Hae
VillaNanna

Flunssa tekee kodin

Flunssa tekee kodin

Flunssa tekee kodin helposti ja ulos sitä ei saa, vaikka mitä yrittäisi tehdä. Syyskuussa meille tuli vieraaksi syysflunssa, minä en ole vieläkään päässyt moisesta vieraasta eroon, vaikka miten olen yrittänyt. Välillä olo on paljon parempi ja vaikuttaa sille, että olenkin terve mutta ei mene kauaa kun taas kuume nousee ja olo pahenee. Onneksi tuo nuorimmainen on kunnossa, hänen taistelusta flunssaa vastaan kerroinkin jo aikaisemmin täällä.

Flunssa tuo myös melankolisia puolia esiin, kun ei mitään jaksa ja vapaapäivät menee lähinnä kotona makoillessa tai kotia hiukan laitellessa. Viikko on ollut monin puolin hyvin raskas, pojan terveyden kannalta, omani ja sitten tuli viikko sitten myös suru uutisia Vaikuttajamedialta. Yksi rakastettu on joukosta poissa. Kuolema on aina se, joka pysäyttää, varsinkin kun on kyse nuoremmasta henkilöstä. Koko viikko sujahtaa sumuverhon taa ja näkyvyys on niin heikkoa, ettei oikein tiedä minne suuntaan menisi.

Flunssa tekee kodin

Kun ei tiedä mitä sanoa

Koko viikko on ollut sellainen, ettei oikein ole tiennyt mitä sanoa. Seuraa toisten surua täysin kädettömänä, vaikka onkin vasta muutaman kuukauden tässä tutustunut näihin ihaniin ihmisiin, niin toki tapahtuma vaikuttaa myös minuun. Vaikuttaa myös oman sairauteni kautta, koska kun saan jotain flunssia sun muita, niin sairauteni alkaa vaivata ja sen tuomat erilaiset oireet pomppaa päälle. Silmäoireet, masentuneisuus yms. Autoimmuunisairaudessa elimistö hyökkää itseään vastaan ja kun flunssa saapuu, taistelu on kovaa, taistellaan flunssaa vastaan ja myös itseään vastaan. Silloin kaikki tuntuu niin suurelle, ne hyvin pienetkin asiat. Kuolema taas on iso juttu ja sen käsittely onkin jo paljon suurempaa mitä joidenkin pienten villakoirien, jotka juoksee lipastojen alla tai vaatepinot, joita kerääntyy lasten huoneen lattialle. Siltikin välillä tuntuu, että ne pienet asiat ovat valtavia.

Myös ilonaiheet on hankala käsitellä. Esimerkiksi tyttäreni on saanut vakipaikan työstä, josta on unelmoinut ja sitähän pitää juhlia, soittokunta pitää tilata ja ilotulitus. Kaikki kaverit ympäri maailman pitää kutsua ja juhlia monta päivää tätä. Kyllä, meikäläinen menee laidasta laitaan tuhatta ja sataa tällä hetkellä. Siksi odotankin kovasti, että pääsen kohta pitämään pienen tauon kaikesta ja lomailla. Jos saisin flunssani vihdoin taltutettua.

Näin se flunssa tekee kodin, siitä ei eroon pääse millään, ei auta mitkään poppakonstit, ei lääkkeet, ei vitamiinit. Tosin vitamiineja ei oikein minun elimistö edes kestä, joten on syötävä sitten ruoan kanssa erilaisia vitamiinipommeja. Minusta on kovaa vauhtia tulossa kiukutteleva ja kiukkuinen vanha akka…

Kohti parempaa huomista!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

18 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Me ollaan saatu sairastella nyt kesäloman jälkeen ihan urakalla, mutta jospa tämä tästä..

  • villananna kirjoitti:

   Toivotaan, että pääsette eroon flunsasta. Ei ole kauhean kivaa tämä sairastaminen…

 2. Krista kirjoitti:

  Voih kurjaa kun teillä flunssaa ? millä tavalla et kestä vitamiineja? Mulla ne on auttanut vastustuskykyyn ihan älyttömästi ?

 3. Jael kirjoitti:

  Toivottavasti flunssan oireet pian hellittävät. TUosta tuleekin mieleen että pitää pian hakea flunssarokote…
  Surullista olikin lukea teidän blogimedian perustajajäsenen poismenosta, niin nuorena.
  Ja paljon onnea tyttärellesi työpaikan johdosta:)

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, aina jää miettimään, että minä olen se vanhempi ja niin sen kuuluu mennä. Ensin vanhat ja vasta sitten nuoret…

 4. Sorakukka kirjoitti:

  Tuosta kuolemasta luin lehdestä ja mietin että näin arvaamatonta se on milloin meistä kukanenkin lähtee. ?

  Täällä ollaan myöskin flunssassa. Sairastan harvoin ja silti mietin että miksi taas ?‍♀️

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, elämä ja kuolema on arvaamatonta. Vetää aika hiljaiseksi kun nuori ihminen lähtee.

 5. Anna kirjoitti:

  taitaa olla pesiytymässä tännekin..

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Voi ei, toivottavasti pääset helpommin eroon siitä kuin me :/

 6. Marianne kirjoitti:

  Flunssaa on ihan kamalan paljon liikkeellä! Nyt vain inkivääriä ja hunajaa ja mustaherukkamehua…

 7. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Flunssa antaa odottaa itseään, mutta korvatulehdus on liki sairastettu läpi. Paranemista sinnekin ja toivottavasti loppu viikosta tauti on muisto vain.

  • villananna kirjoitti:

   Auts, korvatulehdus ei ole kiva juttu ollenkaan. Pikaista paranemista sinne.

 8. katri/Kotona ja kaupungilla kirjoitti:

  Meilläkin perheeseen iskenyt pieni flunssa. Vielä onneksi vain pientä nuhaa ja köhää. Toivottavasti ei tulisikaan sen enempää…

  Nuoren ihmisen kuolema saa aina miettimään elämää ja kuinka pienestä se voi olla kiinni. Välillä on vaikea ymmärtää, löytää vastausta kysymykseen miksi 🙁

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Niin totta tuo, että välillä on vaikea ymmärtää näitä elämän ja kuoleman välisiä asioita.

 9. petra kirjoitti:

  tsemppiä flunssaan! mie niin tiiän tuon kun se kerran tulee eikä ikinä lähde….. Ja kauniita ajatuksia myös sinne piristämään flunssaista arkea. Onnea tyttärellesi työstä 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Niin totta, tulee niin ruituneeksi kun ei pääse ollenkaan tervehtymään kunnolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *