Hae
VillaNanna

Kaunis Raasepori

Kaunis Raasepori

Minulla oli muutaman päivän vapaat keskellä viikkoa ja mehän päätimme lähteä tutustumaan lähialueelle. Ensimmäinen kohde oli kaunis Raasepori. Itse en tunne juurikaan Uudenmaan aluetta kovin hyvin, mutta tämä koronan tuoma tilanne on avannut silmät Suomen omille mahdollisuuksille. Jos lomaa olisi ollut enemmän, niin olisimme ehdottomasti lähteneet pidemmälle tutustumaan mitä Eteläinen Suomi on parhaimmillaan.

Monasti kun kysyy, että mikä paikka on Suomen kesäkaupunki, niin joku sanoo Turku, joku Naantali tai sitten Porvoo. Kaikki nuo ovat mahtavia kesäkaupunkeja, mutta Raasepori on mahtava vaihtoehto. Ihana idylli, vanhoja taloja, rantaviivaa, vaikka ja mitä kivaa. Koska materiaalia tuli paljon, niin kirjoitan jäleen kaiken osissa ja tämä on meidän reissun ensimmäinen osa. Jos ette ole vielä huomanneet, niin tykkään kirjoittaa asioita pitkään ja hartaasti. Niin kaunis Raasepori, kyllä tästä jaksaa kirjoittaa vaikka miten pitkään.

Kaunis Raasepori

Kaunis Raasepori Kaunis Raasepori Kaunis Raasepori Kaunis Raasepori

Kaunis Raasepori

Keskityimme tässä reissussa Tammisaaren vanhaan kaupunkiin, sekä Fiskarsiin. Kävimme tosin pikaisesti muuallakin, mutta kerron siitä sitten vasta lopussa. Teimme ihania ostoksia, tutustuin kahteen suloiseen kirpputoriin ja ostin vahingossa alennuksesta yhdet kengät. Matka ei tosin mennyt ihan ongelmitta, sillä Söpöllä oli suuria vaikeuksia sopeutua meidän reissuun. Jouduimme siis turvautumaan hänen kohdallaan siihen, että ravintolassa Söpö vietti aikansa kuljetuslaatikossa. Nuppu taas oli yhtä hienosti kuin aina muutoinkin. Makoili pöytien ja tuolien alla.

En muista, että olisin koskaan ollut Tammisaaren vanhassa kaupungissa, mutta kaunis se oli ja valitettavasti kierros jäi vähän vaillinaiseksi mielestäni. Mutta ensi vuonna on kesä uusi ja voimme tehdä harkitumman reissun. Tämä kun oli tällainen vähän noepalla varoajalla tehty juttu. Oli aivan ihana kulkea kapeita teitä pitkin ja katsella todella kauniita taloja ja ihastella pikku putiikkeja talojen kivijaloissa. Aivan ihana fiilis.

Oletko käynyt Raaseporissa?

Täytyy sanoa, että tämä kaupunki on nyt yksi suosikki kaupungeista. Ennen kun asuimme turussa, niin joka kesä kävimme Naantalissa, mutta Helsingissä asuessamme käymme aina Porvoossa. Nyt tiedän, että muuallakin olisi kauniita kesäkaupunkeja, joissa viettää ihana kesäpäivä.

*****

En juuri etsimällä etsi eri paikkojen kirppareita, haluan yllättyä kun satun jostain kadun kulmasta löytämään jonkin ihanan paikan, sellainen nytkin löytyi Betesda kirppis.Tämän jälkeen tosin tutkin missä olisi vielä lisää kirppareita. Mutta alunperin en katsomut ollenkaan. Tarkoituksena ei muutoinkaan ollut kauheasti ostaa erilaisia juttuja. Nyt tosin pienen penkomisen jälkeen löysin aivan ihanat käsin kirjailut pöytäliinat. Liinoissa on jokunen tahra, joten ne eivät sellaisenaan nyt ole menossa käyttöön, vaan niistä tehdään jotakin söpöä. Ja tosiaan pikkuruiselta kauppakadulta ostin kengät, se oli tosin ihan vahinko se.

Ravintola Albatros oli meidän valinta päivälliselle. Syötiin herkullisen merelliset annokset ja nautimme myös maistuvat jälkiruoat. Koirat viihtyivät terassilla myös oikein hyvin, vaikka Söpöllä oli omat hankaluutensa sielläkin. Tytöt saivat herkutella ja henkilökunta huolehtivat myös koirien veden puhtaudesta hyvin. Asiakkaita oli paljon, olihan viikolla aivan ihanat kelit.

Kaunis Raasepori

Itse tehty kesämekko

Koska matkalle lähdettiin vuorokauden sisään, niin eihän minulla ollut mitään mahdollisuuksia miettiä sen enempää vaatteitani. Onneksi kuitenkin muutama mekko löytyi, joita ette ole nähneet päälläni vielä kertaakaan. On niitä täällä kyllä esitelty mutta ei ole päällä ollut vielä. Sekä Riikan reissulta jäi kuvaamatta yksi asu, jonka sain kivasti päälleni tälle reissulle myös. Eli kuvattavaa riittää…

Mekko ei ole ollut kuosiltaan suosikkejani, mutta nyt oikeastaan tykästyin tähän kun laitoin sen päälleni. Vaikka minulla on reilusti ikää ja useasti ollaan sitä mieltä, ettei tällainen mummeli voi käyttää vaatteita, joissa antava rintamus, niin tästä mallista tykkään siitä huolimatta ja mekkoa tykkään käyttää. Kaava löytyy Burda 5/13 -lehdestä. Kyseisessä lehdessä on monen monta ihanaa kaavaa, tämä on vain yksi niistä.

Asu:

 • Mekko: itse tehty
 • Neuletakki: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Kengät: noin 15 vuotta vanhat, en muista mistä ostettu
 • Aurinkolasit: Kirpputori Aleksi
 • Hattu: saatu

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Kaunis Porvoo

Kesäinen Naantali

Turistina Helsingissä

20 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Suomen kaupungit ovat kyllä upeita varsinkin näin kesäaikaan 🙂

 2. Hanna kirjoitti:

  Asuin vuoden Tammisaaressa, nyt tuli ikävä takaisin. Mietin myös, että onko sinulla ideoita, mitä tehdä liian pieneksi jääneistä vaatteista (epäilen, etten ainakaan kaikkia kiloja saa laihdutettua). Kaikki matonkuteiksi?
  Kiitos mukavasta blogista!

  • villananna kirjoitti:

   Suurentamisessa avainsana on lisäkappaleet, kiilat yms. Blogista löytyy monta vinkkiä niihinkin.

 3. Jael kirjoitti:

  Ihana mekko sulla:) Ajattelin ensin etten ole koskaan ollut Raaseporissa, mutta sitten googlasin ja näin että siihen ,kuuluu Ekenäs, joka on tuttu lapsuudestani.
  SUomen kesä on ihana aika kotimaan matkailuun.

  • villananna kirjoitti:

   Kotimaan matkailu vaan on hirmuisen kallista puuhaa…Mutta on tämä vaan hieno maa ja paljon nähtävää.

 4. Marjo kirjoitti:

  OI, nyt tuli ikävä Tammisaareen! Niin ihana kesäkaupunki. Tosin siellä on myös ennen joulu upeita joulutapahtumia, joita voin myös suositella. Tuohon Raaseporiin ei oikein totu siis sanana vaan puhun itse edelleen Tammisaaresta, Karjaasta ja Pohjasta. Sana on jotenkin ”keinotekoinen” mutta kaikkeen varmaan ajan kanssa tottuu.
  Kaunis kesämekko 🙂

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Hurmaava tuo kesämekkosi ja vaikuttaa oikein ihanan idylliseltä Raasepori. Mielelläni lähtisin tämän postauksen perusteella käymään 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Se on aivan ihana paikka, huomasinkin tuossa, että olen ollutkin tuolla joskus, nimittäin karnevaaleilla 😀

 6. Marjut kirjoitti:

  Ihana lukea erilaisista Suomen kohteista. 🙂

 7. Tanja / Please Be Seated for Takeoff kirjoitti:

  Noloa sanoa, mutta en edes muista koska olen käynyt Raaseporissa! On siitä ainakin kymmenen vuotta. Vaikka Helsingissä asuessa tuli käytyä säännöllisesti anoppilassa Salossa, niin matkan varrelle ei ollut koskaan aikaa pysähtyä.
  Haaveilen, että olisi joskus Suomen visiitillä vähön ylimääräistä aikaa ja voisi poiketa aina jossakin muuallakin kuin sukuloimassa. Raasepori on kyllä yksi niistä paikoista, etenkin kesäaikaan!

  • villananna kirjoitti:

   Suomessa on paljon kaupunkeja, joissa en ole koskaan ollut. Raaseporissa olen ollut kerran iakaisemmin, mutta olin sambakarnevaaleilla siellä. Toivottavasti kesällä päästään matkustelemaan vähän Suomessa, kun tuskin vielä ulkomaille kannattaa mennä.

 8. Eveliina / Reissukuume kirjoitti:

  Hämäränä maaliskuun aamuna sitä alkaa kummasti kaivata kesän lämpöä ja valoa, kun lukee tällaisen postauksen 😀

  Odotan jo innolla kesän seikkailuja (luultavasti pelkästään) kotimaassa. Onneksi Suomessa on paljon kauniita kohteita – kuten tämä postauskin todisti.

  • villananna kirjoitti:

   Uskon itsekin, että kesällä kierrellään tätä Suomea aika tiuhaan ja toivottavasti tulevana kesänä päästään taas turistiksi omaan kaupunkiin.

 9. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Ihanan aurinkoisia ja kesäisiä kuvia Tammisaaresta, jolla nimellä minä kaupungin edelleen tunnen. Viimeksi kävimme tuolla alkusyksystä – ja ensi kesänä varmaan taas uudelleen!

  • villananna kirjoitti:

   Tammisaari on niin kaunis kaupunki. Ekaa kertaa oltiin nyt siellä, tosin olen käynyt siellä karnevaaleilla joskus.

 10. Teija / Lähdetään Taas kirjoitti:

  Oi miten kaunista ja kesäistä! Korona-aika on totisesti tuonut Suomi-matkailua esille myös omassa käyttäytymisessä. En ole koskaan aiemmin vieraillut näin monessa eri Suomen kolkassa yhden vuoden aikana kuin nyt. Ja sama tahti jatkuu edelleen.

  • villananna kirjoitti:

   Itse olen lapsena matkustellut ympäri Suomea äitini kanssa, mutta eipä siitä nyt kyllä mitään enää muista. On jotakin hyvää siis tullut koronan mukana, on löytynyt Suomi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *