, joissa on vanhan tunnelmaa eikä niitä helpolla enää uutena saa.

Meidän kattaukseen kuuluu:

  • Pöytäliina ja servetit, servetinpidikkeet
  • Tarjoiluastiat
  • lautaset, lasit sekä aterimet
  • kahvikupit sekä viinilasit

Kaikki astiat hankittu Kierrätyskeskuksesta! Vain haarukat ja veitset ovat isoäitini jäämistöä!

Parasta kattauksessa on se, että voi hyödyntää astioita miten haluaa. Esimerkiksi me käytämme pikkuruisia kahvikuppeja useasti majoneesin tarjoilussa. Tai tarjoillaan jälkiruoka viinilaseista. Aina ei siis tarvitse ostaa uutta, kun voi hyödyntää jo kaapissa olevaa.

Oletko ostanut kirpparilta astioita?

Kattaus on puoli ruokaa

Yhteinen lounas kiireen keskellä

Mikään ei ole niin ihanaa kuin pysähtyä hetkeksi oman siippansa kanssa. Irrottautua kiireestä ja olla vain kahdestaan. Valmistaa herkullinen lounas yhdessä ja nauttia se ihan kiireettömästi. Aikuiseen makuun kaikki, tietenkin. Kun saadaan olla hetki kahdestaan. Meille nämä pienetkin hetket ovat tärkeitä, saadaan jutella rauhassa ja kiireettömästi. Samalla nauttien ruoan hyvästä mausta, sekä tietenkin silmiä ruokkivasta kattauksesta.

Tarjolla oli rapusalaattia, sinisimpukoita valkoviinikastikkeessa ja jälkiruokana itse tehtyä mariannejäätelöä ja kahvia.

Reseptit:

Meidän herkkuhetkeen kuuluu aina jälkiruoka ja marianne jäätelö sopi niin täydellisesti tämän hetken kruunaamiseen. Aina ei siis tarvita mitään kakkuja tai erikoisia juttuja, ihan tavallinen itse tehty jäätelö voi olla se juttu myös.

Yksi hyvän mielen tuoja on myös se, että hankkii laputettuja elintarvikkeita tai ostaa ruokahävikkikassin. Siinä ei ole mitään pahaa, että siitä saa hyvän mielen. Silloin hankintoja on hauskempi tehdä. Sillä periaatteella, että mitä nyt milloinkin sattuu saamaan.

Hyödynnätkö sinä laputettuja elintarvikkeita tai ostat hävikkiruokakassin?

Kattaus on puoli ruokaa

Minulle on todella tärkeää, että arjen keskellä on pieniä asioita, jotka piristää mieltä sekä kohottaa itse tuntoa. Näinkin yksinkertainen asia, kuin pöydän kattaminen on tosiaan sellainen. Kyllä se vain kohottaa itsetuntoa sekä piristää kun katsoo katettua pöytää ja näkee mitä kaikkea ihanaa on löytänyt kirpparilta ja miten upeasti niitä voi käyttää, vaikka eivät ole samaa sarjaa. Toki kuvissa tietyt asiat on samaa, mutta nekin voisi olla kokonaan eri tyyliä. Näin me aina katetaan, ei välttämättä ole mitään samaa ollenkaan.

Miten sinä katat pöydän? Samaa sarjaa vai sekasarjaa?

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fiTwitter

LUE MYÖS:

Jouluaaton kattaus

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Käsityön teemavuosi – Kierrätys

 

4 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Kaunis kattaus:) Mulla on niin monta yksittäistä lautasta, jotka eivät kuulu mihinkään sarjaan.

  2. Nora kirjoitti:

    Herkullinen kattaus =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.