Hae
VillaNanna

Vuosi ommellen

Vuosi ommellen

Tämä vuosi ei mennyt ihan ommellen, vaikka alku olikin ihan hyvä. Jossakin kohtaa aika ja elämä tuli väliin ja harrastukselle jäi vähemmän aikaa. Monin tavoin vuosi on ollut raskas, sairaus ja oman työpaikan vuoksi taistelu on vienyt aika hyvin voimat. Taistelu ei ole vielä päättynyt ja kaikkeen pitää jälleen varautua.

Vuosi ommellen

Vaikka vuosi oli huono ompeluiden kannalta huono, niin jotakin kuitenkin olen tehnyt ja tähän postaukseen kokoan kaikki omasta mielestä parhaimmat jutut. Mukana on vain ompelut, koitan meidän reissun jälkeen välillä laitella enemmänkin vuoden juttuja koosteeksi. Mutta nyt nämä ompelut tulee ensin. Projektina minulla oli saada ommeltua mahdollisimman paljon kangasvarastoa pois, että saa enemmän kaappitilaa. Projekti ei kuitenkaan onnistunut ihan niin kuin ajattelin.

Tammikuussa ompelin seuraavaa:

Kankaan palasta paita

 • Tämä paita valmistui palasesta collegea, isot hihat on edelleen meikäläisen lemppareita ja haluan tehdä enemmänkin tämän tapaisia paitoja. Paidan erikoisuus ei ole välttämättä tuo ilmapallohiha, vaan epäsymmetrinen leikkaus.

Kankaan palasesta paidaksi

Leikkuujätteestä paita

 • Zero waste ompelu on meikäläiselle sellainen juttu, että pakko päästä välillä tekemään tilkuista jotakin. Tämä on juuri sellainen työ ja isommista palasista aloitettu juttu. Paitaa on muuten käytetty paljon. On yksi suosikkipaitani töissä.

Jämistä paita ja virkatut paikkafarkut

Helmikuussa valmistui vain kaksi työtä

Kankaan palasesta shortsit

 • Villasekoitteesta sain juuri nippa nappa itselleni shortsit ja niiden kanssa on hyvä pukea sukkahousut, paksut sellaiset, tosin itse halusin laittaa paksut mutta pitsiset pöksyt. Tällaisista sukkiksista itse tykkään.

Tilkun palasesta shortsit

Collegeasu

 • Olen aikanaan hankkinut poikaa varten collegekangasta, mutta poika on kasvanut tämän kuosin ohi mielestään ja siksi ompelin itselleni asun, jota voin käyttää yhdessä. En ole itse koskaan ollut tällaisen collegeasun ystävä, mutta aika paljon tykästyin tähän asuun ja se on ollut paljon käytössä.

Ompeluilta tuottaa välillä tulosta

*****

Maaliskuussa vaatekaappiin tuli lisäystä

Ilmapallohihainen paita hääpäiväksi

 • Hääpäiväksi ompelin muutamia vaatteita ja yksi niistä vaatteista oli ilmapallohihainen paita, jonka puin päivälliselle. Paita valmistui isommasta kankaan palasesta, joka on ostettu vuosia sitten.

Hääpäivällisen sininen viettelys

Taimimekko on mun suosikki

 • Hääpäiväksi tein myös ohuesta collegesta itselleni Taimimekon, tämä on se mekko, jonka julkaisusta sain ensimmäiset räpätykset liian lyhyestä helmasta ja siitä, ettei minun ikäiseni kuulu enää kulkea liian lyhyissä hameissa ja mekoissa.

Taimi-mekko sulostuttaa keväällä

Huhtikuussa sairastuin

 • Maaliskuussa ei juuri ompelua tullut harrastettua. Mutta yhden työn sain aikaan. Sen materiaalit löytyi tilkkulaatikosta ja lopputuloksena on paita, jota tulee edelleen käytettyä paljon töissä.

Rikkinäisestä paidasta ja tilkuista outo paita kevääksi

Toukokuun ilot ja surut

Lakkohame

 • Toukokuussa lakkoiltiin meidän alalla ja silloin tein lakkohameen, josta tuli heti lempparini. Pääkin alkoi pikku hiljaa toimia normaalisti ja oli kiva parannella päätä ommellen. Tuo viikko lakkoilua teki erittäin hyvää sielulle.

Lakkohame

Shortseja puuvillasta

 • Toukokuussa laskin vain päiviä kesätoimintoihin ja lomaan. Suunnittelin, että lomalla en muuta tee kuin ompelen, mutta miten kävi?

Puuvillashortsit kesäksi

Minun vuosi ommellen kesästä jouluun

Kesäkuussa mekkoiltiin

Fibre Mood on paras

 • Fibre Moodin kaavat olivat kovassa käytössä ja varsinkin tämä yksi kaava on minun lemppari tällä hetkellä. Kaavalla voi toteuttaa monesta materiaalista kauniin, näyttävän mutta helpon mekon.

Fibre Moodin mekkokaava

Keltaista aurinkoa mekkoon

 • Tämä mekko oli myös Fibre Moodista ja hyvin erilainen mitä yleensä teen. Mekko toimii myös ranta-asuna erittäin hyvin. Over sizena se on ehkä itselleni hiukan liiankin iso, mutta mekko on niin rento, että tykkään sitä käyttää juuri sen vuoksi. Toimii myös pyöräilyshortsien kanssa.

Mekko on kesän paras juttu

Heinäkuussa road tripille

Road tripille vaatteet kaapista

 • Road tripille valikoitui monta vaatetta, jotka olin tehnyt jo keväällä kun seurailin erästä oikeudenkäyntiä. Depp vs Heard. Mutta koska esittelin asut kunnolla vasta heinäkuussa, niin tässäkin postauksessa ne ovat heinäkuun juttuja. Oikeasti heinäkuussa ompelin vain kaksi juttua.

Teinihaalarit viisikymppisellä

Viimeinen ilta Yyterissä

Elokuun lumo

Fibre Moodin kaava jälleen käytössä

 • Fibre Moodilla nyt vaan sattuu olemaan ne näyttävimmät mutta helpoimmat mekkokaavat ja taas yksi mekko valmistui tällä kaavalla. Tämä onkin yksi suosikeistani ja oli muuten niin pitkään käytössä kuin ilmat vain salli.

Esittelyssä Fibre Mood no. 15

Kestotuotteita keittiöön

 • Nyt oli aika vahtaa kestotuotteen keittiöön, vanhat kestot siirtyi autoon ja uudet valmistui vanhoista rtikoovaatteista. Näin ei tarvinnut hankkia mitään uutta tai käyttää uutta materiaalia tähän hommaan.

Kestotuotteet meidän keittiöön

*****

Hyppy lokakuuhun

Diem mekko

 • Syys -ja lokakuussa en todellisuudessa ommellut mitään, tai jos ompelin, niin tuunasin jotakin. Mutta ne eivät nyt kuulu tähän koosteeseen. Lokakuussa valmistui siis Kaavaamon Diem bleiserimekko ja tämä onkin minun yhteistyöbloggaus.

Bleiserimekko ”Diem”

Marraskuussa tulee talvi

Pojan pitkät kalsarit on tärkeä asuste talvella

 • Marraskuussa ompelin pojalle kalsareita, syksy on ollut perheessä hankala, poika on kipeänä ollut lähes koko syksyn ja nytkin lepäilee viimeistä flunssaa pois. Näin juuri ennen reissua.

Valmistaudumme talveen

Fleecekankaat pois kaapista pyörimästä’

 • Vihdoinkin mekäläisen fleecet on saatu valmiiksi ja pois nurkista, tulikin aika kivoja juttuja, vaikka fleece ei lukeudu millään tavoin enää suosikkivaatteikseni. Mutta parempi tehdä ja käyttää, kuin jättää kaappiin homehtumaan.

Lämmin asu ulkoiluun ja oleiluun

Jouluussa juhlitaan montaa asiaa

Zero waste hihakkeet

 • Olen ollut neuloosin kourissa, joten herättelen ompelumaniaa kaivelemalla tilkkulaatikkoa. Siitä laatikosta valmistui hihakkeet, jotka eivät ole ihan perushihakkeet kuitenkaan.

Zero waste hihakkeet

Kaavaamon Alexiamekko

 • Kaavaamon alexiamekko hiukan talvisemmasta kankaasta ja enemmän grungetyylillä. Tämä on yksi niistä tyyleistä, joista tykkään todella paljon ja mihin nuorena aikuisena pukeuduin.

 

Alexia mekko Kaavaamolta

Blogi jää lomalle!

Mukavaa joulua ja uutta vuotta kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Mun mielestä olet ommellut aika paljon, mutta ehkä sun mittakaavassa tuo ei ole paljon.
  Hienoja töitä olet kuitenkin tehnyt.

  Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2023.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, minusta tämä ei ole paljon kun vertaa, että ennen ompelin lähes päivittäin, nykyään hyvä jos kerran kuussa.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Katselin tuossa joulunpyhinä käsityölehtiä ja mietin kuinka ihanaa olisi osata itse tehdä vaatteita 🙂

 3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Minun vuoden lempituote oli tilkkupaita, joka ei mielestäni ole yhtään outo vaan tosi hieno. Värimaailmaakin on lempisävyissäni: farkkusininen ja tummanvihreä.

 4. petra kirjoitti:

  mulla on mennyt tuo Taimicase ohi, huolisin tuollaisen helposti myös omaan käyttöön! Se on oikein kaunis ja sopii sulle hyvin ja sä oot kyllä niin taitava pukeutuja, että ei siitä saa säädytöntä ja ikäkin on vaan numero. Teinihaalari on myös tosi hauska ja kaikki mekot myös näytti kivoilta! olispa ompelukone ja aikaa niin ehkä innostuisin itsekin…. 😀 Innolla odotan mitä tänä vuonna ehdit tehdä ja esitellä! 🙂 onnellista uutta vuotta! 🙂

 5. DM kirjoitti:

  Niin ihania juttuja olet tehnyt ja töitäsi on kiva ja mielenkiintoista seurata ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *